Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: Orla Frøsnapper 3D

Blu-ray anmeldelse

En charmerende og ærlig lille film om opvæksten i en lille dansk landsby. Alle danskere kender Orla Frøsnapper. Spørgsmålet er, om han bliver bedre af at være i 3D …

Publiceret 08/05/2012 - 08:50
Orla Frøsnapper 3D
Tor Aavatsmark

Baseret på en roman af den glimrende Ole Lund Kirkegaard serveres vi for en idyllisk historie om børn på børns premisser, og i kendt dansk stil lægges der ikke fingre imellem – her er det til tider hårdt og brutalt, akkurat som livet er. Dog ikke lige så barsk som i den meget morsomme Terkel i knibe, men betydelig mere troværdigt.

Orla er hele den idylliske landsbys skræk og plage, som aldrig går af vejen for at dele rigeligt ud af øretæver til de mindre – specielt går det ud over Victor og hans kammerat. Dog bliver han til grin i hele byen, idet han næsten sluger en frø – deraf titlen. Anden halvdel handler om, hvordan ungerne skal komme ind i et tilrejsende cirkus.

Filmen byder på et herligt persongalleri (især faldt vi for den lille snothvalp, som er bange for alt, og den excentriske levende kanonkugle), og selv om den på overfladen kan virke let og simpel, så kommer den ind på temaer som ensomhed og følelsen af ikke at passe ind. Animationen er flot, og 3D giver en virkningsfuld ekstra dybde, som klæder formatet godt. Dog er animationskvaliteten ikke på samme topniveau som de ledende amerikanske selskaber, og historien mangler lidt dramaturgi og fremdrift.

Flot billedkvalitet, men chokerende nok kan man ikke vælge original tale – FY! Intet bonusmateriale (bortset fra filmen på dvd).

Karakter
Orla Frøsnapper 3D

Fakta:

  • Release: 8. november 2011
  • Instruktion: Peter Dodd
  • Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Thure Lindhardt, Nicolaj Kopernikus, Margrethe Koytu, Ole Thestrup
  • Genre: Børn
  • Land: Danmark
  • År: 2011
  • Tid: 1:18 t.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top