Vi kårerTCL QLED850 (65QLED850)

Stærkt på lyd og billede

TCL QLED850 kvitterer med glimrende billedkvalitet og lydgengivelse. Helt klart et af de allerbedste køb i prisklassen!
forfatter

TCL QLED850 er – som navnet indikerer – en såkaldt QLED-skærm, det vil sige et LCD-TV med kvanteprikker i farvefilteret; en teknik, der er kendt for at give et bredere farvespektrum.

Brugerfladen er den nyeste version af Android, og fjernbetjeningen anvender Bluetooth, så den ikke behøver at peges direkte mod TV’et.

TCL QLED850 udmærker sig ved bred understøttelse af de vigtigste videoformater, inklusive både HDR10+ og Dolby Vision IQ. Dermed er man sikret optimal gengivelse af moderne HDR-videoindhold, hvor IQ-versionen også tager højde for lysforholdene i rummet. Desuden understøttes Dolby Atmos lydprocessering, hvilket er rart, hvis man vil tilslutte en kompatibel soundbar.

TCL-skærmen byder på fire HDMI-indgange, hvoraf to understøtter 4K 120 Hz videosignaler. Der er også et væld af gaming-funktioner, bl.a. en separat spilindstilling med lav indgangsforsinkelse. Vi målte inputlag til under 10 millisekunder, hvilket er meget hurtigt.

Lyd og billede

TCL-skærmen har et meget skarpt, kontrastrigt og lysstærkt billede, som får mange af konkurrenterne til at se direkte dunkle ud i sammenligning! Her er rigeligt med lysstyrke til at se TV ved højlys dag, plus at sortniveauet er godt til at se film i mørke omgivelser.

Den såkaldte Dolby IQ-lyssensor bidrager til, at QLED850 tilpasser sig godt til forholdene: TV’et formår både at få detaljerne frem i mørke partier og godt med punch i de lyseste nuancer.

På lydsiden er TCL QLED850 udstyret med stereohøjttalere signeret Onkyo. Lyden er lys, stærk og klar med god taleforståelse og fyldig bas, og vi får endda lidt surround-følelse på Squid Game!

Alt i alt er det TCL, der løber med guldet i prisklassen. QLED850 kan prale af en række praktiske funktioner og har både formatunderstøttelse og tilslutningsmuligheder på plads. Billedkvaliteten er fremragende, og lyden er god nok til, at man kan klare sig uden en soundbar. Helt klart et af de bedste køb under 10.000 kroner!

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?