Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Nobels testamente

Blu-ray anmeldelse

Regelbundet krimi baseret på Liza Marklunds bestseller om et terrorangreb under Nobel-middagen i Stockholm. Flot billede og skuespil klarer ikke at dække over et relativt tyndt og forudsigeligt manuskript.

Publiceret 19/08/2012 - 00:00
Nobels testamente
Tor Aavatsmark

Da Nobelprisen i medicin tildeles en kontroversiel forsker inden for stamcelleforskning, sker der et attentat under banketten. Tre sikkerhedsvagter og lederen af Nobelkomiteen omkommer. Både politi og medier er overbevist om, at målet var prisvinderen, men kriminalreporter Annika Bengtzon (Malin Crépin) har en helt anden teori. Hun undersøger rygter om intriger inden for Nobelkomiteen.

Liza Marklund kan krimi, ingen tvivl om det, men det bliver både hendes styrke og store svaghed; for her bliver det hele vældig formelorienteret, noget søgt og meget forudsigeligt. For de af os, som har læst en del kriminalromaner, er det meget let at se, når vi forsøges vildledt med falske spor, og løsningen på gåden er desværre alt for let at gætte. Desuden tages der en del lige lovlig søgte genveje i manuskriptet for at komme i mål, hvor vi indimellem sidder og ryster på hovedet over manglende troværdighed. Udsøgte billeder, god klipning og overbevisende spil af Crépin løfter Nobels testamente lidt over middelmådighed. En helt fin krimi, som passer fint til påsken, men en du har glemt, ti minutter efter at rulleteksterne har passeret.

En flot produktion med usædvanligt god billede- og lydkvalitet – som står til fuld score. Intet bonusmateriale.

Karakter
Nobels testamente

Fakta:

  • Release: 27. juni 2012
  • Instruktion: Peter Flinth
  • Medvirkende: Malin Crépin, Björn Kjellman, Leif Andrée, Erik Johansson, Felix Engström, Antje Traue
  • Genre: Krimi
  • Land: Sverige
  • År: 2012
  • Tid: 1:30 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top