Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: Sommeren i Belle Isle

Blu-ray-anmeldelse

Morgan Freeman er en lettere fordrukken og deprimeret forfatter, bitter og med skriveblokering. Kan han med hjælp fra gode naboer og venner få et nyt forår? Med sin lange erfaring inden for genren tager Rob Reiner os med lethed gennem historien – lidt for let, skal det vise sig.

Publiceret 19/12/2012 - 00:00
Sommeren i Belle Isle
Tor Aavatsmark

Da den aldrende westernforfatter Monte Wildhorn flytter ind i et idyllisk nabolag sommeren over, er han en bitter drukkenbolt med skriveblokering og social angst. Det eneste selskab, han trives med, er værtens køter, som ikke kan tage imod en eneste kommando, men heller ikke siger ham imod. Nabohuset er fuld af det modsatte køn: En noget bitter nyskilt alenemor og hendes tre døtre, og en af døtrene, Finnegan, vinder hurtigt Montes tillid.

Sommeren i Belle Isle (The Magic of Belle Isle) bærer lidt for meget præg af at være “bare” endnu-en-dag-på-kontoret for drevne Rob Reiner; det her kan han i søvne, og filmen har fin tematik, nydeligt billede og godt skuespil, men en lidt for slap dramaturgi og et for idyllisk og konstrueret miljø. Det hele er flot, nydeligt og rørende, men vi kan ikke helt sluge denne nærmest fejlfrie verden.

Udmærket skuespil af Freeman, og endnu mere imponerende af filmens unge skuespillerinde Emma Fuhrmann. Vi spår hende en lysende fremtid. Udfaldet af historien vil ikke overraske mange, men en feelgood-film er det blevet, om end lidt for sukkersød og sat i en kunstig “perfekt” verden. Vi lod os charmere til fire stjerner.

Absolut nydelig billedkvalitet, hvor vi kan se hver pore i Freemans aldrende ansigt, med perfekt farvegengivelse samt et rigtig godt lydspor. Absolut intet bonusmateriale.

Karakter
Sommeren i Belle Isle

Fakta:

  • Release: 24. oktober 2012
  • Instruktion: Rob Reiner
  • Medvirkende: Morgan Freeman, Virginia Madsen, Emma Fuhrmann, Madeleine Carroll, Fred Willard, Kenan Thompson
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Tid: 1:49 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top