Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

Bowers & Wilkins Zeppelin 4. gen.

Den velkendte Zeppelin-højttaler er nået til fjerde generation. Resultatet er helt moderne.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Bowers & Wilkins Zeppelin 4. gen.

‘Ikonisk’ er et misbrugt ord. Men når det gælder Bowers & Wilkins’ bordhøjttaler Zeppelin, er det fuldt berettiget. For få højttalere er så genkendelige som den. Eller så langlivede. 

Den luftskibsformede højttaler fik sin debut i 2007, hvor den kunne bruges som dock for Apple iPod Touch (som netop er gået på pension efter 21 års tro tjeneste) og den helt nye Apple iPhone. Dengang bestod musikken af MP3-filer, og forbindelsen skete normalt via kabel. Så det var lidt af en revolution, at man kunne parkere sin telefon i holderen på højttaleren og bare spille. 

I dag, 15 år senere, er docking og kabel afløst af AirPlay og Bluetooth. Og de hårdt komprimerede MP3-filer er erstattet af streaming-tjenester med millioner af musiknumre. Med mulighed for CD-kvalitet eller højere. 

Bowers & Wilkins Zeppelin ligner til gengæld sig selv. Selv om højttaleren er nået til sin fjerde generation, har kabinettet den samme cigarform. Kun foden er ændret en smule mellem versionerne. Og docking-stationen er selvfølgelig fortid. Hvad den også var på tredje generation. 

Lyden af Zeppelin

Bowers & Wilkins laver mange fantastiske hi-fi-højttalere. Zeppelin sigter ikke mod så høje luftlag; det er en convenience-højttaler, der kan levere baggrundsunderholdning til de 95 procent af dagligdagen, hvor man ikke sidder koncentreret i den gode stol og lytter efter de ultimative detaljer. Men hvor man stadig gerne vil have ordentlig kvalitet. 

Det leverer Zeppelin. Faktisk er det ret imponerende, hvor solidt et lydbillede man kan få fra en så lille højttaler. Stereobilledet er af gode grunde begrænset til det 66 cm brede kabinet. Men sætter man Zeppelin på bordet foran sig, får man et helt i orden perspektiv. 

Uanset at højttaleren på papiret går ned til 35 Hz, er den dybeste bas temmelig begrænset. Men lyden er på ingen måde tynd eller spinkel, og især mellemtoneområdet er overbevisende.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top