annonce

A Monster Calls

Fint føleri

Gribende historie om angsten for at miste sine nærmeste, fortalt på spektakulær vis.

(Foto: Producent)
annonce

Den ukonventionelle A Monster Calls tager et prækært tema op, men undgår at havne i en sovs af klicheer, eller at vi som publikum sidder tilbage med en følelse af at være blevet følelsesmæssigt udnyttet.

12-årige Connor O’Malley (skræmmende dygtigt portrætteret af Lewis MacDougall) har et mildt sagt udfordrende liv. I skolen mobbes han på det groveste af klassens bøller, han kan ikke udstå sin pertentlige mormor (Weaver), og hans mor (Felicity Jones, Rogue One) lider af dødelig kræft. Ovenikøbet plages han hver nat af et forfærdeligt mareridt, hvor han forsøger at forhindre sin mor i at styrte ned i et gigantisk jordfaldshul.

Connors imaginære (?) ven – et enormt, ældgammelt takstræ (Neeson), der vågner til live og vejleder ham – bliver hans redning. Takstræet er ikke en ven i traditionel forstand, snarere et brølende, ildspyende monster, der først skræmmer livet af Connor, men efterhånden begynder at komme med gode råd om livets barske realiteter – og kræver, at Connor taler ud om sit livs mareridt.

Visuelt er filmen en fuldtræffer med sømløse CGI-effekter, der beriger snarere end står i vejen for historien. Desuden får vi lækre animationssekvenser, når træet kommer med livsvisdom til Connor. Liam Neesons mørke stemme passer som hånd i handske til det frygtindgydende træ, og Felicity Jones overbeviser stærkt som den hårdt plagede og fortvivlede enlige mor uden fremtid.

En usædvanlig stærk film, der kan anbefales til hele familien, undtagen de allermindste. Indimellem spiller den på lidt for simple og forudsigelige følelser, men alt i alt en bundsolid filmfortælling om et vanskeligt emne, håndteret på nænsom vis og pakket ind i et visuelt festfyrværkeri. Fem solide stjerner.

Den flotte film byder på fornem billedkvalitet, hvor de spektakulære naturbilleder sprudler af dybde og vitalitet, men af og til bliver billedet for diset. Lydsporet (DTS-MA 5.1) er upåklageligt med fortræffelige surround-effekter og herlig dybde i bassen. Bonusmæssigt får vi en flot bag-om-filmen, nogle udeladte scener samt kommentarspor.

annonce
picture1
<
>
(Foto: Producent)
annonce
  • Release: 13. april 2017
  • Instruktion: J.A. Bayona
  • Med: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver, Liam
  • Neeson, Toby Kebbell, Jennifer Lim
  • Genre: Drama
  • Land: USA År: 2016
  • Tid: 1:48 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.