Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Flemming Rasmussen

Skrevet af / 12/11/2018 - 15:02
Flemming Rasmussen

Startede ved et tilfælde

Flemming Rasmussen startede Gryphon i 1985. Faktisk ved et tilfælde. Det første produkt var en forforstærker til MC-pickupper, som han byggede til sig selv. Til privat brug eller ej, så valgte han alligevel at tage den med til Las Vegas og udstille den på elektronikmessen CES, hvor en japansk distributør så det ekstremt udførte apparat og tilbød så mange penge for det, at Flemming Rasmussen ikke kunne undslå sig for at bygge en til ham. Da Gryphon MC-forstærkeren senere fik en pris som årets produkt, var vejen fremad afstukket. Gryphon distribueres i dag i 30 lande. Flemming Rasmussen har ikke nogen formel uddannelse inden for elektronik, men det har ikke været nogen hindring for at konstruere udstyr, der flytter teknologiske hegnspæle. Tværtimod siger han, at det har gjort ham i stand til at gøre tingene på andre måder end de traditionelle.

Høj båndbredde (helst op i megahertz-området) og masser af dynamisk overskud er nogle af grundstenene i Gryphons designfilosofi. Og hvert enkelt apparat i anlægget skal kunne stå på egne ben lydmæssigt. Det vil sige, at det ikke må farve lyden.

Den 69-årige Flemming Erik Rasmussen meddelte tidligere i år, at han trak sig fra posten som leder og chefudvikler hos Gryphon. Han vil i stedet bruge sin tid på familien og malerkunsten. Det kan lyde som et umage karrierespring for en high-end-skaber, men Flemming Erik Rasmussen er faktisk oprindelig uddannet som billedkunstner og grafiker.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top