Search
Generic filters

: Escape From Alcatraz

Blu-ray anmeldelse

For dem af os, som er født for nogle årtier siden, er den testosteronfyldte The Rock ikke den eneste film, vi husker, om flugtforsøg fra det berømte fængsel på den golde ø i San Francisco Bay.

Karakter
Drama
Escape From Alcatraz

Legendariske Don Siegel står for instruktionen, idet vi møder den notoriske flugtfugl Frank Morris, som efter x antal flugtforsøg overflyttes til det mest sikre fængsel i USA – Alcatraz. Året er 1960, Morris tildeles fangenummer AZ1441, og fra da af begynder han at planlægge flugten, og det fra et fængsel, som ingen er flygtet fra før!

Baseret på en sand historie følger vi det monotone fængselsliv for Morris og hans kumpaner, som kues og demoraliseres efter bedste evne af den sadistiske fængselsinspektør. Men Siegel serverer bestemt ikke et karikeret studie; her er der lagt vægt på menneskelige relationer og ordinære, troværdige personer, der hverken fremstilles som engle eller djævle, men alle brænder for drømmen om frihed. Med enkle greb og uden fuzz og action kommer vi ind i det nervepirrende drama, da den indviklede flugtplan føres ud i livet. Eastwood er glimrende som den lavmælte og sammenbidte fange med empati, som – når det behøves – er handlingens mand. Drivende spændende menneskeligt drama, som fortsat holder!

Filmen er snart 35 år gammel, og trods en vellykket digital restaurering bærer den præg af tidens tand, men alderen taget i betragtning er det stort set en særdeles god billedkvalitet. Lydsporet er mere end godkendt, men ikke ligefrem fuld af tryk. Desværre er der intet bonusmateriale. I det mindste burde man have vedlagt en dokumentar om de virkelig mænd bag historien.

Fakta

 • Release: 13. februar 2013
 • Instruktion: Don Siegel
 • Medvirkende: Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom, Fred Ward, Jack Thibeau, Larry Hankin
 • Genre: Drama
 • Land: USA  
 • År: 1979
 • Tid: 1:52 t.

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.