: Dredd 3D

Blu-ray anmeldelse

17 år er der gået, siden Sylvester Stallone gjorde tegneserie-“helten” Judge Dredd til en pinlig parodi. Med Karl Urban som den mumlende og hårdtslående lovens lange arm og Pete Travis i instruktørstolen forsøger man nu at blæse nyt liv karakteren.
Karakter
Action
Dredd 3D
Annonce
Annonce
forfatter

Vi bliver taget med ud på patrulje i gigantbyen Mega-City One i et fremtidshelvede af USA, der stort set er gjort ubeboeligt af atomkrig, hvor 800 millioner mennesker presser sig sammen på USA’s østkyst. Med enorme bygninger, slumområder og en kriminalitetsstatistik, som får selv Malmø til at blegne. I denne dystopiske fremtidsversion, baseret på tegneserien af John Wagner, er justitssektoren i den grad effektiviseret. Her er der en armada af “dommere”, som rydder op, i form af politibetjent, anklager, dommer og bøddel i én og samme person. Med Dredd (Karl Urban) som en af de fremmeste, mest frygtede og kompromisløse af dem alle.

I distriktet Peach Trees, med en arbejdsløshed på 96 procent og boligområder, som styres af bander, ankommer Dredd og hans aspirant, Anderson (Thirlby), for at opklare det brutale drab på tre småkriminelle. Ligene blev fundet på bunden af boligblokkens atrium, efter at være blevet flået, fyldt med stoffer og kastet 200 etager ned! Som du kan høre, er Dredd 3D ikke en film for sarte sjæle. Her er der MEGET og eksplicit vold, men det meste er så tegneserieagtigt, at vi accepterer det som en del af filmens præmis.

Historien er banal, meget lidt original og egentlig ganske irrelevant; det vi er ude efter, er at Dredd sparker røv på kriminelle afskum med spektakulær action og en masse skyderi – og i den henseende lykkedes filmen. Og i modsætning til Stallone gør Urban (som vi aldrig ser ansigtet på) en habil figur som Dredd, der er tro mod tegneserien, mens Lena Headeys narkobaronesse-karakter er underlig parodisk. Mest interessant er Dredds unge aspirant i Olivia Thirlbys skikkelse, som bringer tiltrængt menneskelighed ind i filmen. Mest for umodne drengerøve, men lækker popcornaction er det blevet til.

Filmen gør effektivt og lejlighedsvis spektakulær brug af 3D, og der er en hel del lækre 3D-effekter, men billedkvaliteten bliver for kornet, og en del af 3D’en falder ud af fokus. Lydsporet (dts-HD 7.1) er derimod eminent præcist og hårdtslående. Trailer og nogle minidokumentarer som bonus.

Annonce
Fakta
  • Release: 29. januar 2013
  • Instruktion: Pete Travis
  • Medvirkende: Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey, Rachel Wood, Rakie Ayola, Wood Harris
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Tid: 1:35 t.
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.