TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

The Amazing Spider-Man 3D

Blu-ray-anmeldelse

Kun fem år efter at Tobey Maguire og Sam Raimi lagde den rød-blå dragt på loftet, har man fundet tiden moden til at reboote serien – uvist af hvilken grund (bortset fra penge), men en seværdig film er det blevet.

forfatter
Publiceret 21/12/2012 - 00:00
Karakter
Action
The Amazing Spider-Man 3D

Unge Peter Parker er fortsat nørden, som mobbes af skolens rødder og overses af pigerne – ikke mindst yndige Gwen Stacey (Emma Stone), som denne gang er “stand-in” for Mary Jane Watson. Parker er også denne gang en særling, venneløs og ganske umoden. Teenageren har et noget anstrengt forhold til sin onkel (Martin Sheen) og tante (Sally Fields) og kæmper med at lægge barndommens tab af forældrene bag sig. Med andre ord er der ikke meget nyt siden forrige trilogi. Derimod har instruktøren (som sjovt nok hedder Webb) lagt lidt mere vægt på simpel komik og større fokus på Peters traumatiserede barndom.

Vi mente og mener fortsat, at Tobey Maguire var et fund og skabt til rollen som Spider-Man, men Andrew Garfield er slet ingen dårlig erstatning. Han er lige så tynd og ranglet og passer udmærket ind som utilpasset teenager, der kæmper med selvtilliden og bliver fanget af ønsket om hævn – samtidig med at han vokser med opgaven. Webb fanger denne tvetydighed på en god måde; derimod falder han mere igennem, når det gælder hovedplottet i filmen: En forsker (Rhys Ifans), som omdannes til en kæmpeøgle, idet han forsøger at få sin mistede arm tilbage, har en så diffus og mærkelig plan, at man står helt af – hverken interesse eller tilfredsstillende actionscener kommer der ud af dette setup. Med et bedre manuskript/plot og en mere interessant kærlighedshistorie kan det blive virkelig godt i fremtiden – indtil da anbefaler vi Spider-Man (2002) fremfor 2012-versionen!

Sjældent har vi set 3D-mediet så godt benyttet og udnyttet som i The Amazing Spider-Man! Med vores spandexklædte ven, som svinger sig fra skyskraber til skyskraber i New Yorks gader, tilfører 3D filmen en lækker ekstra dimension; når Spidey sætter kurs mod toppen af skyskraberne og ser ned på “lopperne” på jorden, bliver vi suget ind i skærmen – herligt! Alligevel trækker vi en stjerne på grund af et generelt for mørkt billede. Lydkvaliteten er derimod en skuffende affære – ikke direkte dårlig, men i de hæsblæsende actionscener gror lyden sammen og tilslører de heftige lyde. Meget skuffende på en så actionspækket film.

Ekstramaterialet er forbilledligt og meget omfattende med bl.a. kommentarspor, udeladte scener, stills, en morsom interaktiv 3D-film-“skole” med instruktøren, fokus på stunts og en god halvanden times bag-om-filmen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 7. november 2012
 • Instruktion: Marc Webb
 • Medvirkende: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen, Sally Field
 • Genre: Action/superhelte
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 2:16 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend