TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Vi kårer Sony Bravia XR A90J (XR-65A90J)

Sonys råstærke OLED sætter ny rekord

Sony gør et stærkt comeback i high-end-klassen med deres nye topmodel. Bravia XR A90J står tilbage som det allerbedste TV, vi har testet i 2021.

forfatter
Publiceret 02/11/2021 - 11:23

Sony er langtfra verdens største TV-producent, men de markerer sig ofte blandt de allerbedste, når det gælder lyd og billede. Den japanske producent var ansvarlig for nogle af de TV’er, vi husker bedst fra 2020, deriblandt 8K-modellen ZH8 og det prisgunstige A85.

Derimod glimrede japanerne ved deres fravær i den absolutte high-end-klasse af OLED-skærme. Det såkaldte Master Series KD-65AG9, som vi testede året før, fik nemlig ikke nogen direkte efterfølger i 2020. Sonys daværende topmodel fik meget ros for billedkvaliteten, men måtte samtidig tåle kritik for temmelig dårlig lysstyrke.

Sony har taget sig god tid, men nu er topmodellen for 2021 så endelig klar. Og denne gang ser de ud til at have ladet kanonen ordentligt: Det nye A90J har et ekstra lysstærkt OLED-panel drevet af en supersmart videoprocessor, Bravia XR. Det har også fået bedre tilslutningsmuligheder samt den nye Google TV-platform.

De, der køber Sonys topmodel, kan desuden se frem til Bravia Core, som er producentens eksklusive streaming-tjeneste. Med andre ord er der meget at glæde sig til!

Konklusion

Har Sony formået at forbedre deres nye flagskibs-TV til 2021? OM de har! Bravia XR A90J kombinerer et kraftigt opgraderet billedpanel med en særdeles effektiv videoprocessor, hvilket resulterer i meget lækker billedkvalitet. Alle de sædvanlige OLED-fordele er her, såsom strålende farver og bundløst sortniveau. Samtidig er lysstyrken væsentlig forbedret i forhold til tidligere modeller.

Med op til 1300 nit i de lyseste partier formår A90J at levere en blændende realistisk gengivelse af HDR-video, både i mørke og lyse omgivelser. Den indbyggede, usynlige højttalerløsning fungerer glimrende. Med HDMI 2.1-kompatible indgange (dog kun to af slagsen) er Sony-skærmen også klargjort til gaming.

Læg hertil en velfungerende smart-TV-løsning og en fiks fjernbetjening, og vi har en noget nær optimal skærm til alle typer TV-underholdning.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Skulpturen er et luksus-TV Hvis du har en streng æstetisk sans - og vanvittig mange penge til at udleve den - kan C Seed N1 give dig et "usynligt" 165-tommers TV i stuen.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend