annonce

Masters of Sex, 3. sæson

Blu-ray anmeldelse

Gennem to sæsoner har vi fulgt Masters og Johnson og deres forskning i den menneskelige seksualitet. Vi er nu nået til 1965, og det er blevet tid til at præsentere resultaterne.

annonce

Næsten ti år er gået, siden vi forlod Bill Masters (Sheen) og Virginia Johnson (Caplan) i anden sæson af Masters of Sex. Det banebrydende par fra St. Louis, der med deres frimodige forskning i menneskelig seksualitet – med mennesker som “forsøgskaniner” – ydede et afgørende bidrag til den seksuelle frigørelse og ikke mindst forståelsen af kvindelig seksualitet og begær.

https://www.youtube.com/watch?v=n2CiEyPVvDU

Første sæson fokuserede primært på det tidlige stadie af deres studier med mange scener fra laboratoriet, mens anden sæson mere var en mellemstation, hvor det krævende (og højst upassende) forhold mellem den gifte Masters og hans assistent udviklede sig – og komplicerede tingene. En sæson, der var længe om at komme i gang.

Tredje sæson sidder derimod lige i skabet fra første billede! Da møder vi dem igen, er Bill og Virginia ved at lægge sidste hånd på værket Human Sexual Response, som bliver overraskende godt modtaget, men også møder fordømmende moralske pegefingre.

Masters of Sex, sesong 3_1

På hjemmefronten, som denne sæson fokuserer meget på, er Bill og Virginias forhold stadig lige uafklaret, og Bill er mere distanceret fra sin kone Libby (Fitzgerald) end nogensinde. Det ses f.eks. tydeligt under den fascinerende hyttetur i første afsnit, hvor han foretrækker at sove under åben himmel frem for at dele seng med hende. Fruen klarer sig igennem dagen ved at æde antidepressiver, mens Bill fortsat arbejder døgnet rundt og har et meget fjernt forhold til sine børn. Han træder dog (herligt!) til, da hans ældste søn bliver udsat for mobning.

Episode 301

annonce

Det lykkes sæsonen på glimrende vis at fremstille nuancerne i William Masters’ meget komplekse – og sære – personlighed, og vi har aldrig set Michael Sheen bedre! Han excellerer i rollen, er tilsyneladende kold og kynisk, og åbner sig kun for sin elskerinde. Hans mange traumer fra den hårde barndom kommer mere frem i lyset og viser, hvordan han higede efter anerkendelse fra sin far, higer efter anerkendelse fra sine kolleger nu og elsker at sætte gamle fjender eftertrykkeligt på plads – noget han i den grad får gjort, da han vender tilbage til sit Alma Mater.

annonce

Vi får en sæson med fokus på komplekse mellemmenneskelige relationer og med skuespil, manuskript og dialog i topklasse, og som bonus vender Beau Bridges tilbage som Barton Scully. Helt klart en af årets bedste tv-serier! Seks stjerner.

Episode 301 Episode 301 Episode 301 Episode 301 Episode 301
<
>

Tredje sæson kan streames på HBO Nordic nu med et nyt afsnit hver uge. Både billed- og lydkvalitet er konsekvent rigtig god. (OBS: Anmeldelsen er baseret på de første seks episoder).

  • Release: 13. juli 2015
  • Instruktion: Adam Arkin m.fl.
  • Med: Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Anna Leigh Ashford, Kayla Madison, Allison Janney, Beau Bridges
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 11:12 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.