: The Artist

Blu-ray-anmeldelse

Hvem skulle tro, at en fransk stumfilm i sort-hvid med en særdeles simpel historie og relativt ukendte skuespillere skulle blive opskriften på en yderst vellykket film i 2012? At den samtidig gjorde rent bord med prestigefyldte priser, viser, hvilket eventyr The Artist er!
Karakter
Drama
The Artist
Annonce
Annonce

Stumfilmsskuespilleren George Valentin (Dujardin) er en megastjerne i Hollywood i slutningen af 1920’erne. Han er højt elsket og beundret fra alle sider, og han vader i lukrative tilbud. Georges problemer starter, da han hjælper den unge skønhed Peppy Miller (Bejo) med at få en rolle i en film, samtidig med at han bliver forelsket i hende. Hans allerede vaklende ægteskab går mod enden, og det gør også stumfilmens tid. Med lydfilmen bliver Georges talent overflødigt, og karrieren går til grunde, mens Peppy bliver en stor filmstjerne og overtager rampelyset.

The Artist er en fantastisk film, som oser af fortælleglæde og kreativitet, og som også er en hyldest til en kunstform, der bl.a. havde sit udspring i Hollywood. Den har fantastisk foto, klip, filmmusik, kostumer, manuskript og en håndfuld enestående skuespillere! Bl.a. vandt Jean Dujardin både en Oscar for bedste mandlige hovedrolle og prisen i Cannes. Berenice Bejo er også utrolig dygtig i rollen som den charmerende Peppy Miller og blev nomineret til en Oscar for sin indsats.

Ellers vandt filmen Oscars for både bedste film og bedste instruktion og har foreløbig indsamlet utrolige 115 (!) forskellige priser på internationale filmfestivaler. Og man kan roligt sige, at priserne er fortjent. Sjældent er der blevet produceret en film, som i den grad er befriende og forførende, samtidig med den er så enkel i sit format og budskab. The Artist viser kort og godt på allerbedste måde, hvorfor vi elsker film! Seks stjerner.

Denne film bør man have i sin filmsamling, og derfor er det glædeligt, at den er udmærket på Blu-ray. Den har rigeligt med interessant, informativt og morsomt ekstramateriale, og det tekniske er næsten helt perfekt. Lydsporet i dts-HD 5.1 er fejende flot, og sort-hvid-billedet er en åbenbaring. Køb anbefales på det kraftigste!

Annonce
Fakta
  • Release: 5. august 2012
  • Instruktør: Michel Hazanavicius
  • Medvirkende: Berenice Bejo, Jean Dujardin, John Goodman, James Cromwell, Penelope Ann Miller, Missi Pyle, Malcolm McDowell
  • Genre: Drama
  • Land: Frankrig
  • År: 2011
  • Tid: 1:40 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.