: San Andreas

Blu-ray anmeldelse

Dwayne “The Rock” Johnson viser endnu en gang, at han er mand for at redde verden, men nogen har glemt at skrive en historie rundt om alt effektmageriet.
Karakter
Action
San Andreas
Annonce
Annonce
forfatter

Vi har mistet tællingen med, hvor mange gange vi har set Golden Gate Bridge blive slået til pindebrænde af jordskælv, flodbølger eller gigantiske monstre. Også denne gang er det spektakulært at se på, men som det meste, man oplever jævnligt, er det efterhånden ved at være rutine. Når historien så ovenikøbet ikke tilfører noget som helst til de enorme effekter, er der ikke meget tilbage til at give en stor filmoplevelse.

San Andreas indeholder alle tænkelige klicheer inden for katastrofefilmgenren: En skilt familie, en ny stedfar, som viser sig at være et r*vhul, familien bærer på en tragisk fortid, deres barn kommer i fare, hvilket bringer dem tættere på hinanden, de “onde” får som fortjent, og massedød og ødelæggelse opsummeres med platte oneliners som “Now we rebuild!”.

San Andreas_6

Redningsarbejderen Ray (Johnson) får en arbejdsdag fra helvede, da århundredets jordskælv ødelægger det meste af Californiens kyst. Vi bliver vidne til næsten to timer med utrolige special effects, hvor bygninger falder som korthuse omkring The Rock og hans helikopter, mens han og familien hele tiden slipper væk i absolut sidste sekund.

Annonce

Problemet er bare, at effekterne ikke længere kan bære en film alene, og i San Andreas er de personer, vi møder, så hule, irriterende og uinteressante, at vi faktisk er ret ligeglade med, om de overlever eller ej. To stjerner.

SAN ANDREAS San Andreas_4 San Andreas_3
<
>
(Foto: Producent)

Hvis du har investeret i en hjemmebiograf til 100.000 kroner, skal du selvfølgelig købe denne film, men kun for det utrolige lydspor i Dolby Atmos – her kommer subwooferen virkelig på arbejde! Billedkvaliteten er derimod decideret skuffende med blege farver og masser af pixelering og billedstøj. Bonusmaterialet byder på kommentarspor, udeladte scener og fem forskellige minidokumentarer.

Fakta
  • Release: 12. oktober 2015
  • Instruktion: Brad Peyton
  • Med: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Paul Giamatti, Hugo Johnstone-Burt, Art Parkinson
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 01:54 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

HBO Nordic udsender trailer til deres nye norske dramaserie.
Se den første heftige trailer til den nye storfilm.
Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.
Nu er traileren kommet til 2. sæson af Exit, en af Norges største seriesucceser. “Endnu mere fucked up” kalder seriens producer den.
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.