Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Zootropolis 3D

Blu-ray anmeldelse

I Disney-universet er vi vant til at se mennesker blandet med talende dyr. I Zootropolis er det snarere dyrene, der spejler vores verden.

Skrevet af / 16/07/2016 - 14:18
Zootropolis 3D
Tor Aavatsmark

Animationsgiganten Disney er kendt for solid familieunderholdning og skuffer bestemt ikke med deres nyeste film, hvor vi befinder os i en utopisk dyreverden, hvor alle er venner med alle og i det store og hele opfører sig som os mennesker.

Selv i denne idylliske fantasiverden, hvor ingen rovdyr spiser byttedyr, er det dog utænkeligt, at et lille byttedyr som en kanin skulle kunne blive politibetjent. Men den standhaftige Judy Hopps (Goodwin) har ikke til sinds at lade sig stoppe af fordomme og indgroede traditioner – hun vil væk fra forældrenes gulerodsfarm og forfølge sin drøm.

Som sagt, så gjort. Judy afslutter politiskolen med topkarakterer, men bliver alligevel overset, latterliggjort og sat til at arbejde som parkeringsvagt. Her møder hun den snu ræv Nick Wilde (Bateman) – en småsvindler, der lever det søde liv på kanten af loven. Sammen falder de over kidnapningen af en række rovdyr, der forinden har opført sig usædvanlig rovdyragtigt – hvem mon står bag disse forbrydelser?

Zootropolis 3D
Zootropolis 3D

Zootropolis fungerer rigtig godt på flere forskellige planer: Den er både en spændende krimigåde og samtidig overstrøet med så meget humor samt herlige figurer, at både store og små garanteret vil blive underholdt. Stemmerne matcher også personerne usædvanlig godt; ikke mindst er Jason Bateman perfekt som den glatte og listige ræv.

Historien er som sædvanlig krydret med lidt for meget sukkersød moralisme (“Alle kan blive, hvad de vil” osv.), men dialogen og de outrerede figurer, som vi kan genkende os selv i, er virkelig strålende eksempler på god manuskriptskrivning og et strålende plot. Ikke så mærkeligt i betragtning af, at skaberne står bag storfilm som To på flugt og Vilde Rolf. Fem solide stjerner!

ZOOTOPIA ZOOTOPIA ZOOTOPIA
<
>
Zootropolis 3D

Som sædvanlig leverer Disney billed- og lydkvalitet (dts-MA 7.1) helt i top. I en film, der bruger så stærke farver, er det herligt at se et så gnistrende skarpt billede, og 3D giver hele universet en lækker ekstra dybdedimension. Bonusmateriale byder på udeladte scener, en musikvideo, en god bag-om-filmen samt en række minidokumentarer, der alle bidrager til at belyse produktionen.

Karakter
Zootropolis 3D

Fakta:

  • Release: 30. juni 2016
  • Instruktion: Byron Howard & Rich Moore
  • Originaltitel: Zootopia 3D
  • Stemmer: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, J.K. Simmons, Bonnie Hunt, Shakira
  • Genre: Animation/familie
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 02:02 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top