Search
Generic filters

: Money Monster

Middelmådig film om højaktuelt emne

Jodie Foster forsøger at gøre et stort drama ud af et kapitalistisk kollaps, men ender med en middelmådig, meget ordinær thriller.

Thriller
Money Monster

Efter finanskrisen i 2008 var der mange (især amerikanere), der følte, at de ansvarlige slap med et klap på skulderen og en fed check fra staten, mens “manden på gulvet” mistede job, hus og sparepenge. Det er på denne baggrund, at instruktør Jodie Foster prøver at væve en historie om en “almindelig” arbejder, der har mistet hele sin opsparing.

Lee Gates (Clooney) er en superglat finansguru med et ugentligt tv-show, “Money Monster”, hvor han kommer med købsanbefalinger for almindelige mennesker – bizart pakket ind i glamour, dans, musik og strippere. Under en live-udsendelse sniger Kyle Budwell (O’Connell) sig ind i studiet. Med en pistol rettet mod Gates’ tinding forlanger han en undskyldning, og at de skyldige bliver stillet til ansvar. Imens sidder producent (Roberts) fortvivlet i kontrolrummet.

Et aktuelt og interessant plot, der burde kunne danne basis for både samfundskritik og en neglebidende thriller. Men desværre falder Fosters film lidt mellem to stole. Den er for urealistisk, showpræget og komisk til rigtig at blive taget alvorligt, og trods kun halvanden times spilletid er der ikke nerve nok til at holde spændingen ved lige.

Den sidste halve time træder filmen vande og giver os en uforløst slutning. Samtidig er der lidt for mange stereotyper; især fremstilles finansfyrsten Walt Camby (West) som en ren parodi på korrupte og kyniske pengemonstre. For unuanceret og for svingende, men okay som spændingsfilm (desværre uden politisk brod) og med George Clooney i klassisk god form. Tre stjerner.

Både lyd- (dts-MA 5.1) og billedkvaliteten er meget tilfredsstillende, mens vi som bonusmateriale kun får nogle udeladte scener, en musikvideo samt nogle korte klip/interviews om produktionen.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 11. november 2016
 • Instruktion: Jodie Foster
 • Med: George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell, Dominic West, Caitriona Balfe, Giancarlo Esposito
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 1:38 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Elisabeth Moss er enestående i dette “remake” af thriller-klassiker.
  Det passer fint med noget Netflix og chill i august, hvis vi skal tro meteorologerne. Vådt bliver det i hvert fald!
  "Black Panther" på actionmættet narkojagt i New Yorks gader.
  Anden sæson om -drengen-der-drømte-om-at-blive-præsident- er ikke lige så frisk og stilsikker som den første.
  Et meget vellykket samarbejde mellem den amerikanske krimikonge Harlan Coben og polsk TV-produktion.
  Charlize Theron har tidligere vist, at hun kan kick ass, bare synd, at ingen har givet hende et bedre manuskript.
  Her er juli måneds releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.
  Will Ferrells seneste film fremstår som en ren hyldest til verdens mindst inspirerende sangkonkurrence.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.