TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

John Carter 3D

Blu-ray anmeldelse

Alle tiders flop eller en banebrydende sci-fi/fantasy-film? De lærde strides, men John Carter overrasker os faktisk positivt. Her serveres vi for Star Wars på steroider!

forfatter
Publiceret 15/08/2012 - 00:00
Karakter
Action
John Carter 3D

Den arketypiske og fåmælte amerikanske vildmand John Carter kæmper med at få enderne til at mødes. På guldjagt i slutningen af 1860’erne falder han over et stort fund i en mine – men det er ikke det eneste, han finder i minen. Vores ven bliver zappet op til Mars, som på lokalsproget hedder Barsoom, og her havner han midt i en gedigen krig mellem zodangaerne og heliumitterne. Selvsagt er der en fager og kampdygtig prinsesse midt i det hele.

John Carter har fået meget presse, overvejende negativ, ikke mindst på grund af de store budgetoverskridelser og alle de topchefer hos Disney, der fik sparket som følge af det store tab; men filmen gik faktisk isoleret med overskud i biograferne, det var det enorme markedsføringsbudget, der knækkede ryggen på den. Vi tror, den vil gøre det godt på hjemmemarkedet, for det er virkelig en film, som byder på meget lyd og letbenet popcorn-action.

Her er meget hentet fra Star Wars, med fantasimonstre, rumprinsesser, gladiatorkampe i Colosseum-lignende arenaer og den arketypiske kamp mellem meget stereotype gode og onde – de har til og med fået deres egen Jar Jar Binks med, i form af en “charmerende” hund! Når det er sagt, så kæmper filmen med to åbenbare mangler: Den er ikke nærheden af Star Wars’ charmerende persongalleri, og den mangler fuldstændig en hovedkarakter, som faktisk kan spille. Vi så dog filmen sammen med en ti- og en niårig, og de blev godt underholdt; for den lidt ældre del af befolkningen vil John Carter nok fremstå som lige lovlig tynd. På en god sommerdag strækker vi os til fire stjerner.

Billedkvaliteten er nærmest fejlfri, absolut ingen antydning af crosstalk, og 3D klæder virkelig filmen som hånd i handske. Lydsporet byder også på megen morskab, men vi kunne ønske os lidt mere tryk på bassen. På bonusfronten serveres vi for nogle udeladte scener, et godt kommentarspor, bloopers og to okay bag-om-filmen på tilsammen 45 minutter.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 12. juli 2012
 • Instruktion: Andrew Stanton
 • Medvirkende: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Willem Dafoe, Dominic West, Thomas Haden Church, Mark Strong
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2011
 • Tid: 2:12 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend