: Sommeren i Belle Isle

Blu-ray-anmeldelse

Morgan Freeman er en lettere fordrukken og deprimeret forfatter, bitter og med skriveblokering. Kan han med hjælp fra gode naboer og venner få et nyt forår? Med sin lange erfaring inden for genren tager Rob Reiner os med lethed gennem historien – lidt for let, skal det vise sig.
Karakter
Drama
Sommeren i Belle Isle
Annonce
Annonce
forfatter

Da den aldrende westernforfatter Monte Wildhorn flytter ind i et idyllisk nabolag sommeren over, er han en bitter drukkenbolt med skriveblokering og social angst. Det eneste selskab, han trives med, er værtens køter, som ikke kan tage imod en eneste kommando, men heller ikke siger ham imod. Nabohuset er fuld af det modsatte køn: En noget bitter nyskilt alenemor og hendes tre døtre, og en af døtrene, Finnegan, vinder hurtigt Montes tillid.

Sommeren i Belle Isle (The Magic of Belle Isle) bærer lidt for meget præg af at være “bare” endnu-en-dag-på-kontoret for drevne Rob Reiner; det her kan han i søvne, og filmen har fin tematik, nydeligt billede og godt skuespil, men en lidt for slap dramaturgi og et for idyllisk og konstrueret miljø. Det hele er flot, nydeligt og rørende, men vi kan ikke helt sluge denne nærmest fejlfrie verden.

Udmærket skuespil af Freeman, og endnu mere imponerende af filmens unge skuespillerinde Emma Fuhrmann. Vi spår hende en lysende fremtid. Udfaldet af historien vil ikke overraske mange, men en feelgood-film er det blevet, om end lidt for sukkersød og sat i en kunstig “perfekt” verden. Vi lod os charmere til fire stjerner.

Absolut nydelig billedkvalitet, hvor vi kan se hver pore i Freemans aldrende ansigt, med perfekt farvegengivelse samt et rigtig godt lydspor. Absolut intet bonusmateriale.

Annonce
Fakta
  • Release: 24. oktober 2012
  • Instruktion: Rob Reiner
  • Medvirkende: Morgan Freeman, Virginia Madsen, Emma Fuhrmann, Madeleine Carroll, Fred Willard, Kenan Thompson
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Tid: 1:49 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.