TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Dredd 3D

Blu-ray anmeldelse

17 år er der gået, siden Sylvester Stallone gjorde tegneserie-“helten” Judge Dredd til en pinlig parodi. Med Karl Urban som den mumlende og hårdtslående lovens lange arm og Pete Travis i instruktørstolen forsøger man nu at blæse nyt liv karakteren.

forfatter
Publiceret 24/02/2013 - 10:49
Karakter
Action
Dredd 3D

Vi bliver taget med ud på patrulje i gigantbyen Mega-City One i et fremtidshelvede af USA, der stort set er gjort ubeboeligt af atomkrig, hvor 800 millioner mennesker presser sig sammen på USA’s østkyst. Med enorme bygninger, slumområder og en kriminalitetsstatistik, som får selv Malmø til at blegne. I denne dystopiske fremtidsversion, baseret på tegneserien af John Wagner, er justitssektoren i den grad effektiviseret. Her er der en armada af “dommere”, som rydder op, i form af politibetjent, anklager, dommer og bøddel i én og samme person. Med Dredd (Karl Urban) som en af de fremmeste, mest frygtede og kompromisløse af dem alle.

I distriktet Peach Trees, med en arbejdsløshed på 96 procent og boligområder, som styres af bander, ankommer Dredd og hans aspirant, Anderson (Thirlby), for at opklare det brutale drab på tre småkriminelle. Ligene blev fundet på bunden af boligblokkens atrium, efter at være blevet flået, fyldt med stoffer og kastet 200 etager ned! Som du kan høre, er Dredd 3D ikke en film for sarte sjæle. Her er der MEGET og eksplicit vold, men det meste er så tegneserieagtigt, at vi accepterer det som en del af filmens præmis.

Historien er banal, meget lidt original og egentlig ganske irrelevant; det vi er ude efter, er at Dredd sparker røv på kriminelle afskum med spektakulær action og en masse skyderi – og i den henseende lykkedes filmen. Og i modsætning til Stallone gør Urban (som vi aldrig ser ansigtet på) en habil figur som Dredd, der er tro mod tegneserien, mens Lena Headeys narkobaronesse-karakter er underlig parodisk. Mest interessant er Dredds unge aspirant i Olivia Thirlbys skikkelse, som bringer tiltrængt menneskelighed ind i filmen. Mest for umodne drengerøve, men lækker popcornaction er det blevet til.

Filmen gør effektivt og lejlighedsvis spektakulær brug af 3D, og der er en hel del lækre 3D-effekter, men billedkvaliteten bliver for kornet, og en del af 3D’en falder ud af fokus. Lydsporet (dts-HD 7.1) er derimod eminent præcist og hårdtslående. Trailer og nogle minidokumentarer som bonus.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 29. januar 2013
 • Instruktion: Pete Travis
 • Medvirkende: Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey, Rachel Wood, Rakie Ayola, Wood Harris
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 1:35 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend