TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sommeren i Belle Isle

Blu-ray-anmeldelse

Morgan Freeman er en lettere fordrukken og deprimeret forfatter, bitter og med skriveblokering. Kan han med hjælp fra gode naboer og venner få et nyt forår? Med sin lange erfaring inden for genren tager Rob Reiner os med lethed gennem historien – lidt for let, skal det vise sig.

forfatter
Publiceret 19/12/2012 - 00:00
Karakter
Drama
Sommeren i Belle Isle

Da den aldrende westernforfatter Monte Wildhorn flytter ind i et idyllisk nabolag sommeren over, er han en bitter drukkenbolt med skriveblokering og social angst. Det eneste selskab, han trives med, er værtens køter, som ikke kan tage imod en eneste kommando, men heller ikke siger ham imod. Nabohuset er fuld af det modsatte køn: En noget bitter nyskilt alenemor og hendes tre døtre, og en af døtrene, Finnegan, vinder hurtigt Montes tillid.

Sommeren i Belle Isle (The Magic of Belle Isle) bærer lidt for meget præg af at være “bare” endnu-en-dag-på-kontoret for drevne Rob Reiner; det her kan han i søvne, og filmen har fin tematik, nydeligt billede og godt skuespil, men en lidt for slap dramaturgi og et for idyllisk og konstrueret miljø. Det hele er flot, nydeligt og rørende, men vi kan ikke helt sluge denne nærmest fejlfrie verden.

Udmærket skuespil af Freeman, og endnu mere imponerende af filmens unge skuespillerinde Emma Fuhrmann. Vi spår hende en lysende fremtid. Udfaldet af historien vil ikke overraske mange, men en feelgood-film er det blevet, om end lidt for sukkersød og sat i en kunstig “perfekt” verden. Vi lod os charmere til fire stjerner.

Absolut nydelig billedkvalitet, hvor vi kan se hver pore i Freemans aldrende ansigt, med perfekt farvegengivelse samt et rigtig godt lydspor. Absolut intet bonusmateriale.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 24. oktober 2012
 • Instruktion: Rob Reiner
 • Medvirkende: Morgan Freeman, Virginia Madsen, Emma Fuhrmann, Madeleine Carroll, Fred Willard, Kenan Thompson
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 1:49 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend