Search
Generic filters

: Peddersen og Findus – Den lille drillepind

Blu-ray anmeldelse

Sven Nordqvists charmerende billedbøger bliver forenklet og infantilt fremstillet i tysk spillefilm.

Karakter
Barn
Peddersen og Findus – Den lille drillepind

Sven Nordqvist har lavet en række nu klassiske børnebøger om den talende kat Findus, der er bedsteven med den gamle knark Peddersen. Bøgerne sprudler af originalitet, hittepåsomhed, autenticitet og charme. Men denne tyske bearbejdelse gør desværre historien til metervare.

På halvanden time er flere af Nordqvists bøger flettet sammen til en mere eller mindre sammenhængende fortælling, hvor vi bliver introduceret for den aldrende, ensomme Peddersen, der får katten Findus (opkaldt efter en kasse grønne ærter) i gave af nabokonen. Og med den opfindsomme og ustoppelige kat i huset får den gamle mand nyt indhold i livet.

Desværre er Nordqvists lune og fantastisk tegnede verden forvandlet til en slags amerikansk børne-tv på steroider – det virker, som om vi er hensat til Candyland. Og hvorfor i alverden skal baggrunden med den smukke svenske natur være kulisser, når man nu har valgt at lave en spillefilm ud af historierne?

Okay, det er langtfra nogen katastrofe, men skuffende i forhold til det gode udgangspunkt. Findus er flot computeranimeret og ligner den hyperaktive kat fra bøgerne meget, og selv om kulisserne er “kunstigficeret”, så er stilen fra bøgerne stort set bevaret, selv om filmen kører lidt på speed. Tre stjerner.

Der er skruet helt op for farverne filmen igennem, og det skærer grelt i øjnene, men de skandinaviske lydspor er bestemt brugbare med meget tydelig dialog. Intet bonusmateriale.

Fakta

 • Release: 3. december 2014
 • Instruktion: Ali Samadi Ahadi
 • Danske stemmer: Per Pallesen, Hector Gad Foss, Lars Knutzon, Bente Eskesen
 • Genre: Børn
 • Land: Tyskland
 • År: 2013
 • Tid: 01:30 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.