Search
Generic filters

: Machine Gun Preacher

Blu-ray anmeldelse

Med tanke på den nyere tids fokus på det fattige Amerika og situationen i Sudan og Sydsudan, så var tidspunktet for at producere filmen om Sam Childers meget belejligt. Machine Gun Preacher er baseret på virkeligheden – men bestemt mest fiktion.

Karakter
Action
Machine Gun Preacher

Dette er historien om den berygtede Sam Childers (Gerard Butler), en kriminel stofmisbruger, som for nylig er sluppet ud af fængsel og flytter hjem til sin kone og barn i en “trailer-park” et sted i Pennsylvania. Han falder straks tilbage til gamle synder med vold og narkotika og havner så langt nede, at han til slut vælger kristendommen som frelse. Han opbygger en kirke og en menighed og bliver meget engageret i missionsvirksomhed i Afrika. Efter at have arbejdet i en periode i Sudan ofrer han alt for at hjælpe børn, der er blevet tvunget til at være soldater – koste hvad det vil.

Machine Gun Preacher er et solidt drama instrueret af Marc Forster (Monster’s Ball, Stranger than Fiction) og viser, at Gerard Butler er en dygtig skuespiller. Han bærer filmen godt hele vejen og har en tilstedeværelse og indlevelse, som imponerer. Temaerne i filmen er alvorlige og bliver skildret på en intelligent måde, som viser mangfoldigheden hos Forster som instruktør. Men efter at have set lidt af den ægte Sam Childers mod slutningen af filmen, så ser vi, at karakteren er betragteligt heroiseret, og at man kunne have gravet lidt dybere i personen og baggrunden. Men uanset hvor meget sandhed der ligger i beretningen, så er det en god og seværdig film. Fire stjerner.

Udgivelsen på BD råber ikke højt. Det audiovisuelle er helt fint, men det er meget skuffende, at der ikke findes noget ekstramateriale!

Fakta

 • Release: 20. marts 2012
 • Instruktion: Marc Forster
 • Medvirkende: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Nicole Michele Sobchack, Kathy Baker, Michael Shannon, Souleymane Sy Savane
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2011
 • Tid: 2:09 t.

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.