Search
Generic filters

: Demolition

Et knust liv

Hvad gør man, når man ikke længere kan finde mening i livet? Begynder at rive ting ned!

Karakter
Drama
Demolition

Davis Mitchell (Gyllenhaal) lever et lykkeligt liv. Han har succes i sit job som finansmand, en kone, som han elsker, og en fremtid, der ser lysende ud – indtil konen bliver dræbt i bilulykke.

Efter den tragiske ulykke reagerer Davis nærmest med ligegyldighed og apati. Han går på arbejde, som han plejer, lukker øjensynlig alle følelser ude og hænger sig i ubetydelige detaljer.

En af disse detaljer er en defekt snackautomat i hospitalets venteværelse. Da han venter på at få besked om, hvorvidt konen overlever, bliver hans store irritationsmoment, at han ikke får den chokolade, han har betalt for. Davis sætter sig ned og skriver et langt, personlig klagebrev. Hos kundeservice er det Karen (Watts), der håndterer hans klage, og de udvikler efterhånden et personligt venskab.

Led og ked af det hele begynder Davis at søge efter en ny mening med livet (ud over at skrive lange klagebreve). Han opdager, at han finder stor personlig tilfredsstillelse i at rive huse og andet ned, og får sig et job i et nedrivningsfirma.

Demolition

Demolition er en skæv lille film, som med varme og undren belyser et alvorligt og vanskeligt tema: Hvordan håndterer man sorg? Men den har svært ved at finde balancen mellem sort komedie og melodrama. Både Gyllenhaal og Watts yder solide præstationer i en film, der efterhånden mangler retning. Den bliver nærmest lige så hvileløs og usikker i sin plotudvikling, som hovedpersonen Davis er. Tre stjerner.

Billedkvaliteten er imponerende, men lydsporet mangler lidt fylde og punch. Kun nogle stillbilleder som ekstramateriale.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 17. november 2016
 • Instruktion: Jean-Marc Vallée
 • Med: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper, Judah Lewis, C.J. Wilson, Polly Draper
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 1:41 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.