TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Vi kårer TCL QLED850 (65QLED850)

Stærkt på lyd og billede

TCL QLED850 kvitterer med glimrende billedkvalitet og lydgengivelse. Helt klart et af de allerbedste køb i prisklassen!

forfatter
Publiceret 02/11/2021 - 11:32

TCL QLED850 er – som navnet indikerer – en såkaldt QLED-skærm, det vil sige et LCD-TV med kvanteprikker i farvefilteret; en teknik, der er kendt for at give et bredere farvespektrum.

Brugerfladen er den nyeste version af Android, og fjernbetjeningen anvender Bluetooth, så den ikke behøver at peges direkte mod TV’et.

TCL QLED850 udmærker sig ved bred understøttelse af de vigtigste videoformater, inklusive både HDR10+ og Dolby Vision IQ. Dermed er man sikret optimal gengivelse af moderne HDR-videoindhold, hvor IQ-versionen også tager højde for lysforholdene i rummet. Desuden understøttes Dolby Atmos lydprocessering, hvilket er rart, hvis man vil tilslutte en kompatibel soundbar.

TCL-skærmen byder på fire HDMI-indgange, hvoraf to understøtter 4K 120 Hz videosignaler. Der er også et væld af gaming-funktioner, bl.a. en separat spilindstilling med lav indgangsforsinkelse. Vi målte inputlag til under 10 millisekunder, hvilket er meget hurtigt.

Lyd og billede

TCL-skærmen har et meget skarpt, kontrastrigt og lysstærkt billede, som får mange af konkurrenterne til at se direkte dunkle ud i sammenligning! Her er rigeligt med lysstyrke til at se TV ved højlys dag, plus at sortniveauet er godt til at se film i mørke omgivelser.

Den såkaldte Dolby IQ-lyssensor bidrager til, at QLED850 tilpasser sig godt til forholdene: TV’et formår både at få detaljerne frem i mørke partier og godt med punch i de lyseste nuancer.

På lydsiden er TCL QLED850 udstyret med stereohøjttalere signeret Onkyo. Lyden er lys, stærk og klar med god taleforståelse og fyldig bas, og vi får endda lidt surround-følelse på Squid Game!

Alt i alt er det TCL, der løber med guldet i prisklassen. QLED850 kan prale af en række praktiske funktioner og har både formatunderstøttelse og tilslutningsmuligheder på plads. Billedkvaliteten er fremragende, og lyden er god nok til, at man kan klare sig uden en soundbar. Helt klart et af de bedste køb under 10.000 kroner!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Skulpturen er et luksus-TV Hvis du har en streng æstetisk sans - og vanvittig mange penge til at udleve den - kan C Seed N1 give dig et "usynligt" 165-tommers TV i stuen.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend