TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Marco Polo, 2. sæson

Netflix

Anden sæson af Marco Polo imponerer langt mere end vores første møde med serien.

forfatter
Publiceret 12/07/2016 - 10:43
Karakter
Eventyr
Marco Polo, 2. sæson

Netflix har sat sig for at skabe en historisk hit-serie i stil med konkurrenten HBO’s Game of Thrones. Ud af tænkeboksen kom fortællingen om den fascinerende historiske person Marco Polos liv og levned. Omkring årsskiftet 2015 kom så den temmelig skuffende første sæson af Marco Polo. Men vi skrev også dengang, at potentialet var til stede, og dette potentiale indfries i anden sæson.

De fleste har hørt om venetianeren Marco Polos utrolige rejser i Østen i slutningen 1200-tallet. I første sæson møder vi den unge Marco Polo (Richelmy), der er fulgt med sin far, som er handelsrejsende, ad Silkevejen til Det Fjerne Østen. Her bliver han efterladt som “pant”, så faren og onklen kan drage videre, og bliver en vigtig rådgiver for den mongolske kejser Kublai Khan (en farverig og yderst interessant figur, spillet af Benedict Wong).

Da anden sæson begynder, er Polo stadig fange/gæst hos den mægtige Kublai Khan. Khan har nu udvidet sit rige og hersker også over hele Kina. Vi møder Polo og Mei Lin (som prøvede at tage livet af Khan i første sæson) på jagt efter den afsatte kejser af Kina – en lille dreng med stor symbolværdi. Men også på hjemmebane har Khan problemer. Hans nevø Kaidu (Yune) gør krav på tronen og ægger til krig.

Marco Polo, 2. sæson
Marco Polo, 2. sæson

I første sæson var det den norske instruktørduo Joachim Rønning og Espen Sandberg (Kon-Tiki, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), der stod for instruktionen af de to første episoder. Som faktisk var blandt de mest klichéprægede i hele sæsonen. Nu er de kun med som executive producers og har bidraget til at stramme plottet op og give os en væsentlig mere interessant historie.

De fleste af de ting, vi kritiserede ved første sæson, er nu enten rettet op, forbedret eller fjernet. For at tage hovedrollen først, så fremstår Lorenzo Richelmy mindre usikker og giver os denne gang en mere overbevisende fortolkning af den verdensvante handelsrejsende. Der er også skruet op for dramaturgien, og vi får langt færre døde punkter.

Marco Polo, 2. sæson
Marco Polo, 2. sæson

De værste sproglige klicheer er heldigvis luget ud, og dialogen virker mindre teatralsk. I denne omgang bliver vi også eksponeret for moralske og etiske dilemmaer, bl.a. i en scene, der nok vil chokere de fleste.

Sidst, men ikke mindst er rekvisitter og scenografi rykket op i en højere liga. Hvor første sæson ofte mindede om en billig B-film med plasticrekvisitter, fremstår både huse, rekvisitter og kostumer nu på linje med den høje kvalitet, som vi er vant til fra Game of Thrones. Også persongalleriet er udvidet, så vi bl.a. kan nyde Michelle Yeohs fægtekunst.

Marco Polo, 2. sæson
Marco Polo, 2. sæson

Hvis det fortsætter sådan, kan det blive rigtig interessant, for Marco Polos styrke ligger netop i seriens evne til at kombinere moderne drama med historiske begivenheder. Det hele akkompagneret af klassisk intrigemageri, svig og bedrag i det kejserlige hof. At vi i anden sæson også får den religiøse dimension med (og selveste Gabriel Byrne som paven), lover særdeles godt for fortsættelsen. Fire stærke stjerner! (Anmeldelsen er baseret på de første fire ud af ti episoder).

Marco Polo, sesong 2_11 Marco Polo, sesong 2_10 Marco Polo, sesong 2_9 Marco Polo, sesong 2_8 Marco Polo, sesong 2_6 Marco Polo, sesong 2_5 Marco Polo, sesong 2_4
<
>
Marco Polo, 2. sæson

Netflix serverer Marco Polo i lækker 4K-kvalitet, som imponerer og sikrer topkarakter for billedkvaliteten. Lydsporet er også rigtig godt, men dialogen er til tider for hvas. Hele anden sæson kan streames fra den 1. juli.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 1. juli 2016
 • Instruktion: David Petrarca m.fl.
 • Med: Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Joan Chen, Michelle Yeoh, Leonard Wu, Rick Yune, Gabriel Byrne
 • Genre: Eventyr
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 10:00 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend