: Hercules 3D

Blu-ray anmeldelse

Legenden om Herkules er blevet filmatiseret mange gange før, og selv Disney har forsøgt sig. Hvad kan Dwayne “The Rock” Johnson tilføre myten?
Karakter
Action
Hercules 3D
Annonce
Annonce
forfatter

Hercules forsøges solgt som en storfilm, men det er den ikke! Mellem de store, computeranimerede kampscener, svulmende muskler og special effects syder projektet af fejl og mangler. Det største problem er dog plottet. De første to minutter får vi en hurtig gennemgang af Hercules’ mange utrolige og fascinerende heltegerninger, mens resten af filmen vælger at fokusere på en række kampe, han udfører som lejesoldat for kongen af Thrakien (Hurt). Ud over at det bare er trist at se karakterskuespilleren Jon Hurt i filmen, har vi problemer med både historien og personerne.

Hercules (Johnson) fremstilles som en lidt snusket småkriminel, der omgiver sig med en flok temmelig tvivlsomme kamphaner (og en kamphøne), der er til salg for højestbydende. De letkøbte, letbenede replikker falder tæt, mens Dwayne Johnson slæber rundt på en gigantisk kølle, der svinges rundt, som om den vejede 200 gram og var lavet af polystyren. Mystisk. Det giver filmen et umiskendeligt B-films-præg.

Trods triste replikker gør “The Rock” en anstændig figur som slagsbror og halvgud; endda med et strejf af følelser. Mere overraskende er det, at en film med så stort et budget indimellem byder på overraskende dårlige special effects. Desuden kæmper filmen med, hvilken genre og aldersgruppe den skal læne sig op ad. Den lejlighedsvis ekstreme og eksplicitte vold giver indtryk af, at filmen er henvendt til et voksent publikum, mens mange af replikkerne tydeligvis er møntet på et meget ungt – eller infantilt – publikum.

Vi skandinaver kan dog glæde os over, at norske Ingrid Bolsø Berdal i rollen som den hårdtslående Atalanta er filmens store lyspunkt. Her anes konturerne af en ny Sigourney Weaver! Og apropos kampscener, så leverer filmen – stort set – varen på dette punkt, men i længden bliver det dog for meget af det gode og for ensformigt.

Annonce

I bund og grund er Hercules en solid B-film, der forsøger at sælge sig som noget meget større, end den er. Helt okay underholdning til at slå halvanden time ihjel (!) med, men heller ikke mere. Tre triste stjerner tildeles en ualmindelig helt i en lidt for almindelig film.

Lyden er undertiden hul og med skingrende diskant. Billedkvaliteten er acceptabel, men grovkornet og med indslag af for meget magenta samt for mørk i 3D. Bonusmaterialet byder på en del gode minidokumentarer (sammenlagt ca. 47 minutter), kommentarspor og nogle udeladte scener.

Fakta
  • Release: 10. december 2014
  • Instruktion: Brett Ratner
  • Medvirkende: Dwayne Johnson, John Hurt, Ian McShane, Ingrid Bolsø Berdal, Rufus Sewell, Aksel Hennie, Tobias Santelmann
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:41 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.