Search
Generic filters

: Gribende drama

Lion

800.000 børn forsvinder hvert år i Indien. Den gribende – og sande – historie om Saroo er kun én af disse skæbner.

Karakter
Drama
Gribende drama

I midten af 1980’erne vokser Saroo (Pawar) op i dyb fattigdom i en lille landsby i Indien. Sammen med sin storebror bidrager han til familiens underhold ved bl.a. at stjæle kul fra passerende godstog. En aften, hvor han er med sin bror på “arbejde”, falder han i søvn i en tom kupé – og vågner op 1.500 km hjemmefra.

Den femårige dreng kan ikke huske navnet på sin landsby og er nærmest fortabt i millionbyen Calcutta, hvor han generes af politiet og folk med skumle hensigter. Til sidst havner han på et børnehjem og bliver bortadopteret til en familie i Australien. Men da han er midt i tyverne, forsøger han at opspore sin hjemby og sin familie.

Filmen er baseret på en utrolig, men sand historie og tager os med ind i en drengs enestående liv. Den debuterende instruktør Garth Davis imponerer med et nærmest dokumentarisk præg, hvor vi uden de store fagter og falbelader følger Saroo som en flue på væggen.

Historien er afgjort stærkest i den første halvdel, der foregår i Indien. Efter at han kommer til Australien, bliver det et mere ordinært drama, som kulminerer i hans intense jagt på fortiden. Dev Patel (Slumdog Millionaire) er rigtig god som den voksne Saroo, men det er den unge debutant Sunny Pawar, der gør mest indtryk. Han formidler det lille drengs oplevelser med en så naturlig indlevelse og mimik, at det nærmest er skræmmende.

En stærk film, hvor den anden halvdel og en unødvendigt sentimental slutning (der ville have gjort sig bedre som ekstramateriale) dog trækker lidt ned. Fem små stjerner.

Desværre er der ikke noget ekstramateriale. Filmen har et rigtig godt lydspor, men varierende billedkvalitet med lejlighedsvise indslag af billedstøj og artefakter.

picture1
<
>
(Foto: Universal/Sony)

Fakta

Blu-ray
Release:
12. juni 2017
Instruktion: Garth Davis
Med: Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman, Sunny Pawar, David Wenham
Genre: Drama
Land: UK/Australien
År: 2016
Tid: 1:58 timer

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.