Search
Generic filters

: Goodfellas

Tidernes bedste mafiafilm

Goodfellas er en episk fortælling om gangsteren Henry Hill og hans indtræden i mafialivet i New York.

Drama
Goodfellas

Martin Scorsese (Taxi Driver, Raging Bull, Casino) er uden tvivl en af de største filmskabere gennem tiderne og bl.a. kendt for sit samarbejde med Robert De Niro og sine beskrivelser af kriminelle miljøer. Goodfellas (1990) indeholder begge disse særtræk og er en gangsterfilm af ypperste klasse.

Filmen fortæller den sande historie om gangsteren og stikkeren Henry Hill (Ray Liotta i sit livs rolle), og er baseret på bogen Wiseguy: Life in a Mafia Family af Nicholas Pileggi, der også har skrevet manuskriptet sammen med Scorsese.

Vi følger Henrys liv over en periode på 30 år, fra han som lille dreng kommer i kontakt med mafiaen og lærer betydningen af “familie” over kronede dage med uindskrænket magt til virkelighedens indtog med paranoia, forræderi og diverse nedture. Historien er mesterligt fortalt af Scorsese, og filmen formelig oser af engagement og fortælleglæde.

Brugen af voice-over fungerer fremragende (som altid i Scorseses film), kamera-arbejdet er fantastisk, manuskriptet er glimrende, og castingen og skuespillet er der heller ikke noget at udsætte på. Tværtimod: Ud over Ray Liottas kraftpræstation er Robert De Niro storslået i rollen som mafiabossen Jimmy Conway, og Joe Pesci vandt en Oscar for bedste mandlige birolle for sin fortolkning af den lunefulde Tommy. Desuden gør Lorraine Bracco en solid indsats som Henry Hills kone.

4K-udgivelsen af Goodfellas er en fin anledning til at sikre sig en virkelig god film, der kan ses igen og igen på grund af sin detaljerigdom, sin underholdningsværdi og øvrige kvaliteter. Det ville være en skandale ikke at anbefale et køb.

Goodfellas_7 Goodfellas_6 Goodfellas_2
<
>
Goodfellas

4K-versionen har det samme gode ekstramateriale som standard Blu-ray-udgaven – kommentarspor til udvalgte scener, fire bag-om-filmen og interviews, et kommentarspor med den virkelige Henry Hill samt trailer – og billedkvaliteten er stærkt forbedret! Borte er næsten al den støj, der har præget tidligere udgaver, og HDR tilfører de mange mørke scener mere smæld og flere detaljer. Surround-sporet (dts-MA 5.1) imponerer også, men mangler lidt punch i dybbassen.

annonce

Fakta

 • 4K UHD Blu-ray
 • Release: 8. november 2016
 • Instruktion: Martin Scorsese
 • Med: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino, Frank Sivero, Tony Darrow, Frank Vincent
 • Genre: Gangster
 • Land: USA
 • År: 1990
 • Tid: 2:26 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  "Black Panther" på actionmættet narkojagt i New Yorks gader.
  Anden sæson om -drengen-der-drømte-om-at-blive-præsident- er ikke lige så frisk og stilsikker som den første.
  Et meget vellykket samarbejde mellem den amerikanske krimikonge Harlan Coben og polsk TV-produktion.
  Charlize Theron har tidligere vist, at hun kan kick ass, bare synd, at ingen har givet hende et bedre manuskript.
  Her er juli måneds releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.
  Will Ferrells seneste film fremstår som en ren hyldest til verdens mindst inspirerende sangkonkurrence.
  HBO blæser nyt liv i legendarisk detektiv i herlig film noir-stil.
  Endnu en solid norsk katastrofefilm ser lys for enden af tunnelen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.