Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: A Monster Calls

Fint føleri

Gribende historie om angsten for at miste sine nærmeste, fortalt på spektakulær vis.

Publiceret 07/06/2017 - 19:00
A Monster Calls
Tor Aavatsmark

Den ukonventionelle A Monster Calls tager et prækært tema op, men undgår at havne i en sovs af klicheer, eller at vi som publikum sidder tilbage med en følelse af at være blevet følelsesmæssigt udnyttet.

12-årige Connor O’Malley (skræmmende dygtigt portrætteret af Lewis MacDougall) har et mildt sagt udfordrende liv. I skolen mobbes han på det groveste af klassens bøller, han kan ikke udstå sin pertentlige mormor (Weaver), og hans mor (Felicity Jones, Rogue One) lider af dødelig kræft. Ovenikøbet plages han hver nat af et forfærdeligt mareridt, hvor han forsøger at forhindre sin mor i at styrte ned i et gigantisk jordfaldshul.

Connors imaginære (?) ven – et enormt, ældgammelt takstræ (Neeson), der vågner til live og vejleder ham – bliver hans redning. Takstræet er ikke en ven i traditionel forstand, snarere et brølende, ildspyende monster, der først skræmmer livet af Connor, men efterhånden begynder at komme med gode råd om livets barske realiteter – og kræver, at Connor taler ud om sit livs mareridt.

Visuelt er filmen en fuldtræffer med sømløse CGI-effekter, der beriger snarere end står i vejen for historien. Desuden får vi lækre animationssekvenser, når træet kommer med livsvisdom til Connor. Liam Neesons mørke stemme passer som hånd i handske til det frygtindgydende træ, og Felicity Jones overbeviser stærkt som den hårdt plagede og fortvivlede enlige mor uden fremtid.

En usædvanlig stærk film, der kan anbefales til hele familien, undtagen de allermindste. Indimellem spiller den på lidt for simple og forudsigelige følelser, men alt i alt en bundsolid filmfortælling om et vanskeligt emne, håndteret på nænsom vis og pakket ind i et visuelt festfyrværkeri. Fem solide stjerner.

Den flotte film byder på fornem billedkvalitet, hvor de spektakulære naturbilleder sprudler af dybde og vitalitet, men af og til bliver billedet for diset. Lydsporet (DTS-MA 5.1) er upåklageligt med fortræffelige surround-effekter og herlig dybde i bassen. Bonusmæssigt får vi en flot bag-om-filmen, nogle udeladte scener samt kommentarspor.

picture1
<
>
(Foto: Producent)
Karakter
A Monster Calls

Fakta:

  • Release: 13. april 2017
  • Instruktion: J.A. Bayona
  • Med: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver, Liam
  • Neeson, Toby Kebbell, Jennifer Lim
  • Genre: Drama
  • Land: USA År: 2016
  • Tid: 1:48 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top