Search
Generic filters

Acer vil have dig ind i handlingen

Seriøst legetøj. VR-hovedsæt og skærme, der holder øje med, hvad du ser på.

Efter at have været “dem med de fornuftige, kedelige computere” i mange år, er Acer klar til at spille højt spil. Vi skrev forleden om deres super-giga-gaming-laptop Predator 21 X, der er en sikker vinderkandidat i kategorierne hurtigste laptop, samt største, tykkeste og tungeste (8 kilo!) ditto. Men Acer har meget andet sjovt på programmet.

Først om fremmest har de på IFA-messen afsløret den første færdige udgave af VR-hovedsættet Star VR. Hovedsættet er udviklet i samarbejde med Starbreeze, og lover et synsfelt på hele 210 grader, samt 5K-opløsning. Hovedsættet, der i første omgang vil være at finde i forlystelsesparker (VR-3D-film), har spøgt på messer i det sidste års tid. Men nu lover Acer, at det rent faktisk er leveringsklar.

Det lyder godt, men vi fik stadig kun lov til at tage billeder forfra og fra siden. Og det var heller ikke på standen muligt at få et kig ind i den superbrede, ultra-højtopløste, kunstige virkelighed.

StarVR har bred tilslutning fra filmindustrien, så vi krydser fingerene og håber på at se den i praksis snart.

 

Skærmen ser dig i øjnene

Skærmen ved, hvad du kigger på! Foto: Acer
Skærmen ved, hvad du kigger på! Foto: Acer

En anden måde at komme dybere ind i handlingen er eye-tracking, altså skærme, der registrerer, hvor brugeren kigger hen. Acer har indbygget eye-tracking, under navnet Tobii i tre nye monitors i deres Predator-serie, der henvender sig til spillere. Tobii findes også i Predator 21 X-super-laptoppen.

annonce

Vi fik på Acers IFA-stand demonstreret Tobii, og det virker overraskende naturligt. Fra lanceringen understøttes teknologien i ca. 40 spiltitler. I spil som Assassin’s Creed Syndicate kan man udvælge sine modstandere ved blot at kigge på dem, frem for at skulle gribe musen og pege på dem først. En anden feature er, at skærmbilledet automatisk ruller til siden, når blikket nærmer sig kanten af skærmen. Det giver et langt bredere , virtuelt synsfelt – og dermed en bedre følelse af at være en del af spillet.

annonce

De tre skærme, der leveres med eye-tracking, er Predator Z271T (27″ krum skærm til EUR 799), Predator XB251HQT (24,5″ – pris ukendt) og Predator XB271HUT (27″ til EUR 899).

Hvis du befinder dig i Berlin, kan du stadig nå at se nyhederne. IFA 2016-messen har åbent til og med i dag, onsdag.

Kommenter

Skriv et svar

Læs også

Vi skylder ham alt. Uden Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistere.
JBL LIVE 400BT forsvinder fra sortimentet hos flere elektronikkæder på grund af mistanke om sundhedsfarlige mængder af kræftfremkaldende stof.
Apple bekræfter nu, hvad mange har haft mistanke om: Det varer lidt, inden vi kan købe iPhone 12.
Nu kan du cruise med 350 km/t, mens du lytter til perfekt timede rytmer fra Naim!
Billeder af Samsung Galaxy Z Fold 2 lækket på internettet.
Efter tysk test viste tilstedeværelse af kræftfremkaldende stoffer, fjerner elektronikkæden POWER hovedtelefoner fra hylderne i hele Norden.
Sony røber nu, hvilke af deres TV’er der officielt bliver kompatible med PlayStation 5.
Perioden, hvor biograferne har eneret til at vise en film, reduceres nu radikalt.

Aktuelle tilbud

Annonce
Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.