Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

: Taken 3

Blu-ray anmeldelse

I de to første film imponerede Liam Neeson som hårdtslående antihelt, der beskyttede sin familie for enhver pris. Treeren er en langtrukken omgang samlebånds-action.

Publiceret 26/06/2015 - 10:34
Taken 3
Tor Aavatsmark

Den første film i Taken-serien (2008) cementerede Liam Neeson som aldrende, men bundsolid actionhelt, idet han desperat, men meget effektivt forsøgte at redde sin kidnappede datter i Paris. Ikke ligefrem en original film, men med sin vedvarende spændingsnerve og sin ægthedsfølelse skilte den sig ud fra mængden. Toeren var slet ikke dårlig, men ikke et lige så forfriskende pust. Den tredje films tagline er “It ends here” – og heldigvis for det!

Denne gang må Neeson forsvare sig selv, da han bliver hovedmistænkt for drabet på sin ekskone. Historien er så søgt, usandsynlig og “billig”, at vi sidder og græmmes i lænestolen. I stedet for at bygge en thriller-agtig spændingskurve op hældes der på med middelmådige biljagter og actionscener, som der går 13 på dusinet af.

Taken_3_1

Skurkene i Taken 3 er ekstremt karikerede, “onde” østeuropæere og russere, og handlingen er fuldstændig forudsigelig. Det eneste lyspunkt er Forest Whitaker som sindig politiefterforsker. Havde det ikke været for det gode skuespil fra Neeson og Whitaker, ville det hele have lugtet langt væk af billig B-film. Og nej, L.A. er ikke en lige så spændende kulisse som Paris og Istanbul. Nu er det nok, Neeson! To stjerner.

Taken_3_5 Taken_3_4 Taken_3_3 Taken_3_2
<
>

På Blu-ray er filmens tekniske kvalitet skuffende: Billedet er til tider meget grovkornet, og lydsporet mangler fuldstændig punch i bassen. Som bonusmateriale får vi nogle udeladte scener, bloopers og seks minidokumentarer.

Karakter
Taken 3

Fakta:

  • Release: 11. maj 2015
  • Instruktion: Olivier Megaton
  • Med: Liam Neeson, Forest Whitaker, Maggie Grace, Dougray Scott, Famke Janssen, Sam Spruell
  • Genre: Action
  • Land: Frankrig
  • År: 2014
  • Tid: 01:50 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top