: The Amazing Spider-Man 3D

Blu-ray-anmeldelse

Kun fem år efter at Tobey Maguire og Sam Raimi lagde den rød-blå dragt på loftet, har man fundet tiden moden til at reboote serien – uvist af hvilken grund (bortset fra penge), men en seværdig film er det blevet.
Karakter
Action
The Amazing Spider-Man 3D
Annonce
Annonce
forfatter

Unge Peter Parker er fortsat nørden, som mobbes af skolens rødder og overses af pigerne – ikke mindst yndige Gwen Stacey (Emma Stone), som denne gang er “stand-in” for Mary Jane Watson. Parker er også denne gang en særling, venneløs og ganske umoden. Teenageren har et noget anstrengt forhold til sin onkel (Martin Sheen) og tante (Sally Fields) og kæmper med at lægge barndommens tab af forældrene bag sig. Med andre ord er der ikke meget nyt siden forrige trilogi. Derimod har instruktøren (som sjovt nok hedder Webb) lagt lidt mere vægt på simpel komik og større fokus på Peters traumatiserede barndom.

Vi mente og mener fortsat, at Tobey Maguire var et fund og skabt til rollen som Spider-Man, men Andrew Garfield er slet ingen dårlig erstatning. Han er lige så tynd og ranglet og passer udmærket ind som utilpasset teenager, der kæmper med selvtilliden og bliver fanget af ønsket om hævn – samtidig med at han vokser med opgaven. Webb fanger denne tvetydighed på en god måde; derimod falder han mere igennem, når det gælder hovedplottet i filmen: En forsker (Rhys Ifans), som omdannes til en kæmpeøgle, idet han forsøger at få sin mistede arm tilbage, har en så diffus og mærkelig plan, at man står helt af – hverken interesse eller tilfredsstillende actionscener kommer der ud af dette setup. Med et bedre manuskript/plot og en mere interessant kærlighedshistorie kan det blive virkelig godt i fremtiden – indtil da anbefaler vi Spider-Man (2002) fremfor 2012-versionen!

Sjældent har vi set 3D-mediet så godt benyttet og udnyttet som i The Amazing Spider-Man! Med vores spandexklædte ven, som svinger sig fra skyskraber til skyskraber i New Yorks gader, tilfører 3D filmen en lækker ekstra dimension; når Spidey sætter kurs mod toppen af skyskraberne og ser ned på “lopperne” på jorden, bliver vi suget ind i skærmen – herligt! Alligevel trækker vi en stjerne på grund af et generelt for mørkt billede. Lydkvaliteten er derimod en skuffende affære – ikke direkte dårlig, men i de hæsblæsende actionscener gror lyden sammen og tilslører de heftige lyde. Meget skuffende på en så actionspækket film.

Ekstramaterialet er forbilledligt og meget omfattende med bl.a. kommentarspor, udeladte scener, stills, en morsom interaktiv 3D-film-“skole” med instruktøren, fokus på stunts og en god halvanden times bag-om-filmen.

Annonce
Fakta
  • Release: 7. november 2012
  • Instruktion: Marc Webb
  • Medvirkende: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen, Sally Field
  • Genre: Action/superhelte
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Tid: 2:16 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

HBO Nordic udsender trailer til deres nye norske dramaserie.
Se den første heftige trailer til den nye storfilm.
Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.
Nu er traileren kommet til 2. sæson af Exit, en af Norges største seriesucceser. “Endnu mere fucked up” kalder seriens producer den.
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.