: Skuffende alien-gensyn

Independence Day: Resurgence

20 år efter vender de fremmede tilbage i deres gigantiske rumskib, men noget glædeligt gensyn bliver det ikke, hverken for dem på lærredet eller os i sofaen.
Karakter
Sci-fi
Skuffende alien-gensyn
Annonce
Annonce
forfatter

Roland Emmerich elsker gigantomane big-budget film (Godzilla, The Day After Tomorrow, 2012, 10.000 B.C.). I den forbindelse må Independence Day (1996) have været en våd drøm, der gik i opfyldelse for ham – og det var faktisk en meget underholdende og fornøjelig film. Med mundrappe Will Smith som jagerpilot og Jeff Goldblum som bekymret forsker blev der – med et glimt i øjet – i den grad sparket alien-røv. Men ak, efterfølgeren er langtfra lige så forfriskende, selv om størstedelen af skuespillerne fra etteren er med igen.

Mærkeligt nok præsenteres vi for et 2016, der er langt mere teknologisk avanceret end i virkeligheden, men lad gå, det er “hjernedød” science fiction, vi skal hygge os med, og vores venner fra rummet er tilbage – i et MEGET større rumskib.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Det første, de fremmede gør, er at smadre vores base på Månen. Derefter lægger det gigantiske skib sig som en klam hånd over hele Atlanten (mistænkeligt lig de rumvæsner, der suger sig fast i ansigtet på folk i Aliens) og begynder at bore sig ind i Jordens indre.

Selv om alverdens nationer tilsyneladende har fundet fred med hinanden (halleluja!) efter den traumatiske oplevelse i 1996 og nu allierer sig mod indtrængerne, har de ingen chance for at ramme dem militært. Så endnu en gang må de sætte deres lid til Jeff Goldblum – og til Will Smiths søn.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Dylan Hiller (Usher) er jagerpilot og søn af Will Smiths legendariske karakter, og som partner udi både flyvning og mundhuggeri har han den kæphøje og arrogante Jake Morrison (Hemsworth). Ind fra sidelinjen kommer psykiateren Catherine Marceaux (Gainsbourg) for at tolke rumvæsnernes sprog. Og som om det ikke var nok, kommer den nu tidligere præsident Whitmore (Pullman) igen på banen, tilsyneladende skingrende skør, plus hans datter (Monroe), der søreme er jagerpilot og kæreste med Jake.

Annonce

Med andre ord er der personer og sidehistorier nok at holde øje med. Fik vi nævnt, at de også får en afrikansk krigsherre (med machete!) med til at bekæmpe rumvæsnerne?

Problemet er, at personerne denne gang (med Goldblum som en hæderlig undtagelse) er fuldstændig endimensionelle papfigurer, som vi overhovedet ikke interesserer os for eller bekymrer os om. Klichéprægede karakterer med en lang række forudsigelige (og slappe) one-liners og en papirtynd historie at fortælle. Desuden er hovedplottet alt for forudsigeligt og mangler både nerve og spændende dramaturgisk udvikling.

Independence Day: Resurgence vil ikke få det til at gibbe i andre end hardcore nostalgikere. Desuden er filmen overraskende kedelig og langtrukken. Vi får selvfølgelig en masse imponerende special effects og nogle heftige actionscener, men det er også det hele. Tre middelmådige stjerner til denne unødvendige film.

Selv om filmen ikke vælter os over ende, så er vi imponeret over den fortræffelige tekniske kvalitet på 4K UHD Blu-ray-disken. Fejlfri billedkvalitet og et herligt – og indholdsrigt – surround-spor (dts-MA 7.1). Bonusmaterialet består af kommentarspor, udeladte scener, bloopers, stillbilleder, et tilbageblik på 1996 og en solid bag-om-filmen. NB! Filmen udkommer også i 3D på almindelig Blu-ray.

Annonce
Fakta

Fakta

  • Release: 10. november 2016
  • Instruktion: Roland Emmerich
  • Originaltitel: -
  • Med: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Jessie T. Usher, Charlotte Gainsbourg, Maika Monroe, William Fichtner, Judd Hirsch
  • Genre: Science fiction
  • Land: USA År: 2016
  • Tid: 02:00 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.