Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

Vi kårer

Samsung S90C

Samsung S90C er et godt eksempel på fordelene ved "QD" OLED.

Skrevet af / 30/10/2023 - 09:29
Samsung S90C

Samsung S90C er efterfølgeren til S95B – Samsungs første QD OLED-TV. Det imponerede mange sidste år med sin strålende farvegengivelse. Dette års model har mange ligheder med sin forgænger.

Brugervenlighed og funktioner

S90C bruger Tizen, Samsungs egen brugergrænseflade, som tilbyder et hurtigt menusystem med en bred vifte af apps. Der er et væld af streamingtjenester at nyde, inklusive Samsung TV+, som tilbyder en række gratis tv-kanaler.

S90C understøtter HDMI 2.1-standarden med 48 Gbps båndbredde på alle fire indgange. Det betyder, at du har masser af tilslutningsmuligheder til både spillekonsoller og andet high-end tilbehør – inklusive en eARC (audio return) til en ekstern soundbar.

Billedkvalitet

Når vi sammenligner Samsung S90C med LG OLED C3, er der helt klart flere ligheder end forskelle. Samsungs QD OLED-skærm har dog en synlig fordel, når det gælder lysstyrke. Den samlede lysstyrke er lidt højere, og derudover har de lyseste HDR-effekter en tendens til at “poppe” lidt mere. Dette bekræftes også af de målinger, vi har foretaget.

Målingerne af hvidt lys fortæller dog kun halvdelen af historien. Samsung S90C formår også at gengive de primære farver rød, grøn og blå med en imponerende intensitet, som klart overgår LG. De fremstår klare, rene og stærke på tværs af en lang række nuancer, hvilket resulterer i en imponerende farvevolumen.

Samtidig er farverne velafbalancerede uden overdreven mætning. Det er især tydeligt, når man ser farverige serier som Formula 1: Drive to Survive eller for eksempel golfdokumentaren Full Swing. For at sige det på en anden måde: Ferrarierne ser lidt rødere ud, og græsset bliver lidt grønnere via Samsung-skærmen, uden at det på nogen måde føles overdrevet – snarere mere ægte.

Konklusion

Med dette års nyhed, S90C, har Samsung for alvor meldt sig ind i OLED-kapløbet og skabt en værdig udfordrer til LG’s populære C3-serie. Du går ikke galt i byen med nogen af disse to – men der er ingen tvivl om, at Samsung formår at presse det lille ekstra ud med sin ekstremt voluminøse farvegengivelse. Det er lige præcis nok til, at Samsung S90C tager vindertrofæet i premiumklassen.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top