TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

San Andreas

Blu-ray anmeldelse

Dwayne “The Rock” Johnson viser endnu en gang, at han er mand for at redde verden, men nogen har glemt at skrive en historie rundt om alt effektmageriet.

forfatter
Publiceret 09/11/2015 - 10:09
Karakter
Action
San Andreas

Vi har mistet tællingen med, hvor mange gange vi har set Golden Gate Bridge blive slået til pindebrænde af jordskælv, flodbølger eller gigantiske monstre. Også denne gang er det spektakulært at se på, men som det meste, man oplever jævnligt, er det efterhånden ved at være rutine. Når historien så ovenikøbet ikke tilfører noget som helst til de enorme effekter, er der ikke meget tilbage til at give en stor filmoplevelse.

San Andreas indeholder alle tænkelige klicheer inden for katastrofefilmgenren: En skilt familie, en ny stedfar, som viser sig at være et r*vhul, familien bærer på en tragisk fortid, deres barn kommer i fare, hvilket bringer dem tættere på hinanden, de “onde” får som fortjent, og massedød og ødelæggelse opsummeres med platte oneliners som “Now we rebuild!”.

San Andreas_6

Redningsarbejderen Ray (Johnson) får en arbejdsdag fra helvede, da århundredets jordskælv ødelægger det meste af Californiens kyst. Vi bliver vidne til næsten to timer med utrolige special effects, hvor bygninger falder som korthuse omkring The Rock og hans helikopter, mens han og familien hele tiden slipper væk i absolut sidste sekund.

Problemet er bare, at effekterne ikke længere kan bære en film alene, og i San Andreas er de personer, vi møder, så hule, irriterende og uinteressante, at vi faktisk er ret ligeglade med, om de overlever eller ej. To stjerner.

SAN ANDREAS San Andreas_4 San Andreas_3
<
>
(Foto: Producent)

Hvis du har investeret i en hjemmebiograf til 100.000 kroner, skal du selvfølgelig købe denne film, men kun for det utrolige lydspor i Dolby Atmos – her kommer subwooferen virkelig på arbejde! Billedkvaliteten er derimod decideret skuffende med blege farver og masser af pixelering og billedstøj. Bonusmaterialet byder på kommentarspor, udeladte scener og fem forskellige minidokumentarer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 12. oktober 2015
 • Instruktion: Brad Peyton
 • Med: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Paul Giamatti, Hugo Johnstone-Burt, Art Parkinson
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 01:54 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend