Search
Generic filters

: Captain Fantastic

Fantastisk Mortensen

Viggo Mortensen brillerer i charmerende dramakomedie. En rørende film med stof til eftertanke.

Karakter
Drama
Captain Fantastic

Familien Cash består af mor og far plus hele seks børn, hvor de excentriske forældre har taget en radikal beslutning om helt at kappe forbindelsen til det tomme, kommercielle samfund. Derfor bor de langt ude i en skov, uden rindende vand og elektricitet, og alle børnene bliver undervist derhjemme. Men hvordan vil de så fungere ud i den “virkelige” verden?

Udfordringen er, at den virkelige verden kommer hurtigere, end de aner. Da den bipolare mor tager sit eget liv, står familien over for nogle svære valg – valg, der yderligere kompliceres af, når morens forældre prøver at få forældreretten over børnene.

Børnene er vokset op helt og holdent op på naturens præmisser, og den begrænsede viden, de har om verden uden for skoven, har de fået fra deres forældre samt nøje udvalgt litteratur. Da de begiver sig ud på landevejen for at deltage i morens begravelse i New Mexico, opstår der en række tragikomiske situationer, da børnene ikke har de samme referencepunkter som “normale” børn.

Captain Fantastic

Captain Fantastic undgå at falde i den åbenlyse fælde med at fremstå som en letkøbt kritik af nutidens gennemkommercialiserede og overfladiske samfund. Sidstnævnte er ganske vist grunden til, at forældrene har taget et så ukonventionelt valg, men dette valg bliver hele tiden problematiseret. Det er det stærke sammenhold indbyrdes i familien, der er centrum for historien.

Captain Fantastic

En hjertevarm film med stof til eftertanke og indimellem særdeles underholdende, hvor Viggo Mortensen yder sin bedste præstation siden A History of Violence. Som familiens ubestridte overhoved er han en kompleks blanding af idealist, fanatiker og naiv drømmer – som dybest set ønsker det bedste for sine børn. Fem stærke stjerner til denne lille filmperle.

Blu-ray-udgivelsen byder på en mere end godkendt billedkvalitet med skarpe kontraster og naturlige farver. Lydsporet (dts-MA 5.1) leverer også varen med detaljeret surround-lyd. Bonusmaterialet er derimod en vits – kun én bag-om-filmen på fire minutter.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 8. december 2016
 • Instruktion: Matt Ross
 • Med: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton, Shree Crooks
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 1:58 timer

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Disney fortæller den “sande” historie om det utrolige serumløb i Alaska for næsten hundrede år siden.
  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.