Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple opdaterer iMac over hele linien

SSD er nu standard i alle Apples iMacs.

Skrevet af / 06/08/2020 - 12:13
Apple opdaterer iMac over hele linien

Først og fremmest opgraderer Apple den store 27″ iMac, som får højere ydeevne, SSD og en forbedret 5K-skærm.

“Vores kunder sætter mere end nogensinde deres lid til Mac. Og mange af dem har brug for den mest powerfulde og funktionelle iMac, vi nogensinde har lavet,” udtalte Tom Boger, Apples Senior Director for Mac and iPad Product Marketing. Han fortsætter:

“Med lynhurtig ydeevne, dobbelt så stor hukommelse, SSD’er over hele linjen med fire gange så stor lagringsplads, en endnu mere imponerende Retina 5K-skærm, et bedre kamera, hi-fi-højttalere med mere præcis lydgengivelse og mikrofoner i studiekvalitet er 27″ iMac spækket med nye funktioner til den samme pris. Det er den ultimative stationære computer til arbejde, kreative projekter og kommunikation.”

På indersiden er der sket ting og sager med den nye 27″ iMac. Ydersiden ligner sig selv. (Foto: Apple)

Den nye 27″ iMac leveres med de nyeste 6- og 8-core Intel-processorer (10. generation), og til professionelle brugere har 27″ iMac-modellen for første gang en 10-core-processor som valgmulighed med Turbo Boost-hastigheder, der når 5,0 GHz og dermed gør CPU-ydeevnen op til 65 procent hurtigere.

Dertil kommer mere effektiv næstegenerations AMD-grafik til GPU-baseret rendering, grafikkrævende spil eller redigering af flere 4K-videostreams.

Således leverer den nye 27″ iMac op til 55 procent hurtigere grafisk ydeevne i kraft af grafikprocessorer fra Radeon Pro 5000-serien, der har den nyeste RDNA-arkitektur fra AMD. Og til kunder, der bruger professionelle programmer, som kan udnytte store dele af videohukommelsen for at levere en endnu bedre ydeevne, kan iMac for første gang udstyres med en grafikhukommelse på 16 GB.

Helt generelt fås 27″ iMac nu med SSD’er med en ydeevne på op til 3,4GB/s som standard. Til brugere, der kræver meget lagringsplads, kan Apple i øvrigt nu levere en SSD på hele 8 TB.

Den nye 27″ iMac indeholder også Apple T2 Security-chippen, Apples egen specialdesignede andengenerations chip. Controlleren til lagring i T2 Security-chippen sørger for øjeblikkelig kryptering af data for alt, der lagres på SSD’en, så filer og data beskyttes.

27″ iMac har nu SSD’er over hele linjen med fire gange så stor lagringskapacitet. (Foto: Apple)

Retina 5K-skærm nu med True Tone og mulighed for nanotekstur

Med 14,7 millioner pixels, 1 milliard farver, en lysstyrke på 500 nits og understøttelse af bredere farveområde (P3) giver Retina-skærmen på den nye iMac en bedre oplevelse foran skærmen, hævder Apple.

5K-skærmen byder nu også på True Tone-teknologi, som automatisk justerer farvetemperaturen på skærmen, så den passer til lysforholdene, dér hvor brugeren befinder sig.

Den nye iMac kan desuden udstyres med glas med nanotekstur – først introduceret på Pro Display XDR – som giver en bedre visuel oplevelse under forskellige lysforhold, f.eks. i et stærkt oplyst lokale eller ved indirekte sollys.

Opdateringer til 21,5″ iMac og iMac Pro

Apple har også opdateret 21,5″ iMac-modellen, som for første gang vil blive leveret med SSD’er over hele linjen som standard. Kunderne kan også vælge at konfigurere deres 21,5″ iMac med Fusion Drive.

iMac Pro fås nu som standard med en 10-core Intel Xeon-processor. iMac Pro, der er designet til professionelle brugere, der kræver ydeevne som på arbejdsstationer, har Xeon-processorer med op til 18 kerner, grafisk ydeevne på op til 22 teraflops, op til 256 GB quad-channel ECC-hukommelse og en 27″ Retina 5K-skærm.

Priser og tilgængelighed

Den nye 27″ iMac kan bestilles nu til en vejledende pris fra 15.999 kroner.

De opdaterede modeller af 21,5″ iMac og iMac Pro fås fra henholdsvis 9.699 kroner og 42.999 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Glasklar PC-skærm med AI

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

0
Lyd & Billede
Scroll to Top