Search
Generic filters

Anmeldelse : Rush

Et ordentligt adrenalinsus

I midten af 1970’erne kæmpede den seriøse og intelligente Niki Lauda med næb og kløer mod den livsglade playboy James Hunt om Formel 1-tronen. Det er der kommet et rigtig godt drama ud af.

Karakter
Action
Rush

Ron Howard (Da Vinci mysteriet, A Beautiful Mind, Apollo 13) kan de menneskelige dramaer til fingerspidserne, men har desværre en tendens til at ende i det lidt for sentimentale og overdramatiserede hjørne. Det er så afgjort ikke tilfældet med Rush.

I 1970’erne var der hvert år 25 hårde mænd, der stillede op i de verdensomspændende Formel 1-konkurrencer, og i gennemsnit døde to af dem hver sæson. På denne baggrund og med fokus på den intense kamp om verdensmesterskabet mellem Niki Lauda og James Hunt serverer Howard et tempofyldt drama med menneskelig sjæl.

Det var to tilsyneladende meget forskellige mennesker. Perfektionisten Lauda kom fra en velhavende østrigsk familie og købte sig en plads på Ferrari-holdet, mens opkomlingen Hunt mest var optaget af at nyde damerne, sprutten og det søde liv – og alligevel vinde sine løb, omend på utraditionel vis.

Howard og manuskriptforfatteren Peter Morgan skaber et fantastisk spil mellem disse to komplekse personer, hvor vi kommer bag facaden og ikke kun ser deres gode sider. To indædte mænd, der vil satse alt for at vinde titlen, koste hvad det vil – om det så er selve livet.

Ud over det menneskelige drama får vi et væld af fremragende racerscener, der får både Fast & Furious-serien og Bjergkøbing Grand Prix til at ligne en søndagstur på landet! Med lækker fotografering og usædvanligt effektiv klipning bliver vi trukket ind på Formel 1-banerne, så der lugter af udstødning og brændt gummi. Spændende, dramatisk og velspillet. Fem solide stjerner!

Nydelig lyd (dts-MA 5.1) og billedkvalitet, hvor de kraftige motorer få det til at ryste i stuegulvet! Godt og omfattende bonusmateriale med et væld af minidokumentarer om alt fra castingen til et interview med den virkelige Niki Lauda.

Fakta

 • Release: 12. februar 2014
 • Instruktion: Ron Howard
 • Medvirkende: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wild, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, Natalie Dormer
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2013
 • Tid: 2:03 timer

IMDB Rating

Rush (2013) 2h 3min | Biography, Drama, Sport | 4 October 2013 (Norway) Summary: The merciless 1970s rivalry between Formula One rivals James Hunt and Niki Lauda.
Countries: UK, Germany, USALanguages: English, German, Italian, French, Spanish
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.