BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

TIPS : Halloween: 25 film- og TV-serietips

Film- og TV-serietips til Halloween

I dag er det Halloween, men hvad skal du se for at komme i den rette stemning?

Karakter
Halloween: 25 film- og TV-serietips

Så er det igen blevet tid til uhyggelige lysende græskar, flyvende hekse, dæmonisk latter, gys og gru. Irriterende unger, der kimer på døren og kræver slik med 150 forskellige E-stoffer i, bliver der til gengæld ikke så mange af i år.

Læs også Disney+: 25 film- og serietips Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?

Men hvad skal du se på TV i aften for at komme i den rette Halloween-stemning?

Vi har taget et dybt dyk ned i arkivet og fundet anmeldelser af både nyere film- og TV-serier og gammelt guld, som sandsynligvis vil skræmme livet af dig.

Lovecraft Country, 1. sæson. (Foto: HBO)

Der er film og serier til både de hårdhudede og sarte sjæle, så hvad enten du er hardcore horror-fan eller foretrækker færre tricks og flere treats, vil der være noget for dig.

 

Her er de film og TV-serier, som Lyd & Billede anbefaler til en vellykket Halloween-aften …

Klassiske gysere

En større legende inden for thrillergenren end Alfred Hitchcock skal man lede længe efter, og her har man samlet hele 15 af mesterinstruktørens filmklassikere fra tidsrummet 1934-1972. En unik samling, som har fået top restaurering.

Frisk præmis, halvbagt udførelse

Netflix’ første norske spillefilm har store ambitioner og et fascinerende plot, men svigter desværre på centrale punkter.

Heeere’s Johnny!

20 år efter sin død er Stanley Kubrick stadig en af alle tiders mest spændende instruktører. Nu kommer hans gyserklassiker i en ny renoveret og udvidet version.

Fængslende King

Alle tiders mest filmatiserede forfatter, Stephen King, får endnu en fjer i hatten med en tv-serie fra Amerikas lillebyhelvede.

Gyserkick a la Stephen King

Stephen Kings mangefacetterede gyserunivers bliver revitaliseret i 2. sæson af den fabelagtige Castle Rock.

Skrækkelig godt

Skaberen af Get Out giver os endnu en finstemt gyserklassiker.
Sandra Bullock flygter fra og gemmer sig for det mørkeste ukendte. Desværre lykkes Netflix-filmen kun delvis med sit fascinerende plot.
En annerledes postapokalyptisk film med en iboende uhyggelig stemning.
Successerien Penny Dreadful har fået fornyet liv med tredje sæson, og hverken kritikere eller publikum har grund til at frygte et svagere produkt. Det store spørgsmål er, om serien formår at fastholde interessen i det lange løb.
Guillermo del Toro tager en tur tilbage i tiden for at finde sig selv og genoplive den klassiske gyserfilm. Crimson Peak imponerer med sin visuelle kraft og kølige elegance, men mangler både dybde og gys.
Tv-serien The Walking Dead har været en enorm succes siden starten i 2010, og her i oktober er der dækket op til en sjette sæson med savlende zombier. I kølvandet på den kommer der en spin-off, som handler om tiden før apokalypsen. Forventningerne har været store, og måske får fansene, lige hvad de har ventet på …
Denne film er hypet som årets gyserfilm, og på mange niveauer leverer den varen – vi er sjældent blevet mere skræmt – men desværre står den ikke distancen.

Halleluja! Gab op og tag imod frelsen!

Det kristne, konservative Midtvesten i USA danner rammen om Netflix’ outrerede familiekrønike om vold, begær og den allestedsnærværende arvesynd.
Universal udgiver otte af deres klassikere inden for gysergenren – indspillet i perioden 1930 til 1960 – på Blu-ray. En af de mest ikoniske og fascinerende skikkelser fra disse film finder vi i den yderst seværdige Creature from the Black Lagoon fra 1954.

Han vil jo bare elske hende …

Elisabeth Moss er enestående i “remake” af thriller-klassiker.
Ung, smuk blondine alene på en øde klippe med en ond haj, der kredser omkring hende – klichéopskriften på en B-film?

The Devil in Disguise

Succesroman er transformeret til en solid thriller med mange overraskelser og aha-oplevelser, men et lidt for søgt handlingsforløb.
Ved Thanksgiving hersker idyllen hos familierne Dover og Birch i et lidt nedslidt arbejderkvarter. Men så forsvinder begge de yngste døtre – og nogle er mere villige end andre til at krydse moralske grænser for at finde dem.

Skræmmende godt

Isnende god krimi-thriller med Matthew McConaughey og Woody Harrelson på seriemorderjagt i Louisiana.
En af 1970’ernes virkelig store thriller-klassikere udkommer endelig på Blu-ray. Med Maratonmanden befæstede Dustin Hoffman sin position som en af 1960’ernes og 70’ernes bedste og mest versatile karakterskuespillere.
Mesterinstruktøren Darren Aronofsky giver os en ubehagelig filmoplevelse, som man skal bruge tid på at ryste af sig.

Premiere på HBO i dag

Lovecraft Country har potentiale til at blive efterårets store serie-samtaleemne.

Skrækkelig godt

Herlig retro-gyser med troværdige personer og en historie at fortælle.
Skrækfilmen er muligvis den genre inden for film, der er blevet endevendt mest de seneste 10-15 år, lige siden Scream kom i 1996. Joss Whedon og Drew Goddard har nu givet deres bidrag med en metaskrækfilm, som ikke er en revolution, men bestemt et friskt pust.
En for så vidt klassisk gyser med et elegant, om end ikke specielt originalt twist, hvor vi følger Daniel “James Bond” Craig i jagten på drømmehuset – og drømmefamilien …

Brillant!

Den legendariske, iskolde Nurse Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme om en usædvanlig vellykket TV-serie.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den ellers superbe Trump-imitators nye Netflix-show er en ordentlig maveplasker.
  Apple og Tom Hanks byder på en flad spændingskurve i tandløst 2. verdenskrigs-drama.
  Disney genskaber det amerikanske rumeventyrs barnestadie.
  Kate Mara begår barnerov i rodet og usammenhængende HBO-serie.
  Med Diana på banen får vi for alvor et dystert indblik i den følelsesmæssigt afstumpede britiske kongefamilie.
  Netflix har produceret en visuelt flot film med smukke skuespillere, men særlig skræmmende er dette remake af thriller-klassikeren ikke.
  Herligt charmerende samtidsdrama med genkendelige konflikter og udfordringer.
  The Boss tager fansene med bag kulisserne til indspilningen af sit nye album.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.