Vi kårerSony Bravia XR A90J (XR-65A90J)

Sonys råstærke OLED sætter ny rekord

Sony gør et stærkt comeback i high-end-klassen med deres nye topmodel. Bravia XR A90J står tilbage som det allerbedste TV, vi har testet i 2021.
forfatter

Sony er langtfra verdens største TV-producent, men de markerer sig ofte blandt de allerbedste, når det gælder lyd og billede. Den japanske producent var ansvarlig for nogle af de TV’er, vi husker bedst fra 2020, deriblandt 8K-modellen ZH8 og det prisgunstige A85.

Derimod glimrede japanerne ved deres fravær i den absolutte high-end-klasse af OLED-skærme. Det såkaldte Master Series KD-65AG9, som vi testede året før, fik nemlig ikke nogen direkte efterfølger i 2020. Sonys daværende topmodel fik meget ros for billedkvaliteten, men måtte samtidig tåle kritik for temmelig dårlig lysstyrke.

Sony har taget sig god tid, men nu er topmodellen for 2021 så endelig klar. Og denne gang ser de ud til at have ladet kanonen ordentligt: Det nye A90J har et ekstra lysstærkt OLED-panel drevet af en supersmart videoprocessor, Bravia XR. Det har også fået bedre tilslutningsmuligheder samt den nye Google TV-platform.

De, der køber Sonys topmodel, kan desuden se frem til Bravia Core, som er producentens eksklusive streaming-tjeneste. Med andre ord er der meget at glæde sig til!

Konklusion

Har Sony formået at forbedre deres nye flagskibs-TV til 2021? OM de har! Bravia XR A90J kombinerer et kraftigt opgraderet billedpanel med en særdeles effektiv videoprocessor, hvilket resulterer i meget lækker billedkvalitet. Alle de sædvanlige OLED-fordele er her, såsom strålende farver og bundløst sortniveau. Samtidig er lysstyrken væsentlig forbedret i forhold til tidligere modeller.

Med op til 1300 nit i de lyseste partier formår A90J at levere en blændende realistisk gengivelse af HDR-video, både i mørke og lyse omgivelser. Den indbyggede, usynlige højttalerløsning fungerer glimrende. Med HDMI 2.1-kompatible indgange (dog kun to af slagsen) er Sony-skærmen også klargjort til gaming.

Læg hertil en velfungerende smart-TV-løsning og en fiks fjernbetjening, og vi har en noget nær optimal skærm til alle typer TV-underholdning.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?