SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Anmeldelse : A Teacher

Lærerinde på afveje

Kate Mara begår barnerov i rodet og usammenhængende HBO-serie.

Karakter
Drama
A Teacher

Dygtige Kate Mara har spillet farlig forførerske tidligere, som durkdreven dybdeborende journalist i House of Cards (mens serien stadig havde et strejf af troværdighed). I denne nye serie fra HBO er hun en lærer på udkig efter spænding i en kedelig, rutinepræget hverdag.

Claire (Mara) underviser i engelsk på en high school i udkanten af storbyen Austin, Texas. Hun bor sammen med ægtemand Matt, og de har i årevis forsøgt at få børn sammen.

På skolen fatter den ambitiøse 18-årige Eric (Robinson) hurtigt interesse for sin nye, sexede lærer – og der går minsandten ikke lang tid, før følelserne bliver gengældt …

 

Serien er baseret på en spillefilm af Hannah Fidell fra 2013. Denne gang har Fidell skrevet manuskriptet og instrueret de fleste af de (korte) episoder. Desværre viser det sig hurtigt, at historien med dette manuskript ikke har nok at byde på til at forsvare en samlet spilletid på over fire en halv time.

De ti episoder er alle sammen korte, knap 25 minutter, og indimellem føles de faktisk for korte, men samtidig er der ofte alt for lidt fremdrift på det narrative plan. Vi er overbevist om, at serien ville fremstå langt mere vellykket med tre kompakte episoder på 45 minutter hver. Nu er den hverken fugl eller fisk.

Endnu værre er det, at dramaturgien halter. Flere af historiens tråde løber ud i ingenting og/eller følges ikke op, mens andre scener får en alt for brat afslutning, og folk kommer og går uden tilfredsstillende forløsning eller mening. Det vidner om en instruktør, der ikke er helt sikker på, hvor hun vil hen med sin historie.

(Foto: HBO)

A Teacher er et drama i to klare akter, hvor første halvdel er forførelsen og det hemmelige samvær mellem lærer og elev, mens anden halvdel er det kaos, der opstår, efter at turtelduerne bliver afsløret. Anden halvdel er langt svagere og mere famlende end den mere charmerende kurtisering. De tilstræbte forsøg på at forklare, hvorfor Claire har truffet et så “umodent” valg, fremstår utroværdige og konstruerede, og den pludselige moralske indignation kommer ud af det blå.

A Teacher_6 A Teacher_4 A Teacher_3 A Teacher_2
<
>
(Foto: HBO)

Hovedrollerne er der ikke noget at udsætte på, for både Kate Mara og Nick Robinson leverer fremragende skuespil og virker som ægte, troværdige personer. Synd, at de ikke har fået et bedre manuskript at arbejde med.

En rodet og famlende dramaturgi opsummerer A Teacher – irriterende nok, for i materialet ligger kimen til en virkelig god serie. Tre svage stjerner.

Fakta

 • Release: 9. oktober 2020
 • Instruktion: Hannah Fidell m.fl.
 • Med: Kate Mara, Nick Robinson, Dylan Schmid, Ashley Zukerman, Shane Harper Adam David Thompson
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2020
 • Tid: 4:35 timer

IMDB Rating

Summary:
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Disney genskaber det amerikanske rumeventyrs barnestadie.
  Kate Mara begår barnerov i rodet og usammenhængende HBO-serie.
  Med Diana på banen får vi for alvor et dystert indblik i den følelsesmæssigt afstumpede britiske kongefamilie.
  Netflix har produceret en visuelt flot film med smukke skuespillere, men særlig skræmmende er dette remake af thriller-klassikeren ikke.
  Herligt charmerende samtidsdrama med genkendelige konflikter og udfordringer.
  The Boss tager fansene med bag kulisserne til indspilningen af sit nye album.
  Med november kommer den første natfrost, og mørket sænker sig her mod nord. Med andre ord en perfekt undskyldning for kvalitetstid foran TV’et.
  Apple har produceret en af de bedste spionserier i mange år.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.