TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hercules 3D

Blu-ray anmeldelse

Legenden om Herkules er blevet filmatiseret mange gange før, og selv Disney har forsøgt sig. Hvad kan Dwayne “The Rock” Johnson tilføre myten?

forfatter
Publiceret 28/01/2015 - 20:10
Karakter
Action
Hercules 3D

Hercules forsøges solgt som en storfilm, men det er den ikke! Mellem de store, computeranimerede kampscener, svulmende muskler og special effects syder projektet af fejl og mangler. Det største problem er dog plottet. De første to minutter får vi en hurtig gennemgang af Hercules’ mange utrolige og fascinerende heltegerninger, mens resten af filmen vælger at fokusere på en række kampe, han udfører som lejesoldat for kongen af Thrakien (Hurt). Ud over at det bare er trist at se karakterskuespilleren Jon Hurt i filmen, har vi problemer med både historien og personerne.

Hercules (Johnson) fremstilles som en lidt snusket småkriminel, der omgiver sig med en flok temmelig tvivlsomme kamphaner (og en kamphøne), der er til salg for højestbydende. De letkøbte, letbenede replikker falder tæt, mens Dwayne Johnson slæber rundt på en gigantisk kølle, der svinges rundt, som om den vejede 200 gram og var lavet af polystyren. Mystisk. Det giver filmen et umiskendeligt B-films-præg.

Trods triste replikker gør “The Rock” en anstændig figur som slagsbror og halvgud; endda med et strejf af følelser. Mere overraskende er det, at en film med så stort et budget indimellem byder på overraskende dårlige special effects. Desuden kæmper filmen med, hvilken genre og aldersgruppe den skal læne sig op ad. Den lejlighedsvis ekstreme og eksplicitte vold giver indtryk af, at filmen er henvendt til et voksent publikum, mens mange af replikkerne tydeligvis er møntet på et meget ungt – eller infantilt – publikum.

Vi skandinaver kan dog glæde os over, at norske Ingrid Bolsø Berdal i rollen som den hårdtslående Atalanta er filmens store lyspunkt. Her anes konturerne af en ny Sigourney Weaver! Og apropos kampscener, så leverer filmen – stort set – varen på dette punkt, men i længden bliver det dog for meget af det gode og for ensformigt.

I bund og grund er Hercules en solid B-film, der forsøger at sælge sig som noget meget større, end den er. Helt okay underholdning til at slå halvanden time ihjel (!) med, men heller ikke mere. Tre triste stjerner tildeles en ualmindelig helt i en lidt for almindelig film.

Lyden er undertiden hul og med skingrende diskant. Billedkvaliteten er acceptabel, men grovkornet og med indslag af for meget magenta samt for mørk i 3D. Bonusmaterialet byder på en del gode minidokumentarer (sammenlagt ca. 47 minutter), kommentarspor og nogle udeladte scener.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 10. december 2014
 • Instruktion: Brett Ratner
 • Medvirkende: Dwayne Johnson, John Hurt, Ian McShane, Ingrid Bolsø Berdal, Rufus Sewell, Aksel Hennie, Tobias Santelmann
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 01:41 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend