: Marco Polo, 2. sæson

Netflix

Anden sæson af Marco Polo imponerer langt mere end vores første møde med serien.
Karakter
Eventyr
Marco Polo, 2. sæson
Annonce
Annonce
forfatter

Netflix har sat sig for at skabe en historisk hit-serie i stil med konkurrenten HBO’s Game of Thrones. Ud af tænkeboksen kom fortællingen om den fascinerende historiske person Marco Polos liv og levned. Omkring årsskiftet 2015 kom så den temmelig skuffende første sæson af Marco Polo. Men vi skrev også dengang, at potentialet var til stede, og dette potentiale indfries i anden sæson.

De fleste har hørt om venetianeren Marco Polos utrolige rejser i Østen i slutningen 1200-tallet. I første sæson møder vi den unge Marco Polo (Richelmy), der er fulgt med sin far, som er handelsrejsende, ad Silkevejen til Det Fjerne Østen. Her bliver han efterladt som “pant”, så faren og onklen kan drage videre, og bliver en vigtig rådgiver for den mongolske kejser Kublai Khan (en farverig og yderst interessant figur, spillet af Benedict Wong).

Da anden sæson begynder, er Polo stadig fange/gæst hos den mægtige Kublai Khan. Khan har nu udvidet sit rige og hersker også over hele Kina. Vi møder Polo og Mei Lin (som prøvede at tage livet af Khan i første sæson) på jagt efter den afsatte kejser af Kina – en lille dreng med stor symbolværdi. Men også på hjemmebane har Khan problemer. Hans nevø Kaidu (Yune) gør krav på tronen og ægger til krig.

Marco Polo, 2. sæson
Marco Polo, 2. sæson

I første sæson var det den norske instruktørduo Joachim Rønning og Espen Sandberg (Kon-Tiki, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), der stod for instruktionen af de to første episoder. Som faktisk var blandt de mest klichéprægede i hele sæsonen. Nu er de kun med som executive producers og har bidraget til at stramme plottet op og give os en væsentlig mere interessant historie.

Annonce

De fleste af de ting, vi kritiserede ved første sæson, er nu enten rettet op, forbedret eller fjernet. For at tage hovedrollen først, så fremstår Lorenzo Richelmy mindre usikker og giver os denne gang en mere overbevisende fortolkning af den verdensvante handelsrejsende. Der er også skruet op for dramaturgien, og vi får langt færre døde punkter.

Marco Polo, 2. sæson
Marco Polo, 2. sæson

De værste sproglige klicheer er heldigvis luget ud, og dialogen virker mindre teatralsk. I denne omgang bliver vi også eksponeret for moralske og etiske dilemmaer, bl.a. i en scene, der nok vil chokere de fleste.

Sidst, men ikke mindst er rekvisitter og scenografi rykket op i en højere liga. Hvor første sæson ofte mindede om en billig B-film med plasticrekvisitter, fremstår både huse, rekvisitter og kostumer nu på linje med den høje kvalitet, som vi er vant til fra Game of Thrones. Også persongalleriet er udvidet, så vi bl.a. kan nyde Michelle Yeohs fægtekunst.

Marco Polo, 2. sæson
Marco Polo, 2. sæson

Hvis det fortsætter sådan, kan det blive rigtig interessant, for Marco Polos styrke ligger netop i seriens evne til at kombinere moderne drama med historiske begivenheder. Det hele akkompagneret af klassisk intrigemageri, svig og bedrag i det kejserlige hof. At vi i anden sæson også får den religiøse dimension med (og selveste Gabriel Byrne som paven), lover særdeles godt for fortsættelsen. Fire stærke stjerner! (Anmeldelsen er baseret på de første fire ud af ti episoder).

Marco Polo, sesong 2_11 Marco Polo, sesong 2_10 Marco Polo, sesong 2_9 Marco Polo, sesong 2_8 Marco Polo, sesong 2_6 Marco Polo, sesong 2_5 Marco Polo, sesong 2_4
<
>
Marco Polo, 2. sæson

Netflix serverer Marco Polo i lækker 4K-kvalitet, som imponerer og sikrer topkarakter for billedkvaliteten. Lydsporet er også rigtig godt, men dialogen er til tider for hvas. Hele anden sæson kan streames fra den 1. juli.

Annonce
Fakta
  • Release: 1. juli 2016
  • Instruktion: David Petrarca m.fl.
  • Med: Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Joan Chen, Michelle Yeoh, Leonard Wu, Rick Yune, Gabriel Byrne
  • Genre: Eventyr
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 10:00 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.