TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Peddersen og Findus – Den lille drillepind

Blu-ray anmeldelse

Sven Nordqvists charmerende billedbøger bliver forenklet og infantilt fremstillet i tysk spillefilm.

forfatter
Publiceret 20/01/2015 - 19:52
Karakter
Barn
Peddersen og Findus – Den lille drillepind

Sven Nordqvist har lavet en række nu klassiske børnebøger om den talende kat Findus, der er bedsteven med den gamle knark Peddersen. Bøgerne sprudler af originalitet, hittepåsomhed, autenticitet og charme. Men denne tyske bearbejdelse gør desværre historien til metervare.

På halvanden time er flere af Nordqvists bøger flettet sammen til en mere eller mindre sammenhængende fortælling, hvor vi bliver introduceret for den aldrende, ensomme Peddersen, der får katten Findus (opkaldt efter en kasse grønne ærter) i gave af nabokonen. Og med den opfindsomme og ustoppelige kat i huset får den gamle mand nyt indhold i livet.

Desværre er Nordqvists lune og fantastisk tegnede verden forvandlet til en slags amerikansk børne-tv på steroider – det virker, som om vi er hensat til Candyland. Og hvorfor i alverden skal baggrunden med den smukke svenske natur være kulisser, når man nu har valgt at lave en spillefilm ud af historierne?

Okay, det er langtfra nogen katastrofe, men skuffende i forhold til det gode udgangspunkt. Findus er flot computeranimeret og ligner den hyperaktive kat fra bøgerne meget, og selv om kulisserne er “kunstigficeret”, så er stilen fra bøgerne stort set bevaret, selv om filmen kører lidt på speed. Tre stjerner.

Der er skruet helt op for farverne filmen igennem, og det skærer grelt i øjnene, men de skandinaviske lydspor er bestemt brugbare med meget tydelig dialog. Intet bonusmateriale.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 3. december 2014
 • Instruktion: Ali Samadi Ahadi
 • Danske stemmer: Per Pallesen, Hector Gad Foss, Lars Knutzon, Bente Eskesen
 • Genre: Børn
 • Land: Tyskland
 • År: 2013
 • Tid: 01:30 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend