Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Vi kårer

DALI Menuet SE

Skrevet af / 05/11/2020 - 11:53
DALI Menuet SE

Menuet er en af de mest populære DALI-højttalere gennem tiderne. Og i hvert fald en af de mest sejlivede, da den siden lanceringen i 1994 har overlevet to højttalerserier, inden den i dag står på egne ben som eneste medlem af sin familie.

Menuet SE blev egentlig udviklet som en særlig luksusmodel til salg i Japan, men den kan nu også købes i Skandinavien. Finishen er noget af det lækreste, vi har set til prisen: Højglanslakeret finér af vild valnød i en smuk, dybbrun farve.

Der er, naturligt for størrelsen, tale om en tovejskonstruktion. Nederst en 4,5-tommers bas/mellemtone med DALIs træfibermembran. Diskanten er den samme 28 mm dome som i standardudgaven. Til gengæld er der kælet for delefiltret, som har fået hundedyre Mundorf-kondensatorer.

DALI Menuet SE punkterer med det samme forestillingen om, at der skal store højttalere til stor lyd. Stereoperspektivet strækker sig flere meter hinsides højttalerne og fra gulv til loft. Og dybt ind i rummet bag dem.

Menuetterne formår i en grad, der er sjælden til prisen, at fjerne både sig selv og bagvæggen, og åbne op til koncertsalen, jazzklubben eller lydstudiets kontrolrum. Når optagelsen og det øvrige udstyr tillader det, sætter de en virkelig overbevisende akustisk scene, hvor der er plads mellem udøverne – og klar luft mellem dem. Det er fornemt til prisen.

Konklusion

DALI Menuet SE er en på alle måder overraskende højttaler. Få konstruktioner kan i en alder af 26 år lave et så overbevisende comeback og demonstrere nye finesser. Dens stærkeste kort er og bliver overraskelsen. Ingen forventer så stor og kompetent lyd fra en så latterligt lille højttaler.

Giv den en tilstrækkelig stor forstærker og en god placering, så bliver det forbandet svært at komme i tanke om, hvad det egentlig var, du ville med store gulvhøjttalere! (JAH)

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top