Search
Generic filters

: Hushpuppy

Blu-ray anmeldelse

Ni år gamle Quvenzhané Wallis blev som den yngste nogensinde nomineret til en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle; og det i en debutfilm, som blev nomineret til hele fire Oscars, inklusive for Bedste Film.

Karakter
Drama
Hushpuppy

Med andre ord er Hushpuppy – Beasts of the Southern Wild en meget hypet film, men magter den at leve op til sit noget glorificerede rygte? Ja, men det er bestemt en film, som ikke vil falde i de brede massers smag – her er det bare at gemme popcorn og dåsebajere væk!

I en yderst lille landsby, så godt som isoleret fra samfundet, yderst langs kysten af Louisiana og “klemt inde” mellem Den Mexicanske Golf og den mægtige Mississippi, møder vi lokalsamfundets lille maskot, Hushpuppy og hendes stærkt alkoholiserede far. En lille pige, som så bestemt klarer at stå på egne ben, men kæmper med sin relation til faren og med at overleve efter orkanens hærgen. Det siges aldrig eksplicit, men Katrina og hendes massive ødelæggelser og den skammelige behandling af de fattige i New Orleans og langs Mississippi lurer konstant i baggrunden.

Spillefilmsdebutanten Behn Zeitlin har lavet en bemærkelsesværdig lavbudgetfilm med fuldstændig uerfarne skuespillere, som han har samlet op på auditions i New Orleans. Vi får en mavepuster af samspillet mellem den desperate far, som tilsyneladende ikke bryder sig om sin datter, og hans tilsyneladende upåvirkede pige. Wallis er et fund som pigen, der forsøger at finde fodfæste i en turbulent verden. Kun med øjnene udtrykker hun mere, end de fleste klarer med lange taler, og den smerte, som står at læse i hendes fars ansigt, er til at græde over.

Zeitlin benytter mange kunstneriske greb i fremstillingen af landsbyen med fleste festdage i verden og det outrerede lokalsamfund. Det er som at blive sat 30 år tilbage i tiden. Så outreret, at det til tider virker unødvendig overdrevet og forstyrrende. På den anden side sætter det hele livet i kontrast, og de dvælende og lange optagelser giver meget rum til tiltrængt eftertanke. En lille perle af en film!

Både lyd- og billedkvaliteten bærer præg af, at det er en lavbudgetfilm. Ganske vist ikke dårlig, men langtfra enestående. Specielt billedet opleves som lige lovlig blødt. Af bonusmateriale er det den fascinerende bag-om-filmen og kortfilmen Glory at Sea, der stikker ud.

Fakta

 • Release: 27. februar 2013
 • Instruktion: Behn Zeitlin
 • Medvirkende: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes, Gina Montana, Jonshel Alexander
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 1:34 t

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.