Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: The Politician, sæson 2

Fornøjelig blanding af idealisme og herlig kynisme

Anden sæson om -drengen-der-drømte-om-at-blive-præsident- er ikke lige så frisk og stilsikker som den første.

Publiceret 27/07/2020 - 10:50
The Politician, sæson 2
Tor Aavatsmark

Siden han var syv år gammel, har den karismatiske rigmandssøn Payton Hobart (Ben Platt) vidst, præcis hvad han vil være, når han bliver stor: USA’s præsident!

https://www.youtube.com/watch?v=e-wH7hD9Liw

 

Hvor første sæson fokuserede på Paytons voksende politiske ambitioner, netværksopbygning og kampen om at blive elevrådsformand på high school, er det nu en plads i New Yorks delstatsforsamling, der er i spil. Modkandidaten er den durkdrevne Dede Standish (Judith Light) med over 30 års erfaring og en hel del kynisme i bagagen.

Payton har bragt det brogede slæng fra high school med sig til New York, så de kan føre valgkamp for ham. Paytons største støtte er hans yndige kæreste Alice (Julia Schlaepfer), mens McAfee, James, Astrid og Skye står for alt fra analyser og meningsmålinger til valgkampsudspil.

(Foto: Netflix)

Modkandidatens trofaste hjælper er PR-lobbyisten Hadassah Gold (Bette Midler), som nærmest har viet sit liv til at fremme Standishs politiske karriere – og hun har ingen planer om at lade en grønskolling som Payton komme i vejen for hende.

The Politician var et friskt pust fra Netflix, med en elegant blanding af “underholdende” ungdomsserie og en “seriøs” politisk tematik, der ikke veg uden om tunge temaer, som hvordan politikere er villige til at sige og gøre “alt” for at blive genvalgt. Samtidig var den fræk og legesyg i stilen, toppet med et utroligt charmerende persongalleri.

Anden sæson fortsætter i samme stil, men er ikke lige så velopbygget og helstøbt som første sæson. Det kammer lidt for ofte over og bliver nærmest til en farce i denne omgang, og flere af karakterernes valg fremstår lidt for ubegrundede og konstruerede.

(Foto: Netflix)

Ben Platt er stadig seriens stærkeste kort og mest spændende karakter. Han fortsætter med at imponere, og charmere, som den overambitiøse, hyperfokuserede unge mand, der er fast besluttet på at nå målet, men samtidig viser menneskelige træk og svagheder. Han får ovenikøbet vist sine musikalske evner, men hvor er det ærgerligt, at det ikke sker i en duet med Midler.

Hans idealistiske hippiemor, en hylende morsom Gwyneth Paltrow, træder desværre mere i baggrunden i anden sæson, da hun også (af kedsomhed?) er begyndt at få politiske ambitioner. Mor opstiller også gerne til guvernørvalget i Californien, og hendes vigtigste mærkesag er at løsrive delstaten fra USA.

Gwyneth Paltrow. (Foto: Netflix)

Der er for stort fokus på Standishs noget utraditionelle privatliv. Hun lever i al hemmelighed sammen med to mænd, der hopper ind og ud af hendes privatliv/seng, til det kammer over og bliver ufrivilligt komisk. Bette Midler er i en klasse for sig og har god komisk timing, men hun kan dog blive lidt for meget “Bette Midler”. Her får vi en lille overdosis.

Bag den beskidte politiske magtkamp, som er krydret med ungdommelig hybris, er der miljømæssigt fokus på plast i havet og kritik af brug-og-smid-væk-samfundet. Lidt for politisk korrekt, men godt nok sat ind i en kontekst, hvor Payton er villig til at kæmpe for de “rigtige” sager for at vinde valget.

Samtidig er serien modig nok til at kritisere den krænkelseskultur, som breder sig verden over, ved at latterliggøre den storm, der opstår på de sociale medier, da Ben som seksårig bliver “outet” iført indianerkostume.

Judith Light og Bette Midler. (Foto: Netflix)

Standish, der har over 30 års erfaring og er temmelig blasert efter mange år på magtens tinde, anses for at være ude af trit med samtiden og ude at stand til at lytte til den yngre generation. “Lad ungdommen komme til!”er et mantra, manuskriptforfatterne og skaberne af serien ønsker at få frem – og lykkes godt med på en frisk og legesyg måde.

Payton har dog for let spil i denne omgang, modstanden er ikke hård (troværdig) nok, og i plottet skæres der for let hjørner af. Karaktererne forsvinder og skifter side nærmest uden mål og med, og hele sæsonen har noget halvfærdigt over sig. Men på grund af fortsat charmerende, godt skuespil og relevans når vi frem til 4 stjerner.

Julia Schlaepfer. (Foto: Netflix)

Vi siger ja tak til endnu en runde med Payton – forhåbentlig med Det Hvide Hus i posen næste gang.

Sæson 2 består kun af 7 afsnit, og anmeldelsen omhandler dem alle. Hele sæson 2 kan nu streames fra Netflix.

The Politician, sesong 2_13 The Politician, sesong 2_11 The Politician, sesong 2_10 The Politician, sesong 2_6 The Politician, sesong 2_5 The Politician, sesong 2_4 The Politician, sesong 2_2
<
>
The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

 

Karakter
The Politician, sæson 2

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 19. juni 2020
  • Regi: Gwyneth Horder-Payton
  • Medvirkende: Ben Platt, Julia Schlaepfer, Judith Light, Bette Midler, Gwyneth Paltrow, Lucy Boynton, Laura Dreyfuss, Theo Germaine
  • Genre: Dramakomedie
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 4:39 t.
  • Karakter: 4

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top