Search
Generic filters

: A Monster Calls

Fint føleri

Gribende historie om angsten for at miste sine nærmeste, fortalt på spektakulær vis.

Karakter
A Monster Calls

Den ukonventionelle A Monster Calls tager et prækært tema op, men undgår at havne i en sovs af klicheer, eller at vi som publikum sidder tilbage med en følelse af at være blevet følelsesmæssigt udnyttet.

12-årige Connor O’Malley (skræmmende dygtigt portrætteret af Lewis MacDougall) har et mildt sagt udfordrende liv. I skolen mobbes han på det groveste af klassens bøller, han kan ikke udstå sin pertentlige mormor (Weaver), og hans mor (Felicity Jones, Rogue One) lider af dødelig kræft. Ovenikøbet plages han hver nat af et forfærdeligt mareridt, hvor han forsøger at forhindre sin mor i at styrte ned i et gigantisk jordfaldshul.

Connors imaginære (?) ven – et enormt, ældgammelt takstræ (Neeson), der vågner til live og vejleder ham – bliver hans redning. Takstræet er ikke en ven i traditionel forstand, snarere et brølende, ildspyende monster, der først skræmmer livet af Connor, men efterhånden begynder at komme med gode råd om livets barske realiteter – og kræver, at Connor taler ud om sit livs mareridt.

Visuelt er filmen en fuldtræffer med sømløse CGI-effekter, der beriger snarere end står i vejen for historien. Desuden får vi lækre animationssekvenser, når træet kommer med livsvisdom til Connor. Liam Neesons mørke stemme passer som hånd i handske til det frygtindgydende træ, og Felicity Jones overbeviser stærkt som den hårdt plagede og fortvivlede enlige mor uden fremtid.

En usædvanlig stærk film, der kan anbefales til hele familien, undtagen de allermindste. Indimellem spiller den på lidt for simple og forudsigelige følelser, men alt i alt en bundsolid filmfortælling om et vanskeligt emne, håndteret på nænsom vis og pakket ind i et visuelt festfyrværkeri. Fem solide stjerner.

Den flotte film byder på fornem billedkvalitet, hvor de spektakulære naturbilleder sprudler af dybde og vitalitet, men af og til bliver billedet for diset. Lydsporet (DTS-MA 5.1) er upåklageligt med fortræffelige surround-effekter og herlig dybde i bassen. Bonusmæssigt får vi en flot bag-om-filmen, nogle udeladte scener samt kommentarspor.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Fakta

 • Release: 13. april 2017
 • Instruktion: J.A. Bayona
 • Med: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver, Liam
 • Neeson, Toby Kebbell, Jennifer Lim
 • Genre: Drama
 • Land: USA År: 2016
 • Tid: 1:48 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.