annonce

San Andreas

Blu-ray anmeldelse

Dwayne “The Rock” Johnson viser endnu en gang, at han er mand for at redde verden, men nogen har glemt at skrive en historie rundt om alt effektmageriet.

(Foto: Producent)
annonce

Vi har mistet tællingen med, hvor mange gange vi har set Golden Gate Bridge blive slået til pindebrænde af jordskælv, flodbølger eller gigantiske monstre. Også denne gang er det spektakulært at se på, men som det meste, man oplever jævnligt, er det efterhånden ved at være rutine. Når historien så ovenikøbet ikke tilfører noget som helst til de enorme effekter, er der ikke meget tilbage til at give en stor filmoplevelse.

San Andreas indeholder alle tænkelige klicheer inden for katastrofefilmgenren: En skilt familie, en ny stedfar, som viser sig at være et r*vhul, familien bærer på en tragisk fortid, deres barn kommer i fare, hvilket bringer dem tættere på hinanden, de “onde” får som fortjent, og massedød og ødelæggelse opsummeres med platte oneliners som “Now we rebuild!”.

San Andreas_6

Redningsarbejderen Ray (Johnson) får en arbejdsdag fra helvede, da århundredets jordskælv ødelægger det meste af Californiens kyst. Vi bliver vidne til næsten to timer med utrolige special effects, hvor bygninger falder som korthuse omkring The Rock og hans helikopter, mens han og familien hele tiden slipper væk i absolut sidste sekund.

Problemet er bare, at effekterne ikke længere kan bære en film alene, og i San Andreas er de personer, vi møder, så hule, irriterende og uinteressante, at vi faktisk er ret ligeglade med, om de overlever eller ej. To stjerner.

SAN ANDREAS San Andreas_4 San Andreas_3
<
>
(Foto: Producent)

Hvis du har investeret i en hjemmebiograf til 100.000 kroner, skal du selvfølgelig købe denne film, men kun for det utrolige lydspor i Dolby Atmos – her kommer subwooferen virkelig på arbejde! Billedkvaliteten er derimod decideret skuffende med blege farver og masser af pixelering og billedstøj. Bonusmaterialet byder på kommentarspor, udeladte scener og fem forskellige minidokumentarer.

annonce
annonce
  • Release: 12. oktober 2015
  • Instruktion: Brad Peyton
  • Med: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Paul Giamatti, Hugo Johnstone-Burt, Art Parkinson
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 01:54 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.