Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Den 5. bølge

4K UHD Blu-ray

Hvor mange gange skal vi se rumvæsner invadere Jorden og forsøge at udslette menneskeheden? Det kan sagtens være et spændende koncept, men Den 5. bølge virker kunstig og konstrueret.

Publiceret 05/10/2016 - 04:38
Den 5. bølge
Tor Aavatsmark

Chloë Grace Moretz fik et brag af et gennembrud som den ultra-seje Hit-Girl i den ultra-sjove Kick-Ass (2010). Denne gang spiller hun en helt almindelig naboens datter, der går i high school i Ohio, hænger ud med vennerne, flirter og har et ubekymret hjemmeliv med mor, far og bror. Indtil gigantiske rumskibe begynder at svæve over hustagene. Derefter følger de fire “bølger”.

Efter strømsvigt, tsunamier, fuglepest og invasion består titlens femte bølge i, at de unge skal nedkæmpe samtlige aliens. Giver det mening? Nej, desværre ikke. Ærgerligt, for filmen har ellers en spændende præmis og begynder rigtig godt, idet vi møder Cassie (Moretz) i et post-apokalyptisk landskab, hvor hun står ansigt til ansigt med en anden desperat, bevæbnet person. Men derefter kører det mest – ujævnt – på rutinen.

Hendes mission er at redde sin lillebror, som er interneret af militæret og trænes op til at blive alien-dræber. På vejen møder hun en hjælpende (?) hånd i form af bondeknolden Evan (Roe), som mærkeligt nok bor i et fuldstændig ubeskadiget hus. Der opstår en lille romantisk forbindelse mellem dem, som både er dårligt begrundet og fuldstændig mangler kemi og følelsesmæssig dybde.

Den 5. bølge
Den 5. bølge

Og følelsesmæssig dybde er en gennemgående mangelvare filmen igennem. Her er det meste af Jordens befolkning udslettet, familiemedlemmer dræbt, og storbyer styrtet i grus, men ikke desto mindre er Den 5. bølge fuldstændig blottet for nerve, dramatik og spænding. Hvilket ikke er Moretz’ skyld, for hun gør en mere end godkendt indsats. Plottet derimod er for letkøbt og overfladisk, personerne er dårligt udviklet, og historien forudsigelig.

Muligvis underholdende for 11-årige, men alle andre vil få mere ud af at sætte Independence Day, War of the Worlds eller The Road på igen! To stjerner.

1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave the-5th-wave_7 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave
<
>
Den 5. bølge

Filmen udsendes i 4K UHD, som giver rigtig god billedkvalitet, men med lidt for lidt punch samt manglende detaljer i enkelte mørke scener. Lydsporet (Dolby Atmos) er derimod fortræffeligt og tackler såvel enorme eksplosioner som lavmælt dialog med glans. Bonusmaterialet er omfattende og godt, og byder bl.a. på kommentarspor, udeladte scener, bloopers og en række minidokumentarer.

Karakter
Den 5. bølge

Fakta:

  • Release: 16. september 2016
  • Instruktion: J Blakeson
  • Originaltitel: The 5th Wave
  • Med: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Ron Livingston, Maggie Siff, Alex Roe, Maria Bello, Liev Schreiber
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 01:52 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top