TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Inherent Vice

Blu-ray anmeldelse

Thomas Pynchons excentriske roman blev anset for at være absolut umulig at transformere til film, men Paul Thomas Anderson har gjort et kunststykke ud af det absurde materiale.

forfatter
Publiceret 07/07/2015 - 14:28
Karakter
Komedie
Inherent Vice

Den gode Joaquin Phoenix lavede for nogle år siden et kunstprojekt – bl.a. med filmen I’m Still Here – hvor han satte sig selv i centrum og uden for samfundets normer. Dengang narrede han både verdenspressen og publikum, og i rollen som syrehovedet ‘Doc’ i Inherent Vice trækker han i den grad veksler på sit sære alter ego.

Doc (Phoenix i en glansrolle) er privatdetektiven, der må undersøge den tilsyneladende kidnapning af ejendomsmagnaten Michael Z. Wolfman. Om han rent faktisk er kidnappet eller ej, er der ingen, der ved. Ind fra sidelinjen kommer politidetektiven “Bigfoot” Bjornsen (Brolin), og de to har et had/kærlighedsforhold, der gennemsyrer filmen og giver den en herlig nerve. Derudover kæmper Doc med sit ambivalente forhold til sin fristende ekskæreste Shasta Fay Hepworth (!) (Waterston).

Inherent Vice_6

Glem alt om logik og naturlig dramaturgisk fremdrift. Her er det indfaldsmetoden, der styrer filmen og historien, og hvis du forventer den store forløsning, kommer du til at vente forgæves. MEN … Hvis du går med på det absurde præmis og lader dig udfordre, vil du få en stor filmisk oplevelse!

Inherent Vice_5 INHERENT VICE Inherent Vice_3 Inherent Vice_2
<
>

Vi taler om en mellemting mellem Fear and Loathing in Las Vegas og de mere konventionelle Blow og The Rum Diary – samtidig med klare referencer til Coen-brødrenes legendariske The Big Lebowski! Kan det blive meget bedre? Fem soleklare stjerner!

Billedkvaliteten er bevidst lidt småsjusket og 1970’er-agtig, men vi må reagere på lydsporet (dts-MA 5.1), hvor dialogen er overeksponeret. Ekstramaterialet byder på hele fire minidokumentarer, men kun på i alt 11 minutter.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 29. juni 2015
 • Instruktion: Paul Thomas Anderson
 • Med: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Katherine Waterston, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro, Maya Rudolph, Eric Roberts
 • Genre: Krimi/komedie
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 02:28 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend