Mercedes-Benz EQC

Annonce
Annonce
forfatter

Test: Mercedes-Benz EQC – Lyden af stilhed

Hvis du tænker, at Mercedes nok har noget særligt oppe i ærmet på underholdningsfronten i deres helelektriske SUV EQC, så har du helt ret.

En tysk bil fortjener et tysk anlæg, og hvem kunne være bedre end selveste Burmester til at stå for musikken? Her taler vi surround-sound med 13 højttaler-enheder og en klangbalance, der er skræddersyet til bilens kabine for den renest mulige lyd og den bedste dynamik i netop dette miljø. En avanceret DSP sætter prikken over i’et.

Desuden kan du optimere lydforsinkelsen for hver kanal til for- eller bagsæderne, hvis du ikke vil have demokratisk lyd, der er ens for alle.

En ni kanalers forstærker med i alt 590 watt driver det hele, 7 x 50 watt driver mellemtone- og diskant-enhederne, mens de to baskanaler får 120 watt hver. Bas-enhederne er i øvrigt integreret i karosseriet for at få en jævn og kraftig basrespons fordelt i hele bilen. Hvilket kun er muligt, hvis man har en god DSP, da bassen ellers ville blive alt for ulineær.

Annonce

Enheden kan opskalere stereoindhold til surround og understøtter desuden både Dolby Digital og DTS surround-formaterne.

Hvor du på Porsche Taycan må punge ud med over 60.000 kroner ekstra for Burmester-anlæg, er det nok at opgradere til Premium-pakken for at få Burmester-anlægget inkluderet i Mercedes EQC. Så får du også soltag, trådløs opladning af mobilen og Energizing-pakke med komfortprogrammer, luftfrisker og afslapningsøvelser (!) for at holde dig frisk og veloplagt bag rattet.