Masters of Sex, 3. sæson

Blu-ray anmeldelse

Gennem to sæsoner har vi fulgt Masters og Johnson og deres forskning i den menneskelige seksualitet. Vi er nu nået til 1965, og det er blevet tid til at præsentere resultaterne.
Karakter
Drama
Masters of Sex, 3. sæson
forfatter

Næsten ti år er gået, siden vi forlod Bill Masters (Sheen) og Virginia Johnson (Caplan) i anden sæson af Masters of Sex. Det banebrydende par fra St. Louis, der med deres frimodige forskning i menneskelig seksualitet – med mennesker som “forsøgskaniner” – ydede et afgørende bidrag til den seksuelle frigørelse og ikke mindst forståelsen af kvindelig seksualitet og begær.

Første sæson fokuserede primært på det tidlige stadie af deres studier med mange scener fra laboratoriet, mens anden sæson mere var en mellemstation, hvor det krævende (og højst upassende) forhold mellem den gifte Masters og hans assistent udviklede sig – og komplicerede tingene. En sæson, der var længe om at komme i gang.

Tredje sæson sidder derimod lige i skabet fra første billede! Da møder vi dem igen, er Bill og Virginia ved at lægge sidste hånd på værket Human Sexual Response, som bliver overraskende godt modtaget, men også møder fordømmende moralske pegefingre.

Masters of Sex, sesong 3_1

På hjemmefronten, som denne sæson fokuserer meget på, er Bill og Virginias forhold stadig lige uafklaret, og Bill er mere distanceret fra sin kone Libby (Fitzgerald) end nogensinde. Det ses f.eks. tydeligt under den fascinerende hyttetur i første afsnit, hvor han foretrækker at sove under åben himmel frem for at dele seng med hende. Fruen klarer sig igennem dagen ved at æde antidepressiver, mens Bill fortsat arbejder døgnet rundt og har et meget fjernt forhold til sine børn. Han træder dog (herligt!) til, da hans ældste søn bliver udsat for mobning.

Episode 301

Det lykkes sæsonen på glimrende vis at fremstille nuancerne i William Masters’ meget komplekse – og sære – personlighed, og vi har aldrig set Michael Sheen bedre! Han excellerer i rollen, er tilsyneladende kold og kynisk, og åbner sig kun for sin elskerinde. Hans mange traumer fra den hårde barndom kommer mere frem i lyset og viser, hvordan han higede efter anerkendelse fra sin far, higer efter anerkendelse fra sine kolleger nu og elsker at sætte gamle fjender eftertrykkeligt på plads – noget han i den grad får gjort, da han vender tilbage til sit Alma Mater.

Annonce

Vi får en sæson med fokus på komplekse mellemmenneskelige relationer og med skuespil, manuskript og dialog i topklasse, og som bonus vender Beau Bridges tilbage som Barton Scully. Helt klart en af årets bedste tv-serier! Seks stjerner.

Episode 301 Episode 301 Episode 301 Episode 301 Episode 301
<
>

Tredje sæson kan streames på HBO Nordic nu med et nyt afsnit hver uge. Både billed- og lydkvalitet er konsekvent rigtig god. (OBS: Anmeldelsen er baseret på de første seks episoder).

Fakta
  • Release: 13. juli 2015
  • Instruktion: Adam Arkin m.fl.
  • Med: Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Anna Leigh Ashford, Kayla Madison, Allison Janney, Beau Bridges
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 11:12 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Læs også:


Gruppetest: Kamerablindtest med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung og Xiaomi
Nyhed: OnePlus lancerer ny mobil uden Snapdragon
Anmeldelse: Jolt
Nyhed: Bose QC 45 afsløret ved en fejl
TEST: Dyson Pure Cool
Anmeldelse: Bosch, 7. sæson