Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: The Water Diviner

Blu-ray anmeldelse

En superflink mand, på grænsen til det selvudslettende, oplever en forfærdelig familietragedie og forsøger, da det egentlig er for sent, at gøre det rigtige.

Publiceret 29/09/2015 - 09:43
The Water Diviner
Tor Aavatsmark

I begyndelsen af Første Verdenskrig blev verden vidne til et blodbad af enorme proportioner, da det osmaniske og det britiske imperium tørnede sammen på halvøen Gallipoli i det nuværende Tyrkiet. 80.000 mand faldt på slagmarken, hvoraf tre var Connors sønner. Efter at hans kone i dyb sorg begår selvmord, forlader Connor (Crowe) gården i Australien for at hente de jordiske rester af sine sønner hjem.

The Water Diviner_2

Et flot udgangspunkt for en dramatisk og medrivende historie, solidt baseret på virkelige hændelser, men Crowe insisterer på, at det drivende element skal være den stakkels mand med synske evner, som søger forløsning og samtidig (ubevidst) søger lykken på ny. Meget forudsigeligt og af og til alt for glatpoleret og klichéagtigt fremstillet.

The Water Diviner_3

The Water Diviner lykkes bedst i sine krigsscener, men falder igennem på det følelsesmæssige plan, hvor heste i solnedgang ledsaget af smuk musik insisterer på, at vi skal komme i den rigtige melankolske stemning. Og hvorfor har han lige valgt at kurtisere Bond-baben Olga Kurylenko? Flot at se på, ja, men bestemt ikke nogen karakterskuespiller. Bedre held næste gang. Tre stjerner.

The Water Diviner_7 The Water Diviner_6 The Water Diviner_5 The Water Diviner_4
<
>

Det fornemme surround-spor (dts-MA 5.1) fungerer fremragende i de heftige krigsscener, mens billedkvaliteten indimellem plages af meget billedstøj og af farver, der nærmest flyder ud i den ene scene for så at stråle i den næste. Som bonus får vi kun en 20 minutters bag-om-filmen med Crowe som guide.

Karakter
The Water Diviner

Fakta:

  • Release: 21. september 2015
  • Instruktion: Russell Crowe
  • Med: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Isabel Lucas, James Fraser
  • Genre: Drama
  • Land: Australien
  • År: 2014
  • Tid: 01:51 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top