annonce

Rush

Blu-ray anmeldelse

I midten af 1970’erne kæmpede den seriøse og intelligente Niki Lauda med næb og kløer mod den livsglade playboy James Hunt om Formel 1-tronen. Det er der kommet et rigtig godt drama ud af.

annonce

Ron Howard (Da Vinci mysteriet, A Beautiful Mind, Apollo 13) kan de menneskelige dramaer til fingerspidserne, men har desværre en tendens til at ende i det lidt for sentimentale og overdramatiserede hjørne. Det er så afgjort ikke tilfældet med Rush.

I 1970’erne var der hvert år 25 hårde mænd, der stillede op i de verdensomspændende Formel 1-konkurrencer, og i gennemsnit døde to af dem hver sæson. På denne baggrund og med fokus på den intense kamp om verdensmesterskabet mellem Niki Lauda og James Hunt serverer Howard et tempofyldt drama med menneskelig sjæl.

Det var to tilsyneladende meget forskellige mennesker. Perfektionisten Lauda kom fra en velhavende østrigsk familie og købte sig en plads på Ferrari-holdet, mens opkomlingen Hunt mest var optaget af at nyde damerne, sprutten og det søde liv – og alligevel vinde sine løb, om end på utraditionel vis.

Howard og manuskriptforfatteren Peter Morgan skaber et fantastisk spil mellem disse to komplekse personer, hvor vi kommer bag facaden og ikke kun ser deres gode sider. To indædte mænd, der vil satse alt for at vinde titlen, koste hvad det vil – om det så er selve livet.

Ud over det menneskelige drama får vi et væld af fremragende racerscener, der får både Fast & Furious-serien og Bjergkøbing Grand Prix til at ligne en søndagstur på landet! Med lækker fotografering og usædvanligt effektiv klipning bliver vi trukket ind på Formel 1-banerne, så der lugter af udstødning og brændt gummi. Spændende, dramatisk og velspillet. Fem solide stjerner!

Nydelig lyd (dts-MA 5.1) og billedkvalitet, hvor de kraftige motorer få det til at ryste i stuegulvet! Godt og omfattende bonusmateriale med et væld af minidokumentarer om alt fra castingen til et interview med den virkelige Niki Lauda.

annonce
annonce
  • Release: 12. februar 2014
  • Instruktion: Ron Howard
  • Medvirkende: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wild, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, Natalie Dormer
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 2:03 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Thor knuser jættekranier

Netflix’ første norske serie giver os et originalt og moderne twist på den nordiske mytologi.

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Johansson og Driver imponerer

Scarlett Johansson og Adam Driver giver alt i en oprivende skilsmissefilm, som kun amerikanerne kan gøre det.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.