: Masters of Sex, 3. sæson

Blu-ray anmeldelse

Gennem to sæsoner har vi fulgt Masters og Johnson og deres forskning i den menneskelige seksualitet. Vi er nu nået til 1965, og det er blevet tid til at præsentere resultaterne.
Karakter
Drama
Masters of Sex, 3. sæson
Annonce
Annonce
forfatter

Næsten ti år er gået, siden vi forlod Bill Masters (Sheen) og Virginia Johnson (Caplan) i anden sæson af Masters of Sex. Det banebrydende par fra St. Louis, der med deres frimodige forskning i menneskelig seksualitet – med mennesker som “forsøgskaniner” – ydede et afgørende bidrag til den seksuelle frigørelse og ikke mindst forståelsen af kvindelig seksualitet og begær.

https://www.youtube.com/watch?v=n2CiEyPVvDU

Første sæson fokuserede primært på det tidlige stadie af deres studier med mange scener fra laboratoriet, mens anden sæson mere var en mellemstation, hvor det krævende (og højst upassende) forhold mellem den gifte Masters og hans assistent udviklede sig – og komplicerede tingene. En sæson, der var længe om at komme i gang.

Tredje sæson sidder derimod lige i skabet fra første billede! Da møder vi dem igen, er Bill og Virginia ved at lægge sidste hånd på værket Human Sexual Response, som bliver overraskende godt modtaget, men også møder fordømmende moralske pegefingre.

Masters of Sex, sesong 3_1

Annonce

På hjemmefronten, som denne sæson fokuserer meget på, er Bill og Virginias forhold stadig lige uafklaret, og Bill er mere distanceret fra sin kone Libby (Fitzgerald) end nogensinde. Det ses f.eks. tydeligt under den fascinerende hyttetur i første afsnit, hvor han foretrækker at sove under åben himmel frem for at dele seng med hende. Fruen klarer sig igennem dagen ved at æde antidepressiver, mens Bill fortsat arbejder døgnet rundt og har et meget fjernt forhold til sine børn. Han træder dog (herligt!) til, da hans ældste søn bliver udsat for mobning.

Episode 301

Det lykkes sæsonen på glimrende vis at fremstille nuancerne i William Masters’ meget komplekse – og sære – personlighed, og vi har aldrig set Michael Sheen bedre! Han excellerer i rollen, er tilsyneladende kold og kynisk, og åbner sig kun for sin elskerinde. Hans mange traumer fra den hårde barndom kommer mere frem i lyset og viser, hvordan han higede efter anerkendelse fra sin far, higer efter anerkendelse fra sine kolleger nu og elsker at sætte gamle fjender eftertrykkeligt på plads – noget han i den grad får gjort, da han vender tilbage til sit Alma Mater.

Vi får en sæson med fokus på komplekse mellemmenneskelige relationer og med skuespil, manuskript og dialog i topklasse, og som bonus vender Beau Bridges tilbage som Barton Scully. Helt klart en af årets bedste tv-serier! Seks stjerner.

Episode 301 Episode 301 Episode 301 Episode 301 Episode 301
<
>

Tredje sæson kan streames på HBO Nordic nu med et nyt afsnit hver uge. Både billed- og lydkvalitet er konsekvent rigtig god. (OBS: Anmeldelsen er baseret på de første seks episoder).

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Release: 13. juli 2015
  • Instruktion: Adam Arkin m.fl.
  • Med: Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Anna Leigh Ashford, Kayla Madison, Allison Janney, Beau Bridges
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 11:12 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.