Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Ghostbusters

Småfnisende spøgelsesjagt

Nostalgisk remake af “klassikeren” med et ironisk feministisk twist, der fungerer overraskende godt.

Publiceret 21/01/2017 - 14:09
Ghostbusters
Tor Aavatsmark

Der er snart gået 33 år, siden Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis og Ernie Hudson ræsede rundt i New Yorks gader på jagt efter grønne spøgelser, der spyede grøn slim. Nu har Aykroyd så produceret en genindspilning af “klassikeren” fra 1984 – en film, der i vores øjne har fået relativt ufortjent kultstatus og snarere burde klassificeres som komisk klamphuggeri.

I stedet for et “almindeligt” remake, hvor historien er tilpasset til vores tid med vanvittigt perfektionerede special effects, får vi her et småoriginalt twist. Alle personerne fra originalen vender tilbage, men denne gang er det kvinder, der beklæder hovedrollerne. Så vidt vi har forstået, var det noget, der gav anledning til mange mishagsytringer på de sociale medier. Dem om det – vi mener, at det er et frisk og morsomt greb.

Bortset fra afdøde Harold Ramis vender alle fra den originale besætning – inklusive Sigourney Weaver – tilbage i cameo-roller i 2016-versionen; især Bill Murrays figur er vellykket. Men denne gang er det altså damerne, der sidder i førersædet. Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon og Leslie Jones er det brogede hold, der påtager sig opgaven med at redde storbyen fra en grøn spøgelsesinvasion.

Historien følger i høj grad i de samme fodspor som originalen, og filmen er fyldt med referencer til 1984-versionen, så nostalgikere vil få meget at glæde sig over. Man skal bare ikke forvente dybde i hverken historie eller personer.

Selvfølgelig skal der spilles på de ombyttede kønsroller, og at Chris Hemsworth agerer gruppens dumme, blonde sekretær, er et herligt ironisk twist, der fungerer fint. 2016-versionen er bestemt ikke nogen klassiker, og det meste af komikken er simpel og lavpandet, men som letbenet underholdning med et elegant twist er filmen bestemt godkendt – faktisk bedre end originalen. Tre stærke stjerner.

4K-versionen giver os et herligt surround-spor (dts-HDMA 5.1) og en nærmest fejlfri billedkvalitet (selv om den er opgraderet). Disken er spækket med bonusmateriale i form af kommentarspor, udeladte scener, stills og minidokumentarer.

Karakter
Ghostbusters

Fakta:

  • 4K UHD Blu-ray
  • Release: 8. december 2016
  • Instruktion: Paul Feig
  • Med: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth, Neil Casey, Charles Dance
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 2:14 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top