TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Rush

Et ordentligt adrenalinsus

I midten af 1970’erne kæmpede den seriøse og intelligente Niki Lauda med næb og kløer mod den livsglade playboy James Hunt om Formel 1-tronen. Det er der kommet et rigtig godt drama ud af.

forfatter
Publiceret 06/05/2014 - 11:56
Karakter
Action
Rush

Ron Howard (Da Vinci mysteriet, A Beautiful Mind, Apollo 13) kan de menneskelige dramaer til fingerspidserne, men har desværre en tendens til at ende i det lidt for sentimentale og overdramatiserede hjørne. Det er så afgjort ikke tilfældet med Rush.

I 1970’erne var der hvert år 25 hårde mænd, der stillede op i de verdensomspændende Formel 1-konkurrencer, og i gennemsnit døde to af dem hver sæson. På denne baggrund og med fokus på den intense kamp om verdensmesterskabet mellem Niki Lauda og James Hunt serverer Howard et tempofyldt drama med menneskelig sjæl.

Det var to tilsyneladende meget forskellige mennesker. Perfektionisten Lauda kom fra en velhavende østrigsk familie og købte sig en plads på Ferrari-holdet, mens opkomlingen Hunt mest var optaget af at nyde damerne, sprutten og det søde liv – og alligevel vinde sine løb, omend på utraditionel vis.

Howard og manuskriptforfatteren Peter Morgan skaber et fantastisk spil mellem disse to komplekse personer, hvor vi kommer bag facaden og ikke kun ser deres gode sider. To indædte mænd, der vil satse alt for at vinde titlen, koste hvad det vil – om det så er selve livet.

Ud over det menneskelige drama får vi et væld af fremragende racerscener, der får både Fast & Furious-serien og Bjergkøbing Grand Prix til at ligne en søndagstur på landet! Med lækker fotografering og usædvanligt effektiv klipning bliver vi trukket ind på Formel 1-banerne, så der lugter af udstødning og brændt gummi. Spændende, dramatisk og velspillet. Fem solide stjerner!

Nydelig lyd (dts-MA 5.1) og billedkvalitet, hvor de kraftige motorer få det til at ryste i stuegulvet! Godt og omfattende bonusmateriale med et væld af minidokumentarer om alt fra castingen til et interview med den virkelige Niki Lauda.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 12. februar 2014
 • Instruktion: Ron Howard
 • Medvirkende: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wild, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, Natalie Dormer
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2013
 • Tid: 2:03 timer
IMDB Rating
Rush Action, Biography, Drama, Sport | September 27, 2013 (United States) Summary:
Countries: United Kingdom, United StatesLanguages: English, German, Italian, French, Spanish
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend