TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Escape From Alcatraz

Blu-ray anmeldelse

For dem af os, som er født for nogle årtier siden, er den testosteronfyldte The Rock ikke den eneste film, vi husker, om flugtforsøg fra det berømte fængsel på den golde ø i San Francisco Bay.

forfatter
Publiceret 15/04/2013 - 11:36
Karakter
Drama
Escape From Alcatraz

Legendariske Don Siegel står for instruktionen, idet vi møder den notoriske flugtfugl Frank Morris, som efter x antal flugtforsøg overflyttes til det mest sikre fængsel i USA – Alcatraz. Året er 1960, Morris tildeles fangenummer AZ1441, og fra da af begynder han at planlægge flugten, og det fra et fængsel, som ingen er flygtet fra før!

Baseret på en sand historie følger vi det monotone fængselsliv for Morris og hans kumpaner, som kues og demoraliseres efter bedste evne af den sadistiske fængselsinspektør. Men Siegel serverer bestemt ikke et karikeret studie; her er der lagt vægt på menneskelige relationer og ordinære, troværdige personer, der hverken fremstilles som engle eller djævle, men alle brænder for drømmen om frihed. Med enkle greb og uden fuzz og action kommer vi ind i det nervepirrende drama, da den indviklede flugtplan føres ud i livet. Eastwood er glimrende som den lavmælte og sammenbidte fange med empati, som – når det behøves – er handlingens mand. Drivende spændende menneskeligt drama, som fortsat holder!

Filmen er snart 35 år gammel, og trods en vellykket digital restaurering bærer den præg af tidens tand, men alderen taget i betragtning er det stort set en særdeles god billedkvalitet. Lydsporet er mere end godkendt, men ikke ligefrem fuld af tryk. Desværre er der intet bonusmateriale. I det mindste burde man have vedlagt en dokumentar om de virkelig mænd bag historien.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 13. februar 2013
 • Instruktion: Don Siegel
 • Medvirkende: Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom, Fred Ward, Jack Thibeau, Larry Hankin
 • Genre: Drama
 • Land: USA  
 • År: 1979
 • Tid: 1:52 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend