Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 05Deltag

Vi kårer

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV kommer ikke til at revolutionere mobilmarkedet. Men for nørderne og de semiprofessionelle er den nok det bedste smartphone-valg lige nu.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Sony Xperia 1 IV

Don’t mess with a working system,” siger man på engelsk, og Sony har optimeret og justeret hist og pist, så Xperia 1 IV er klar til 2022. Men i bund og grund er der snarere tale om en opgradering end om et helt nyt produkt. 

Derfor ligner Sony Xperia 1 IV også sin forgænger på en prik. Designet er elegant med Gorilla Glass Victus på både for- og bagside med det hele omkranset af en metalramme. Kameramodulet sidder i øverste venstre hjørne af bagsiden. En af grundene er, at Sony har gjort plads til et 3,5 mm minijack-stik på toppen af mobilen, hvilket er en lækker detalje for de audiofile. 

Sony Xperia 1 IV er udstyret med tredobbelt kamera samt en dedikeret 3D iToF-sensor til afstandsmåling. Som på sidste års model finder vi således et 24 mm vidvinkelobjektiv på 12 megapixel, en 16 mm ultravidvinkel, ligeledes på 12 megapixel, samt en 12 megapixel tele. Og periskopteknologien med variabel brændvidde som alternativ til traditionel optisk zoom fra Xperia 1 III er tilbage. 

Kameraet styres via Photography Pro app’en, der som udgangspunkt har stort set samme brugerflade som Sonys Alpha-kameraer og dermed tilbyder manuel indstilling af eksponering, hvidbalance, lukkertid osv. Kameraet har også lånt et par andre tricks fra Sonys Alpha-serie, f.eks. Real-time Eye-AF, som følger og stiller skarpt på motivets øjne, også når personen bevæger sig, hvilket nu virker med alle kameralinserne. 

Og det er Alpha-brugerfladen, der gør Sony Xperia 1 IV til noget særligt – og at Sony prioriterer deres egen professionelle kamera-app er et godt eksempel på, at den japanske elektronikproducent kender sit publikum. 

Sony Xperia 1 IV er en lille forbedring til de kræsne. Skærmen er blevet mere lysstærk, batteriet er større, og kameraet har fået lidt flere funktioner, herunder et teleobjektiv, som nu kan zoome frit i hele intervallet mellem 85 og 125 mm. Og så er der endelig kommet styr på kamerasoftwaren og alle de automatiserede indstillinger.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top