annonce

The Artist

Blu-ray-anmeldelse

Hvem skulle tro, at en fransk stumfilm i sort-hvid med en særdeles simpel historie og relativt ukendte skuespillere skulle blive opskriften på en yderst vellykket film i 2012? At den samtidig gjorde rent bord med prestigefyldte priser, viser, hvilket eventyr The Artist er!

annonce

Stumfilmsskuespilleren George Valentin (Dujardin) er en megastjerne i Hollywood i slutningen af 1920’erne. Han er højt elsket og beundret fra alle sider, og han vader i lukrative tilbud. Georges problemer starter, da han hjælper den unge skønhed Peppy Miller (Bejo) med at få en rolle i en film, samtidig med at han bliver forelsket i hende. Hans allerede vaklende ægteskab går mod enden, og det gør også stumfilmens tid. Med lydfilmen bliver Georges talent overflødigt, og karrieren går til grunde, mens Peppy bliver en stor filmstjerne og overtager rampelyset.

The Artist er en fantastisk film, som oser af fortælleglæde og kreativitet, og som også er en hyldest til en kunstform, der bl.a. havde sit udspring i Hollywood. Den har fantastisk foto, klip, filmmusik, kostumer, manuskript og en håndfuld enestående skuespillere! Bl.a. vandt Jean Dujardin både en Oscar for bedste mandlige hovedrolle og prisen i Cannes. Berenice Bejo er også utrolig dygtig i rollen som den charmerende Peppy Miller og blev nomineret til en Oscar for sin indsats.

Ellers vandt filmen Oscars for både bedste film og bedste instruktion og har foreløbig indsamlet utrolige 115 (!) forskellige priser på internationale filmfestivaler. Og man kan roligt sige, at priserne er fortjent. Sjældent er der blevet produceret en film, som i den grad er befriende og forførende, samtidig med den er så enkel i sit format og budskab. The Artist viser kort og godt på allerbedste måde, hvorfor vi elsker film! Seks stjerner.

Denne film bør man have i sin filmsamling, og derfor er det glædeligt, at den er udmærket på Blu-ray. Den har rigeligt med interessant, informativt og morsomt ekstramateriale, og det tekniske er næsten helt perfekt. Lydsporet i dts-HD 5.1 er fejende flot, og sort-hvid-billedet er en åbenbaring. Køb anbefales på det kraftigste!

  • Release: 5. august 2012
  • Instruktør: Michel Hazanavicius
  • Medvirkende: Berenice Bejo, Jean Dujardin, John Goodman, James Cromwell, Penelope Ann Miller, Missi Pyle, Malcolm McDowell
  • Genre: Drama
  • Land: Frankrig
  • År: 2011
  • Tid: 1:40 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.