Search
Generic filters

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

De slanke iMacs har ikke ændret sig udvendig og kommer stadig i to størrelser med de samme tilslutninger og det samme tilbehør. Men indvendig er iMac kraftigt opgraderet med nye processorer med op til otte kerner og 5 GHz turbo-boost.

De kan bestilles i forskellige konfigurationer, så de passer til alt fra skolearbejde og web-browsing til tunge redigeringsjobs og processorintensive opgaver.

Læs testen af iMac Pro her

(Foto: Apple)

21,5 og 27 tommers Retina-skærm

Den mindste udgave af iMac har en 21,5 tommers skærm og en 8. generations quad-core-processor – den kan også fås med seks kerner – og hævdes at være op til 60 procent hurtigere end den foregående generation.

Den større 27 tommers version er endnu bedre egnet til de tunge opgaver, da den fås med op til octa-core processor, som Apple siger er 2,4 gange hurtigere end den tidligere generation af iMac med 27 tommers skærm.

Skærmen har op til 14,7 millioner pixel, én milliard farver og 500 nit lysstyrke. Den har også større farvedybde med P3 farverum, som giver bedre skarphed på krævende opgaver. F.eks. 4K videoredigering.

Læs testen af den tidligere iMac her

(Foto: Apple)

Kraftigere grafisk ydelse

Nyt er også muligheden for Radeon Pro Vega 48 grafikprocessor med op til 8 gigabyte RAM på 27-tommeren samt hurtigere 2666 MHz DDR4-hukommelse – op til 64 gigabyte for 27-tommeren og 32 gigabyte for 21,5-tommeren.

De leveres med 1 terabyte fusionsdrev, som kombinerer SSD-hukommelse med fysisk harddisk, men kan også fås med SSD-lager på op til 2 terabyte.

Ellers er antallet af indgange det samme: To Thunderbolt 3-porte, fire USB 3.0-indgange, en SD-hukommelseskortlæser, hovedtelefonudgang og Gigabit Ethernet.

(Foto: Apple)

Priser

Den enkleste konfiguration af den nye 21,5-tommer starter på 11.499 kroner. Her får man en 3,6 GHz quad-core Intel Core i3-processor, 8 gigabyte RAM og 1 terabyte lager.

27-tommeren starter på 17.799 kroner, men så er det med 3,0 GHz hexa-core Intel Core i5-processor, Radeon Pro 570X grafikprocessor og et 1 terabyte fusionsdrev.

Hvis man vælger den vildeste udgave med 3,6 GHz octa-core Intel Core i9-processor, 64 gigabyte RAM og Radeon Pro Vega 48 grafikprocessor med 8 gigabyte RAM, kommer man op over 30.000 kroner og nærmer sig prisen på en iMac Pro.

Den enkleste udgave af den tidligere generation af iMac 21,5″ med 2,3 GHz dual-core Intel Core i5-processor, 8 gigabyte RAM og 1 terabyte lager fortsætter til 8.499 kroner.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.