AnnoncørindholdHuawei FreeBuds Pro – Huaweis nye hørepropper flytter grænser

Huawei Freebuds Pro – Mere vellyd med dynamisk aktiv støjreduktion

forfatter

Huaweis nye hørepropper flytter grænser

Præcis hvor meget teknologi og hvor mange komponenter kan man presse ind i et sæt hørepropper, der vejer beskedne 6,1 gram stykket? 

Det spørgsmål besvarer Huaweis nye flagskib indenfor trådløse hørepropper – Huawei FreeBuds Pro. Og svaret er: meget – rigtig meget. Der går mere end 500 komponenter på et sæt, og 50 af dem er særligt tilpassede lydkomponenter. Det skulle man jo umiddelbart tro går ud over ydeevnen, men det modbeviser Huawei FreeBuds Pro til fulde. Vi har i en anden artikel beskrevet den banebrydende dynamiske aktive støjreduktion i Huawei FreeBuds Pro, men det er langt fra den eneste teknologiske landvinding, du kan få i øret fra Huawei. Se hvordan dynamisk aktiv støjreduktion virker her: 

30 timers lytning på en opladning

Tag for eksempel batteriet. Selv med den dynamiske aktive støjreduktion slået til, holder batteriet til op til fire og en halv times samtale, før hørepropperne skal en tur i etuiet til en opladning. Og kan man klare sig uden støjreduktion, så holder batteriet helt op til syv timer på en opladning. Hvis man ikke skal tale med nogen, men bare bruge sine FreeBuds Pro som envejs-hovedtelefoner, så holder batteriet næsten dobbelt så længe.

Når etuiet med indbygget trådløs oplader er fuldt opladet, så rækker strømmen til op til i alt 18 timers samtale eller 30 timers lytning, før der igen er brug for at komme til en stikkontakt. Etuiet kan oplades både med en traditionel oplader og med ledningsfri opladning. Og også her stikker Huawei FreeBuds Pro af fra konkurrenterne.

På bare ti minutter i opladeren – med stikket i kontakten – er etuiet oppe på 30 procent, mens den ledningsfri opladning leverer 18 procent på de samme ti minutter. Og hvis man ikke lige er i nærheden af hverken stikkontakt eller powerbank, så kan FreeBuds Pro sågar bruge såkaldt reverse charging og på den måde suge strøm direkte fra en smartphone eller en tablet.

Hvis man ikke skal tale med nogen, men bare bruge sine FreeBuds Pro som envejs-hovedtelefoner, så holder batteriet næsten dobbelt så længe.

Dobbelt op på bluetooth

Bluetooth-forbindelsen er også blevet tunet. Hver høreprop har hele to bluetooth-antenner, så der er 360 graders udsyn til bluetooth-signaler. Den ekstra antenne sikrer også imod, at man pludselig mister bluetooth-forbindelsen midt i en samtale eller oplever lag i form af huller i lyden.

Huawei FreeBuds Pro er baseret på Kirin A1 chipsættet, der lover delays på helt ned til bare 180 millisekunder, så lyden følger grafikken, når man eksempelvis spiller spil på mobilen eller sin tablet. Ydermere er Huawei FreeBuds Pro de første ægte dual-connection hørepropper på markedet. Det betyder, man kan være forbundet med to apparater – for eksempel en mobil og en tablet – på samme tid. Dobbeltforbindelsen kan opnås med alle apparater, hvad enten de er baseret på Android, iOS eller Windows.

Etuiet kan oplades både med en traditionel oplader og med ledningsfri opladning. Og også her stikker Huawei FreeBuds Pro af fra konkurrenterne. På bare ti minutter i opladeren – med stikket i kontakten – er etuiet oppe på 30 procent, mens den ledningsfri opladning leverer 18 procent på de samme ti minutter.
Etuiet kan oplades både med en traditionel oplader og med ledningsfri opladning. Og også her stikker Huawei FreeBuds Pro af fra konkurrenterne. På bare ti minutter i opladeren – med stikket i kontakten – er etuiet oppe på 30 procent, mens den ledningsfri opladning leverer 18 procent på de samme ti minutter.

Find my earphone

Med en vægt på bare godt seks gram og en størrelse, der gør det muligt at have dem i øret, så har FreeBuds Pro alle forudsætninger for at blive væk. Det har Huawei taget højde for med funktionen Find My Earphone, hvor man fra Huawei AI Life-appen kan få sine FreeBuds Pro til at bippe højt.

Særligt distræte brugere anbefales dog lige at tjekke, at man ikke faktisk har dem i øret, inden den funktion aktiveres, da det høje bip nok er lige i overkanten at få direkte i øregangen.

Bestil dine Huawei FreeBuds Pro her

Betjenes med tryk, stryg og klem

Langt de fleste funktioner i Huawei FreeBuds Pro kan betjenes direkte fra hørepropperne, uden man er nødt til at skulle finde mobilen frem. Hvis man swiper eller klemmer på et bestemt sted på propperne kan man eksempelvis slå den dynamiske aktive støjreduktion til eller fra, skrue op og ned for lyden eller skifte imellem høreproppernes forskellige ”modes”.

Således kan man med et tryk skifte til ”awareness mode” eller ”voice mode”, så man gennem de to mikrofoner kan høre trafikken, hvis man skal krydse en vej, eller høre, hvad der bliver sagt, hvis nogen taler til en, mens man lytter til musik eller spiller. Se, hvordan det virker her: 

”Hvad siger du?”

Den indvendige mikrofon bruges til automatisk at tilpasse FreeBuds’ equalizer til den optimale indstilling i forhold til, hvordan lydbilledet faktisk er, der hvor det betyder noget – nemlig i øret. Og med den mængde audioteknologi, man nu har i øret, så kan man jo passende teste sin egen hørelse. Det gøres let og enkelt med Huawei AI Life appen. Hva’behar’, siger vi bare … 

Bestil dine Huawei FreeBuds Pro her