Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Captain Fantastic

Fantastisk Mortensen

Viggo Mortensen brillerer i charmerende dramakomedie. En rørende film med stof til eftertanke.

Publiceret 21/01/2017 - 13:54
Captain Fantastic
Tor Aavatsmark

Familien Cash består af mor og far plus hele seks børn, hvor de excentriske forældre har taget en radikal beslutning om helt at kappe forbindelsen til det tomme, kommercielle samfund. Derfor bor de langt ude i en skov, uden rindende vand og elektricitet, og alle børnene bliver undervist derhjemme. Men hvordan vil de så fungere ud i den “virkelige” verden?

Udfordringen er, at den virkelige verden kommer hurtigere, end de aner. Da den bipolare mor tager sit eget liv, står familien over for nogle svære valg – valg, der yderligere kompliceres af, når morens forældre prøver at få forældreretten over børnene.

Børnene er vokset op helt og holdent op på naturens præmisser, og den begrænsede viden, de har om verden uden for skoven, har de fået fra deres forældre samt nøje udvalgt litteratur. Da de begiver sig ud på landevejen for at deltage i morens begravelse i New Mexico, opstår der en række tragikomiske situationer, da børnene ikke har de samme referencepunkter som “normale” børn.

Captain Fantastic

Captain Fantastic undgå at falde i den åbenlyse fælde med at fremstå som en letkøbt kritik af nutidens gennemkommercialiserede og overfladiske samfund. Sidstnævnte er ganske vist grunden til, at forældrene har taget et så ukonventionelt valg, men dette valg bliver hele tiden problematiseret. Det er det stærke sammenhold indbyrdes i familien, der er centrum for historien.

Captain Fantastic

En hjertevarm film med stof til eftertanke og indimellem særdeles underholdende, hvor Viggo Mortensen yder sin bedste præstation siden A History of Violence. Som familiens ubestridte overhoved er han en kompleks blanding af idealist, fanatiker og naiv drømmer – som dybest set ønsker det bedste for sine børn. Fem stærke stjerner til denne lille filmperle.

Blu-ray-udgivelsen byder på en mere end godkendt billedkvalitet med skarpe kontraster og naturlige farver. Lydsporet (dts-MA 5.1) leverer også varen med detaljeret surround-lyd. Bonusmaterialet er derimod en vits – kun én bag-om-filmen på fire minutter.

Karakter
Captain Fantastic

Fakta:

  • Blu-ray
  • Release: 8. december 2016
  • Instruktion: Matt Ross
  • Med: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton, Shree Crooks
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 1:58 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top