: Spider-Man Deluxe Trilogy

Blu-ray anmeldelse

Godt timet til relanceringen af Spider-Man-serien udkommer nu trilogien fra Sam Raimi og Tobey Maguire på Blu-ray. Maguire var en glimrende edderkoppemand, men serien fik en trist afslutning.
Karakter
Action
Spider-Man Deluxe Trilogy
Annonce
Annonce
forfatter

Den kejtede knægt Peter Parker, som altid har drømt om opmærksomhed fra nabopigen Mary Jane (Kirsten Dunst), får superkræfter, da han bliver bidt af en bestrålet edderkop. Pludselig hører han græsstrå vokse, ser skarpt uden briller, kan løfte biler, klatre på vægge og føle farer. Peter Parker bliver Spider-Man, alle nørders våde drøm!

Første film er bygget op omkring karakterne og fokusere på hans transformation fra usikker “afviger” til selvsikker superhelt. Det hele mens han møder sin nemesis, The Green Goblin (Willem Dafoe). Raimi har lavet en rigtig god film, som i høj grad bæres af en perfekt castet Tobey Maguire. Historien er enkel, forudsigelig og indimellem overlæsset med klicheer, men vi hepper alle på antihelten; en helt, som her gives nok kød og blod til, at vi føler med ham. En udsøgt Willem Dafoe trækker op – og effekterne var banebrydende for den tid. Fem stjerner!

I sin anden film må Spider-Man bekæmpe sin ærkefjende Doctor Octopus, mens han samtidig slås med sine indre dæmoner. Det kulminerer med, at Parker bestemmer sig for igen at træde ind i en anonym og tryg tilværelse og lægge edderkoppedragten fra sig. Vi kan opsummere med, at instruktør Sam Raimi har klaret det mesterstykke, som meget få instruktører lykkes med – at lave en efterfølger, der er bedre end originalen. Det eneste negative, vi kan trække frem, er at hovedtrækkene i efterfølgeren træder meget i de samme spor som originalen – selv om del 2 står bundsolid på sine egne ben. Seks stjerner!

Afslutningsfilmen i trilogien om vores “kryb” af en ven når desværre ikke sine forgængere til sokkeholderne. Her er det ren repetition af de forrige films handlingsforløb! Det (eneste) ekstra twist denne gang er, at han på toppen af alle sine “sædvanlige” problemer må arbejde ekstra hårdt med sine indre dæmoner, da en sort parasit fra verdensrummet kommer i kontakt med ham.

Parker er åbenbart “blinded by the light” og overbevist om, at han er verdens største helt som Spider-Man; han tager overhovedet ikke hensyn til omgivelserne eller sin kære Mary Jane, som slider med karrieren. Samtidig læsses der, bogstavelig talt, på med superskurke. Det hele bliver dumt, og hvad værre er, kedeligt! Heldigvis får vi hans mørke side at se, hvilket virker som et frisk pust og redder Spider-Man 3 fra fuldstændig at nødlande. Kun for erklærede Spider-fans og mindreårige, som er tilfredse med kun velinstruerede actionscener. Alle andre: Køb hellere kun de første to film! Tre stjerner!

Annonce

Relanceringen af trilogien på BD byder på simpelthen perfekt lyd- (TrueHD) og billedkvalitet samt en mængde ekstramateriale med bl.a. solide bag-om-filmen, meget udfyldende og interessante kommentarspor, bloopers, musikvideo, en mængde minidokumentarer samt Director’s Cut-version af den anden film.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Release: 12. juni 2012
  • Instruktion: Sam Raimi
  • Medvirkende: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe, James Franco, Alfred Molina, Thomas Haden Church
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2002-07
  • Tid: 7 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.