Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

LG OLED Z2

Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
LG OLED Z2

Ved første øjekast ligner Z2’eren umiddelbart en hvilken som helst nyere OLED, men det bliver hurtigt klart, at netop skarpheden er noget for sig selv. Vi har testet flere LCD-skærme med 8K opløsning, men en 8K OLED-skærm er virkelig ekceptionelt god til billedskarphed! 

Billedkvalitet 

Med en pixeltæthed på omkring 115 PPI (nogenlunde det samme som et 39″ 4K TV), kan vi sidde næsten tæt på skærmen uden at se antydningen af pixelstruktur eller gittermønster. Hele billedet fremstår sømløst og glat. Og idet hver eneste af de omkring 33 millioner (!) pixels også er deres egen lyskilde, får billedet sindssygt høj kontrast og detaljerigdom.  

I testperioden var vi blandt andet forbi den nye serie Magtringene på Amazon Prime. Ringenes Herre-serien leveres ganske vist ‘kun’ i 4K-opløsning, og skal derfor opskaleres til at passe til skærmopløsningen på 8K. Men her gør videoprocessoren (LG’s a9) et fremragende stykke arbejde, mens billedkvaliteten af kildematerialet er noget af det bedste, vi har set.  

Man kan virkelig se hver eneste pore og hår på de smukkeste elvere, og hver grimasse på de fæle orker. Og ikke mindst hver lille detalje i de storslåede kampscener.  

Endnu bedre med ægte 8K 

Selv om LG-skærmen har en imponerende god opskalering, er det naturligvis med ægte 8K-indhold, at skærmen for alvor kommer til sin ret. Den slags er der stadig mangel på hos de store filmproducenter, men der er efterhånden en vis mængde semi-professionelle videoer på YouTube, som du kan se og nyde. 

Og fællesnævneren er, at de ser ultraklare og naturtro ud. Konturerne omkring genstande bliver så skarpe, at man næsten glemmer, at man ser en videooptagelse. Næsten som et vindue til virkeligheden. Bare giv agt for fingeraftryk! 

Konklusion 

Nogle vil hævde, at 8K-fjernsyn er en uddøende race; at de vil lide samme skæbne som 3D-fjernsyn og blive skrottet, før teknologien når at tage fart. Men for dem af os, der har set teknologien tæt på, er det bestemt fristende at se mere til den!  

Selv om LG’s almindelige OLED-skærme ser imponerende ud, er der ingen tvivl om, at billedoplevelsen bliver mere helstøbt og får mere oomph, når opløsningen øges til 8K. Her får du en billedkvalitet, som få andre TV-skærme kan konkurrere med!

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top