TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hushpuppy

Blu-ray anmeldelse

Ni år gamle Quvenzhané Wallis blev som den yngste nogensinde nomineret til en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle; og det i en debutfilm, som blev nomineret til hele fire Oscars, inklusive for Bedste Film.

forfatter
Publiceret 11/05/2013 - 02:06
Karakter
Drama
Hushpuppy

Med andre ord er Hushpuppy – Beasts of the Southern Wild en meget hypet film, men magter den at leve op til sit noget glorificerede rygte? Ja, men det er bestemt en film, som ikke vil falde i de brede massers smag – her er det bare at gemme popcorn og dåsebajere væk!

I en yderst lille landsby, så godt som isoleret fra samfundet, yderst langs kysten af Louisiana og “klemt inde” mellem Den Mexicanske Golf og den mægtige Mississippi, møder vi lokalsamfundets lille maskot, Hushpuppy og hendes stærkt alkoholiserede far. En lille pige, som så bestemt klarer at stå på egne ben, men kæmper med sin relation til faren og med at overleve efter orkanens hærgen. Det siges aldrig eksplicit, men Katrina og hendes massive ødelæggelser og den skammelige behandling af de fattige i New Orleans og langs Mississippi lurer konstant i baggrunden.

Spillefilmsdebutanten Behn Zeitlin har lavet en bemærkelsesværdig lavbudgetfilm med fuldstændig uerfarne skuespillere, som han har samlet op på auditions i New Orleans. Vi får en mavepuster af samspillet mellem den desperate far, som tilsyneladende ikke bryder sig om sin datter, og hans tilsyneladende upåvirkede pige. Wallis er et fund som pigen, der forsøger at finde fodfæste i en turbulent verden. Kun med øjnene udtrykker hun mere, end de fleste klarer med lange taler, og den smerte, som står at læse i hendes fars ansigt, er til at græde over.

Zeitlin benytter mange kunstneriske greb i fremstillingen af landsbyen med fleste festdage i verden og det outrerede lokalsamfund. Det er som at blive sat 30 år tilbage i tiden. Så outreret, at det til tider virker unødvendig overdrevet og forstyrrende. På den anden side sætter det hele livet i kontrast, og de dvælende og lange optagelser giver meget rum til tiltrængt eftertanke. En lille perle af en film!

Både lyd- og billedkvaliteten bærer præg af, at det er en lavbudgetfilm. Ganske vist ikke dårlig, men langtfra enestående. Specielt billedet opleves som lige lovlig blødt. Af bonusmateriale er det den fascinerende bag-om-filmen og kortfilmen Glory at Sea, der stikker ud.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 27. februar 2013
 • Instruktion: Behn Zeitlin
 • Medvirkende: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes, Gina Montana, Jonshel Alexander
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 1:34 t
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend