Search
Generic filters

: Money Monster

Middelmådig film om højaktuelt emne

Jodie Foster forsøger at gøre et stort drama ud af et kapitalistisk kollaps, men ender med en middelmådig, meget ordinær thriller.

Karakter
Thriller
Money Monster

Efter finanskrisen i 2008 var der mange (især amerikanere), der følte, at de ansvarlige slap med et klap på skulderen og en fed check fra staten, mens “manden på gulvet” mistede job, hus og sparepenge. Det er på denne baggrund, at instruktør Jodie Foster prøver at væve en historie om en “almindelig” arbejder, der har mistet hele sin opsparing.

Lee Gates (Clooney) er en superglat finansguru med et ugentligt tv-show, “Money Monster”, hvor han kommer med købsanbefalinger for almindelige mennesker – bizart pakket ind i glamour, dans, musik og strippere. Under en live-udsendelse sniger Kyle Budwell (O’Connell) sig ind i studiet. Med en pistol rettet mod Gates’ tinding forlanger han en undskyldning, og at de skyldige bliver stillet til ansvar. Imens sidder producent (Roberts) fortvivlet i kontrolrummet.

Et aktuelt og interessant plot, der burde kunne danne basis for både samfundskritik og en neglebidende thriller. Men desværre falder Fosters film lidt mellem to stole. Den er for urealistisk, showpræget og komisk til rigtig at blive taget alvorligt, og trods kun halvanden times spilletid er der ikke nerve nok til at holde spændingen ved lige.

Den sidste halve time træder filmen vande og giver os en uforløst slutning. Samtidig er der lidt for mange stereotyper; især fremstilles finansfyrsten Walt Camby (West) som en ren parodi på korrupte og kyniske pengemonstre. For unuanceret og for svingende, men okay som spændingsfilm (desværre uden politisk brod) og med George Clooney i klassisk god form. Tre stjerner.

Både lyd- (dts-MA 5.1) og billedkvaliteten er meget tilfredsstillende, mens vi som bonusmateriale kun får nogle udeladte scener, en musikvideo samt nogle korte klip/interviews om produktionen.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 11. november 2016
 • Instruktion: Jodie Foster
 • Med: George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell, Dominic West, Caitriona Balfe, Giancarlo Esposito
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 1:38 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.