annonce

Machine Gun Preacher

Blu-ray anmeldelse

Med tanke på den nyere tids fokus på det fattige Amerika og situationen i Sudan og Sydsudan, så var tidspunktet for at producere filmen om Sam Childers meget belejligt. Machine Gun Preacher er baseret på virkeligheden – men bestemt mest fiktion.

annonce

Dette er historien om den berygtede Sam Childers (Gerard Butler), en kriminel stofmisbruger, som for nylig er sluppet ud af fængsel og flytter hjem til sin kone og barn i en “trailer-park” et sted i Pennsylvania. Han falder straks tilbage til gamle synder med vold og narkotika og havner så langt nede, at han til slut vælger kristendommen som frelse. Han opbygger en kirke og en menighed og bliver meget engageret i missionsvirksomhed i Afrika. Efter at have arbejdet i en periode i Sudan ofrer han alt for at hjælpe børn, der er blevet tvunget til at være soldater – koste hvad det vil.

Machine Gun Preacher er et solidt drama instrueret af Marc Forster (Monster’s Ball, Stranger than Fiction) og viser, at Gerard Butler er en dygtig skuespiller. Han bærer filmen godt hele vejen og har en tilstedeværelse og indlevelse, som imponerer. Temaerne i filmen er alvorlige og bliver skildret på en intelligent måde, som viser mangfoldigheden hos Forster som instruktør. Men efter at have set lidt af den ægte Sam Childers mod slutningen af filmen, så ser vi, at karakteren er betragteligt heroiseret, og at man kunne have gravet lidt dybere i personen og baggrunden. Men uanset hvor meget sandhed der ligger i beretningen, så er det en god og seværdig film. Fire stjerner.

Udgivelsen på BD råber ikke højt. Det audiovisuelle er helt fint, men det er meget skuffende, at der ikke findes noget ekstramateriale!

  • Release: 20. marts 2012
  • Instruktion: Marc Forster
  • Medvirkende: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Nicole Michele Sobchack, Kathy Baker, Michael Shannon, Souleymane Sy Savane
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Tid: 2:09 t.

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.