Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

TCL QLED870

TCL QLED870 overhaler konkurenterne indenom. Vi har næppe set et bedre TV til prisen.

Skrevet af / 30/10/2023 - 09:30
TCL QLED870

På få år har TCL etableret sig som en anerkendt leverandør af prisvenlige TV. Den kinesiske producent ånder Samsung i nakken som en af de største på verdensplan og er måske mest kendt for sine store LCD-skærme. Modellen sælges nogle steder også under modelnavnet C745. Det er efterfølgeren til QLED860, som vi testede med succes sidste år, og den fås i skærmstørrelser fra 55 til 75 tommer.

På smart-siden er QLED870 udstyret med Google TV-brugergrænsefladen – et menusystem, som vi bliver mere og mere glade for. Her kan du finde de fleste apps, der er værd at nævne, og systemet lærer dine præferencer at kende og kommer med personlige anbefalinger.

Billedkvalitet

TCL QLED870 bruger et “QLED”-LCD-panel med direkte LED-baggrundsbelysning og lokal dæmpning. Det er en opskrift, som TCL har haft stor succes med på tidligere generationer, men vi bemærker hurtigt, at 2023-modellen har fået et ekstra løft.

Med den nye Beckham-biografi fra Netflix tager vi et kig tilbage på David Beckhams eventyrlige fodboldkarriere, og billedkvaliteten er virkelig god.

TCL-skærmen serverer det hele med imponerende kontrast og detaljerigdom. Både realismen og dybdefornemmelsen er et hak over konkurrenterne. Farverne skinner, og detaljerne lyser op uden at føles overdrevne.

TCL ser også ud til at have fået bedre styr på bevægelser på denne model: QLED870 har såkaldt Motion Clarity Pro-interpolation, som giver bløde billeder med god skarphed. Vi kan følge panoreringer og hurtige manøvrer over både ishockey- og fodboldbaner, uden at billedet bryder op.

Konklusion

TCL imponerer med et meget lyst og kontrastrigt billede, som klart overgår konkurrenterne. QLED870 har fremragende lysstyrke og farvegengivelse, men formår også at kombinere dette med præcis local dimming, som virkelig fremhæver detaljerne i forskellige typer videomateriale. Resultatet er et billede, der virkelig popper på de bedste produktioner!

Kombineret med en fantastisk Google-brugergrænseflade fremstår TCL QLED870 som den klart bedste i klassen og løber med en velfortjent testsejr. Et rigtig godt køb.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top