Search
Generic filters

: Absolutely Fabulous: The Movie

Absolut forfærdelig!

En film fuldstændig blottet for nye – og gode – ideer samt et koncept, der afgjort ikke kunne tåle tidens tand.

Karakter
Komedie
Absolutely Fabulous: The Movie

“Ab Fab” var en populær tv-serie i perioden 1992-2012, og den har nu fået nyt liv på det store lærred. I en slags britisk version af Zoolander kommer vi med bag kulisserne i den britiske mode- og PR-verden, hvor de to håbløse og drikfældige kvindemennesker Edina (Saunders) og Patsy (Lumley) mænger sig med berømtheder og svælger i fester, sprut og champagne.

Hvad der har været baggrunden for at genoplive tv-serien (ud over penge på hovedrolleindehavernes bankkonti), er ikke umiddelbart forståeligt. Indimellem trækker vi lidt på smilebåndet, men i det store og hele byder filmen på pinligt plat og banal humor.

Tag f.eks. Edinas besøg hos hendes litterære agent. Når han siger, at hendes bog er dårlig og mangler substans, og at der kun står “bla, bla, bla” i den, så zoomer kameraet ind på en side i manuskriptet, hvor der rent faktisk står “bla, bla, bla”. Jep! Det er desværre dette lavmål, “komikken” befinder sig på. Ærgerligt, for i deres velmagtsdage var de to fulderikker vældig fornøjelige.

Det største problem er, at man har forsøgt at lave en halvtimes serie med simpel slapstick-komik om til halvanden times spillefilm. En sådan længde kræver både substans og handling – noget, som filmen er fuldstændig blottet for. Desuden hænger Edina og Patsy i den grad fast i fortiden, så man skulle tro, at filmen er indspillet for ti år siden.

AF_08602.NEF AF_01749.NEF AF_00789.NEF AF_00710.NEF Absolutely Fabulous - The Movie_2
<
>
(Foto: Producent)

Nej, hvis du ikke savler ved tanken om en lang række A- og B-holds kendisser i småroller, er det garanteret ikke noget for dig. Man kunne måske håbe, at de to damer snart drikker sig ihjel? Én luset stjerne.

Både lyd- og billedkvaliteten er særdeles god, og bonusmaterialet er langt sjovere end selve filmen.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 5. januar 2017
 • Instruktion: Mandie Fletcher
 • Med: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Jane Horrocks, Julia Sawalha, Kate Moss, Lulu
 • Genre: Komedie
 • Land: UK
 • År: 2016
 • Tid: 1:31 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.