The Bag Man

Blu-ray anmeldelse

Lejemorderen John Cusack har egentlig en meget simpel opgave: Hent en taske, kør den 500 km til et motel og aflevér den til Robert De Niro – men selvfølgelig går alt ikke efter planen.
Karakter
Thriller
The Bag Man
forfatter

David Grovic har skrevet og instrueret denne meget ujævne krimi-thriller i tilstræbt noir-stil a la John Dahl og David Lynch. Men hvor Lynch og Dahl mestrer antydningens kunst og det subtile, er Grovic som en elefant i en porcelænsbutik. Desværre bliver hans smådesperate forsøg på overtydelige genreelementer ofte mere ufrivilligt komiske end anderledes, spændende og fascinerende.

John Cusack er altid god, men her spiller han på rutinen snarere end at lægge sin sjæl i rollen. Robert De Niro har de sidste ti år arbejdet mere for penge end for kunstnerisk kvalitet, men gør en habil indsats som kynisk overskurk (der minder påfaldende om Martin Scorsese). Filmens femme fatale spilles af smukke brasilianske Rebecca Da Costa, der mere er kendt for sin modelkarriere end for sit skuespiltalent. Hun har en stor rolle, men kun ét ansigtsudtryk – hvad havde Eva Mendes ikke kunnet få ud af rollen!

Indimellem brillerer filmen, og manuskriptet har en del seje dialoger og enkeltsekvenser, men som helhed er den alt for søgt, ujævn og ulogisk. En god idé, som det desværre ikke er lykkedes at gennemføre. Tre slappe stjerner.
Både lyd- (dts-MA 5.1) og billedkvaliteten er rigtig god, mens bonusmaterialet består af en kort og utilfredsstillende bag-om-filmen.

The-Bag-Man_6-990x505-990x505 The-Bag-Man_5-990x505-990x505 The-Bag-Man_4-990x505-990x505 The-Bag-Man_3-990x505-990x505 The-Bag-Man_2-990x505-990x505
<
>
Fakta
  • Release: 26. januar 2015
  • Instruktion: David Grovic
  • Med: John Cusack, Rebecca Da Costa, Robert De Niro, Crispin Glover, Dominic Purcell, Sticky Fingaz
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:48 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Læs også:


Gruppetest: Kamerablindtest med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung og Xiaomi
Nyhed: OnePlus lancerer ny mobil uden Snapdragon
Anmeldelse: Jolt
Nyhed: Bose QC 45 afsløret ved en fejl
TEST: Dyson Pure Cool
Anmeldelse: Bosch, 7. sæson