Search
Generic filters
Anmeldelse

Primal

 itemprop
AnmeldelsePrimal
Action
Primal

Dyrisk flop

Det er nærmest fascinerende at se, hvordan nogle skuespillere formår at smadre deres karriere fuldstændig.

Du forventer måske, at denne artikel vil være en anmeldelse af filmen Primal, men det er den sådan set ikke – simpelthen fordi filmen er så skoddårlig, at vi ikke vil værdige den en egentlig anmeldelse.

Det, vi i stedet skal se på, er den store bagvedliggende gåde: Hvordan i hede hule helvede kunne Nicolas Cages lysende karriere gå fra film som Wild at Heart, Raising Arizona og Leaving Las Vegas til flop som Season of the Witch, Tokarev og nu Primal?

 

Nicolas Cage er nevø af den legendariske instruktør Francis Ford Coppola, men skiftede navn til Cage – vist nok fordi han ikke ville have noget forærende i filmbranchen på grund af sit efternavn.

Cage brød igennem i midten af 1980’erne med film som Birdy, Raising Arizona og publikumssuccesen Lunefulde måne. Han blev både kritiker- og publikumsfavorit og havde held med den svære balancegang mellem snævre indie-film som Birdy, Red Rock West og Orkidétyven og rene publikumsfrierier som Con Air, The Rock og National Treasure. Med en Oscar for bedste mandlige hovedrolle i Leaving Las Vegas som kronen på værket kunne det kun gå én vej. Eller …?

I bagklogskabens klare lys var det måske ikke noget smart træk at gifte sig med Lisa Marie Presley. Det turbulente ægteskab varede halvandet år (2002-04), og Cage brugte penge som en sømand på landlov (og drak måske lige så meget).

Det ene dårlige karrierevalg fulgte det andet, og pludselig var Cage synonym med elendige B-film. En overgang ville han endda kun tage filmroller, hvis optagelserne foregik i New Orleans – fordi han ikke havde råd til at rejse hjemmefra.

annonce
Famke Janssen er ikke just nogen Bond-babe længere … (Foto: SME/Noble/Mis. Label)

Misforstå os ret, vi er ikke filmsnobber, der kun sætter pris på Leaving Las Vegas, Birdy og den slags. Con Air er bestemt ikke Shakespeare, men filmen er et seriøst joyride! The Rock er en action-klassiker, hvor Cage er i sit es, og han er ubetalelig som Big Daddy i Kick-Ass.

annonce

Men så gik det for alvor ned ad bakke, og de let forglemmelige skodfilm kom som perler på en snor, godt hjulpet af et skrantende privatliv med økonomisk ruin og massiv druk. Nu er det næsten umuligt for den tidligere karakterskuespiller at få en anstændig rolle i Hollywood.

Indimellem, fuldstændig ud af det blå, dukker det pludselig glimt af håb op, såsom den virkelig gode Joe (2013) og gyseren Mandy (2018). Men de få lysglimt er undtagelserne på et usædvanlig skuffende film-CV de sidste 15 år. Og nej, Primal er afgjort IKKE en af disse undtagelser.

Så dårlige er filmens special effects faktisk. (Foto: SME/Noble/Mis. Label)

Hvis du stadig spekulerer på, om du skal bruge nogle af dine surt tjente grunker og spilde halvanden time af dit dyrebare liv, så er her nogle oplagte grunde til, at du IKKE skal se Primal:

Plottet stinker; personerne er endimensionelle, uinteressante papfigurer; Cage er en skændsel; Famke Janssen ser ud, som om hun har fået 13 mislykkede ansigtsløftninger; The Mummy Returns havde bedre special effects (!); og filmen har ikke så meget som en antydning af spændingsnerve. Hvis den så bare havde været så dårlig, at det var morsomt. Men nej, ikke engang det kan den finde ud af.

annonce

Æret være dit minde, Nicolas Cage. Én stjerne til det, som vi inderligt håber er din svanesang.

Primal_04302018_lm-6176.jpg Primal_5 Primal_6
<
>
(Foto: SME/Noble/Mis. Label)

Fakta

  • Blu-ray
  • Release: 27. februar 2020
  • Instruktion: Nick Powell
  • Med: Nicolas Cage, Famke Janssen, Kevin Durand, Michael Imperioli, LaMonica Garrett, Tommy Walker
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2019
  • Tid: 1:36 timer

IMDB Rating


Subscribe
Notify of
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kurt L Andersen
2 months ago

Tor Aavatsmark er du i familie med Treo fra Ekstra Bladet

Kim Crolly
2 months ago

En ting er at anmelde en film, og konstatere at den er dårlig, men det er rystende at en anmelder i år 2020 tillader sig at skrive at: Famke Janssen er just ikke nogen Bond-babe længere. Hvad er det præcist det har med filmen at gøre? Og er det kun unge og smukke kvindelige skuespillere der må komme på lærredet? Du skulle skamme dig, men med dine generelt popsmarte og fladpandede kommentarer, er du formentlig ikke bekendt med dette begreb.

Læs også

EUROVISION SONG CONTEST: The Story of Fire Saga - Will Ferrell as Lars Erickssong, Rachel McAdams as Sigrit Ericksdottir. Credit Elizabeth Viggiano/NETFLIX © 2020

Uoriginal og kedelig

Will Ferrells seneste film fremstår som en ren hyldest til verdens mindst inspirerende sangkonkurrence.

SPACE FORCE

Space Farce

Steve Carell er glimrende som selvcentreret general i Trumps absurde mission om at få mænd på Månen igen.

BAD BOYS FOR LIFE

Old Boys

Småsjovt og småkedeligt gensyn med storsnakkende strissere i en lidt forslidt genre.

 data-srcset

Isdronningen

Remake af årets Oscar-vinders dystopiske dommedagstogrejse.

 data-srcset

Release-liste juni

Her er juni måneds film- og serie-releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.

SWEET MAGNOLIAS

Sæbeopera fra Sydstaterne

Tre barndomsveninder griner, græder, kæmper og drikker sig igennem det yderst ordinære og kunstige liv i en åh så charmerende sydstatsby.

 data-srcset

Dommedag buh!

Belgiens første originale Netflix-serie er lige så kunstig og oppustet som landets blå, genmodificerede superkvæg.

Jusqu'au Declin - Photo Credit: Netflix / Bertrand Calmeau

Rednecks på skovtur

Enhver tænkelig katastrofe lurer lige rundt om hjørnet. Hvis du vil overleve, må du selv tage ansvar for din sikkerhed og dit helbred!

Schofield (George MacKay, left) with fellow soldiers in

Imponerende brutalitet

Få krige er skildret så ofte på film som “Den Store Krig”. Alligevel formår Sam Mendes at tilføre genren noget nyt og imponerende.

 data-srcset

Toeren stinker!

Ud over forventninger om et overskud til produktionsselskabet kan der ikke have været én eneste tanke bag dette bras.