Search
Generic filters

: Dredd 3D

Blu-ray anmeldelse

17 år er der gået, siden Sylvester Stallone gjorde tegneserie-“helten” Judge Dredd til en pinlig parodi. Med Karl Urban som den mumlende og hårdtslående lovens lange arm og Pete Travis i instruktørstolen forsøger man nu at blæse nyt liv karakteren.

Karakter
Action
Dredd 3D

Vi bliver taget med ud på patrulje i gigantbyen Mega-City One i et fremtidshelvede af USA, der stort set er gjort ubeboeligt af atomkrig, hvor 800 millioner mennesker presser sig sammen på USA’s østkyst. Med enorme bygninger, slumområder og en kriminalitetsstatistik, som får selv Malmø til at blegne. I denne dystopiske fremtidsversion, baseret på tegneserien af John Wagner, er justitssektoren i den grad effektiviseret. Her er der en armada af “dommere”, som rydder op, i form af politibetjent, anklager, dommer og bøddel i én og samme person. Med Dredd (Karl Urban) som en af de fremmeste, mest frygtede og kompromisløse af dem alle.

I distriktet Peach Trees, med en arbejdsløshed på 96 procent og boligområder, som styres af bander, ankommer Dredd og hans aspirant, Anderson (Thirlby), for at opklare det brutale drab på tre småkriminelle. Ligene blev fundet på bunden af boligblokkens atrium, efter at være blevet flået, fyldt med stoffer og kastet 200 etager ned! Som du kan høre, er Dredd 3D ikke en film for sarte sjæle. Her er der MEGET og eksplicit vold, men det meste er så tegneserieagtigt, at vi accepterer det som en del af filmens præmis.

Historien er banal, meget lidt original og egentlig ganske irrelevant; det vi er ude efter, er at Dredd sparker røv på kriminelle afskum med spektakulær action og en masse skyderi – og i den henseende lykkedes filmen. Og i modsætning til Stallone gør Urban (som vi aldrig ser ansigtet på) en habil figur som Dredd, der er tro mod tegneserien, mens Lena Headeys narkobaronesse-karakter er underlig parodisk. Mest interessant er Dredds unge aspirant i Olivia Thirlbys skikkelse, som bringer tiltrængt menneskelighed ind i filmen. Mest for umodne drengerøve, men lækker popcornaction er det blevet til.

Filmen gør effektivt og lejlighedsvis spektakulær brug af 3D, og der er en hel del lækre 3D-effekter, men billedkvaliteten bliver for kornet, og en del af 3D’en falder ud af fokus. Lydsporet (dts-HD 7.1) er derimod eminent præcist og hårdtslående. Trailer og nogle minidokumentarer som bonus.

Fakta

 • Release: 29. januar 2013
 • Instruktion: Pete Travis
 • Medvirkende: Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey, Rachel Wood, Rakie Ayola, Wood Harris
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 1:35 t.

IMDB Rating

2 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.